Tarp spektaklio žiūrovų buvo galima pastebėti ir žinomų veidų. Šokio spektakliu „Karmen“ mėgavosi dainininkai Violeta ir Vilius Tarasovai, verslininkai Daina ir Antanas Bosai, muzikos prodiuseriai Gintaras ir Mindaugas Bendžiai, atlikėjas Edmundas Kučinskas, choreografai Skaistutė ir Romaldas Idzelevičiai, šokėja, dizainerė Aina Zinčiukaitė, balerina Greta Gilytė, baleto primarijus Nerijus Juška.

Spektaklio sumanytoja ir choreografė A. Krasauskaitė „Karmen“ žadėjo pristatyti kitokią, be rožių ir raudonų sijonų. Žiūrovams patarė per daug nesusitelkti į siužetą, o prasmės atodangų ieškoti gaivališkoje jo energijoje.

„Ši muzika man be galo patinka – ji gyva, momentais sunki, su tragizmo, melancholijos, aistros prieskoniais. Taip pat perskaičiau istoriją apie kompozitoriaus G.Bizet meilę vyresnei moteriai, kuri jį paniekino ir atstūmė. Daroma prielaida, kad taip atsirado opera „Karmen“ – destruktyvi meilė be atsako įkvėpė kompozitorių. Tai mane labai sudomino – pati kančios tema, kai ji transformuojasi į materiją, šiuo atveju, muziką“, - pristatydama spektaklio idėją pasakojo choreografė A. Krasauskaitė.

Spektaklio dirigentas Modestas Pitrėnas, kalbėdamas apie muzikinę šokio spektaklio medžiagą, Džordžo Bizė ir Rodiono Ščedrino „Karmen siuitą“, įvardino ją kaip unikalų subtilaus perkūrimo atvejį. Rusų kompozitorius R. Ščedrinas garsią D. Bizė operą „Karmen“ sėkmingai papildė įtaigiomis muzikinės raiškos priemonėmis.

„Tai unikalus atvejis, kai tokio lygio muzikos šedevras kaip Georges Bizet „Karmen“ perkuriamas taip sėkmingai, jog įgauna, rodos, naują impulsą gyventi. R. Ščedrinas paprastomis, bet itin įtaigiomis priemonėmis papildo muzikinę drobę.

Įtraukdamas galingą mušamųjų instrumentų arsenalą jis sukuria itin kokybišką, pažįstamą, bet sykiu visiškai naują kūrinį. Kyla pojūtis, kad ši muzika tarsi sugeba „prakalbinti“ šiuolaikinį žmogų. Svarstau, gal šis pojūtis kyla todėl, kad kūrinį autorius dedikavo savo gyvenimo mūzai – žmonai Majai Pliseckajai“, - pasakojo šokio spektaklio „Karmen“ dirigentas M. Pitrėnas.

Pagrindinį Karmen vaidmenį spektaklyje atliko Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro šokėja Beata Molytė-Kulikauskienė.

„Šis vaidmuo man yra iššūkis, priverčiantis ieškoti savyje naujų spalvų. Tenka daug domėtis, dirbti prieš veidrodį, ieškoti išraiškos formų. Stengsiuos, kad spektaklio metu žiūrovas perskaitytų istoriją“, - sako Karmen vaidmenį atlikusi Beata Molytė-Kulikauskienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (58)