aA
Žirmūnuose įsikūrusio „Ogmios miesto“ teritorijoje šeštadienio popietę pakvipo gardžiais, ant žarijų keptais patiekalais. Čia po atviru dangumi jau trečius metus vyko didelio gurmanų ir grilio mėgėjų dėmesio sulaukianti šventė „We Will Grill“. Su grilio čempionatu ir Monikos Liu dainomis kepsnių ant laužo sezoną atidarė ir žinomi šalies žmonės.
Žinomi žmonės grilio sezoną Vilniuje atidarė su Monikos Liu koncertu ir išskirtinėmis vaišėmis
© Organizatorių nuotr.

Atidarė grilio sezoną

Renginyje apsilankiusi Inga Stumbrienė pasakojo, kad jos šeima grilio patiekalai mėgaujasi labai dažnai. Juos dažniausiai ruošia ne tik Ingos vyras Aivaras, bet ir dukrelė Estela.

„Vasarą grilį renkamės tikrai gana dažnai. Atšilus orams norisi paįvairinti virtuvę, todėl tokiu metų laiku iš namų mūsų maisto ruošimas keliasi į kiemą, gryną orą. Už grilį dažniausiai būna atsakingas vyras, kuriam vis dažniau talkina ir dukrelė Estela. Ji turi sukaupusi labai gardžių marinavimo receptų ir yra didesnė virtuvės šefė už mus abu su Aivaru, - juokiasi I. Stumbrienė. - Jei tik turime galimybę, visada stengiamės maistą gaminti lauke, pasidengiame stalą ir vakarieniaujame ar pietaujame po atviru dangumi. Turime mažai saulėtų dienų, todėl stengiamės išnaudoti visas galimybes pasimėgauti ant žarijų keptu gardžiu maistu ir geru oru. Šiais metais dar buvome nespėję to padaryti, todėl labai džiaugiamės, kad šiandien galėjome pagaliau atidaryti grilio sezoną.“

Kaip rašoma pranešime spaudai, grilio patiekalai ant Roberto ir Agnės Kalinkinų stalo taip pat garuoja ypatingai dažnai. 30-mečio proga dizaineris gavo kepsninę, ant kurios patiekalus galima ruošti ne tik vasaros, bet ir žiemos metu. Todėl žinomų mados kūrėjų namų kieme kone kas antrą savaitgalį pasklinda ant ugnies keptų patiekalų kvapas ir aidi bičiulių klegesys.

„Labai mėgstu gaminti plovą, o ant žarijų pavyksta labai gardus patiekalas, kuris yra kažkas tarp ispaniškos paeljos ir plovo. Su draugais prisigalvojame įvairiausių receptų, o nesėkmės atveju barbekiu padažas visada gelbėja iš situacijos, - šmaikštauja dizaineris. - Mėsą aš beveik visada prideginu, tačiau žuvis ir jūrų gėrybės dažniausiai pavyksta neblogai. Visada be išimties rekomenduoju pasigaminti ant žarijų keptų midijų. Labai paprasta – midijas reikia nuskalauti, suberti į puodą, pamiršti jį ant žarijų 15 minučių, dar prieš tai prisiminti įpilti vyno ir valgyti.“

Stebino specialūs grilio meniu

„We Will Grill“ renginio nepraleidusi balerina Kristina Tarasevičiūtė prisipažįsta, kad grilio vakarėliai jai prilygsta Naujųjų metų šventei, nes per pašėlusiai įtemptus darbus surasti progą su bičiuliais gryname ore gaminti maistą pasitaiko itin retai.

„Kai kas patiekalais ant žarijų gamtoje mėgaujasi kasdien, bet mano gyvenime tokios progos pasitaiko labai retai, todėl visada stengiuosi jas išnaudoti“, - neslepia žinoma balerina. Grilio iškyloms ji su draugais ruošiasi kaip didžiausiai metų šventei, kuriai pagrindinį patiekalą visada parūpina Kristina – ji yra atsakinga už vištienos ar kiaulienos iešmelius, kuriuos ji gamina pagal specialų savo sugalvotą indišką receptą su kuminu, čili pipirais, kalendra, vorčesterio padažu ir turkiškais kebabų prieskoniais. „Negaliu grilio vakarėlyje rodytis, jei šio savo patiekalo neatsivežu“, - juokiasi K. Tarasevičiūtė.

Sveiką gyvenimo būdą propaguojanti sporto klubo „JC Sport“ vadovė Inga Gaižauskienė prisipažįsta, kad jai ant žarijų kepti patiekalai visada asocijuojasi su gera kompanija ir grynu oru. Su vyru, žinomu treneriu Jeanu Claude Edorhu ir smagia kompanija ji dažnai vyksta į gamtą pasimėgauti vakarienėmis gamtoje Todėl žinoma moteris džiaugėsi nepraleidusi progos iš arti pamatyti grilio čempionato šventę.

Susirinkusieji ne tik patys kepė savo kepsnius, bet ir ragavo specialų grilio meniu, kurį paruošė restoranai. Šventės svečiai vaišinosi šonkauliais, 7 rūšių plovu, jautienos krūtinine ir vietoje keptu paršiuku, didkepsniais, kulšelėmis ir kitais ant grilio gamintais patiekalais. Renginyje žmonės taip pat galėjo ir pagilinti savo gastronomijos žinias. Pasiklausyti paskaitų apie tai, kaip išsirinkti kokybišką mėsą, ją teisingai paruošti. Renginyje vyko plovo ir kitų patiekalų gamybos pamokos.

Šventę vainikavo mėgėjų ir profesionalų grilio čempionatas. Renginio metu vyko barbekiu gatvės mūšis, kuriame varžėsi net 15 komandų. Laimėtojai buvo paskelbti trijose kategorijose: geriausių šonkaulių, geriausio mėsainio ir deserto. Laimėjusi komanda apdovanota „Kamado Bono“ kepsninėmis.

Griliaus sezono atidarymo nepraleido Edita ir Darjušas Lavrinovičiai su vaikais, Diana Dargienė su dukra, Simona Starkutė, Redita Dominaitytė, Ingrida Martinkėnaitė, Karolina Meschino su vaikinu Remiu ir kiti.

Šventinę nuotaiką kūrė didžėjaus Spitzin, o vakaro desertu tapo atlikėjos Monikos Liu koncertas.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(19 žmonių įvertino)
2.0526

Vilniuje mylimajam amžiną meilę prisieks garsus modelis Justina Kazlauskytė (6)

Iš Biržų kilęs modelis Justina Kazlauskytė gyvena pakiliausiomis nuotaikomis. Šiandien ji su...

Jubiliejinis Birutės Petrikytės koncertas baigėsi skandalu: scenos grandai jaučia kartėlį (68)

Penktadienio vakarą Palangos koncertų salėje įvykęs jubiliejinis dainininkės Birutės...

Skandalingasis „Flying Saucer Gang“ lyderis – apie nežinomą praeitį: darbas restorane ir tikroji pažinties su Karolina istorija (80)

„Tiesiog buvome bičai , kurie norėjo studijoje eksperimentuoti. Turėjome kompiuterį, mikrofoną...

Rolandas Mackevičius papasakojo apie netipišką gimtadienį ir tai, kaip šeimos santykius pakeitė dukra Meilė (18)

„Radistas“ Rolandas Mackevičius penktadienį švenčia 35-ąjį gimtadienį. Vos prabudusį...

Evelina Anusauskaitė pranešė netekusi šuns: širdį išliejo atsisveikinimo laiške (148)

JAV gyvenanti ir tarptautinės karjeros siekianti atlikėja Evelina Anusauskaitė -Young šiuo metu...

Top naujienos

Emigruoti gydytojo nepaskatino net 11 tūkstančių alga: kodėl ne kartą atmetė pasiūlymus ir liko Lietuvoje (2)

Save grynakrauju kauniečiu pristatantis 45 metų šeimos gydytojas Giedrius Tytmonas sako, kad yra...

Tyrimas parodė neįtikėtiną juodosios organų prekybos mastą: turtuoliai donorus rinkosi iš katalogų (68)

„ Al Jazeera “ kanalo atliktas tyrimas atskleidė, kad viena Egipto ligoninė ir Jemeno...

Kaip vienas miestelis prie Volgos pasėjo chaosą Europos naftos rinkoje (27)

Nikolajevkos gyventojai nelabai turi apie ką liežuvauti nuo tada, kai mirė degtinės muziejaus...

Jubiliejinis Birutės Petrikytės koncertas baigėsi skandalu: scenos grandai jaučia kartėlį (68)

Penktadienio vakarą Palangos koncertų salėje įvykęs jubiliejinis dainininkės Birutės...

„Žalgirio“ akiratyje – ryškiausios žvaigždės: kaip Romanovas prašė pasidomėti Bryanto ir Gasolio kaina (5)

Kobe Bryantas , Pau Gasolis , Kevinas Durantas , Dwightas Howardas . Ryškiausios NBA žvaigždės...

Vilniuje mylimajam amžiną meilę prisieks garsus modelis Justina Kazlauskytė (6)

Iš Biržų kilęs modelis Justina Kazlauskytė gyvena pakiliausiomis nuotaikomis. Šiandien ji su...

Privertė pasijusti tikru narkobaronu: pareigūnai kratos metu sandėlyje rado šešias tonas kanapių (176)

Pluoštinių kanapių ūkį įkūręs vyras nesitikėjo, kad siųsdamas mėginį galimai būsimiems...

Dešimt faktų, kurie rodo, kad jūsų vaikas – gabus (3)

Daugelis mamų ir tėčių savo atžalą laiko talentinga, tačiau dauguma vaikų – genijai tik savo...

Įvykiai, pakeitę pasaulį: SSRS griūtis. Laukiniai, laukiniai rytai ir lūžio taškas, po kurio Rusijai nebebuvo kelio atgal (0)

Krentanti, besiblaškanti ir beviltiškai pasimetusi. Tokios būklės Rusija pasitiko paskutinį...

Gyvai / Tarptautinės dronų lenktynės Kaune

Artėjant vasarai vis daugiau bepiločių išlenda į dienos šviesą – ir ne tik tam, kad...