Velykines tradicijas J. Lapatinskas atgaivins dėl dukros

Šiemet Lapatinskų šeimoje Velykos bus kitokios – praėjusių metų spalį kartu su mylimąja Migle pirmagimės sulaukęs atlikėjas jau kurį laiką buvo pamiršęs Velykines tradicijas, tačiau dabar trokšta jas atgaivinti vardan dukters.

„Mano šeimoje tai bus visiškai kitokios Velykos, nes turime trečią žmogų. Visas gyvenimas dabar sukasi apie ją. Tad šią šventę darysiu ne sau, o jai.

Kiaušinius reikės marginti, ką anksčiau retokai darydavau. Tačiau su dukra tikrai marginsime! Lai daužo ir švenčia“, – juokėsi J. Lapatinkas.

Atlikėjas patikino, jog šiemet jų šeima prisimins ir gražią kiaušinių ridenimo tradiciją. Anot Justino, paskutinį kartą jis tą darė tik vaikystėje.

„Visos tradicijos, kurios buvo mano vaikystėje, perduoti noriu ir savo dukrai. Lai bent iki 18 metų su manimi ridena margučius“, – šypsojosi J. Lapatinkas.

G. Stiklickienės Velykų rytas prasideda bažnyčioje

„TV Pagalbos“ žvaigždė ir įvairių projektų dalyvė Gerda Stiklickienė patikino – Velykų tradicijos jos šeimoje yra giliai įsišaknijusios ir nesikeičia jau daugelį metų.

„Mūsų šeima – katalikiška, tad ankstyvą rytą prasidedame nuo šventų mišių bažnyčioje. Tuomet grįžtame namo, renkamės prie stalo ir pietaujame“, – apie tradicinį Velykų rytą pasakojo G. Stiklickienė.

Bene svarbiausia velykinė dalis televizijos veido šeimoje – kiaušinių marginimas.

„Galbūt man pačiai ir nebūtų didžiulio poreikio marginti kiaušinius, bet turiu sūnų, kuriam labai patinka ši veikla ir jis to labai laukia – tuo užsiimame kartu. Ir vašku pasidarbuojame, ir perlamutriniais dažais rankomis dažome, ir svogūnų lukštais marginame“, – sakė „TV Pagalbos“ žvaigždė.

Po vestuvių L. Mondeikaitės Velykinės tradicijos nepakito

Šios Velykos Liepai Mondeikaitei – pirmosios, kurias sutinka turėdama žmonos statusą. Tačiau atlikėja patikino – niekas pernelyg nepasikeitė, tik švenčiančių žmonių ratas padidėjo, mat per Velykas

„Šiemet tradiciškai vykstame į Klaipėdą pas mano tėvus. Vienintelis pasikeitimas – tai, kad per Velykas atvyks ir Evaldo tėvai. Tad švęsime visi kartu, ko anksčiau nebuvo.

Vienintelė tradicija, kurios laikomės – tai kiaušinių marginimas prieš Velykas bei šventiniai pietūs ir vakarienė“, – teigė L. Mondeikaitė, neseniai atskleidusi, jog tai nėra tikrasis jos vardas. Nėra net ir tikroji pavardė. Iš tiesų paso duomenimis garsi moteris yra Karolina Mandeikaitė.

I. Stumbrienė siekia kiaušinių marginimą paversti įdomiu užsiėmimu vaikams

Inga Stumbrienė atskleidė, jog Velykas švęs tradiciškai: margins kiaušinius ir puoš namus.

„Kiekvienais metais stengiuosi vaikams parinkti kuo daugiau įdomesnių būdų kiaušiniams marginti, tad jei iš pradžių dažydavome juos tik svogūno lukštais ir paprastais dažais, tai šiemet galvojame bandyti dekupažą.

Esame puošę ir „Swarovski“ kristalais, kadangi tuo metu studijavau nagų dailės dizainą ir turėjau labai daug įvairiausių priemonių, o tarp jų ir „Swarovski“ kristalų bei blizgučių. Tad visa tai ir panaudojome dekoruodami ir puošdami. Kiekvienais metais stengiuosi surasti vis kitų būdų kiaušiniams puošti, kad vaikams būtų įdomi užduotis ir užsiėmimas.“

Ypatingų tradicijų Stumbrai neturi, kaip ir dauguma kitų šeimų – pastaroji važiuoja susitikti su giminėmis ir ridenti margučių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (82)