„Ilgas įrašas apie tai, kaip nesusireikšminti, „neknisti“ proto ir gerbti kitų darbą. Per pastarąjį mėnesį du kartus atsidūriau valstybinėse medicinos įstaigose ir turiu pripažinti, kad aš likau sužavėta.

Respublikinė Vilniaus universitetinė ligoninė – RVUL Skubios pagalbos skyrius. Lūžus kojai nusiteikiau ilgoms laukimo valandoms, bet su visais rentgenais, apžiūromis ir gipsavimu viskas truko daugiau nei valandą.

„Viskas taip greitai, nespėju net susigaudyti“,– sakau slaugutei vos ne bėgte stumiančiai mane rateliuose ilgais koridoriais. „Jums pasisekė,– santūriai sako, – gera diena. Šiaip dažniausiai visi rėkia, kad per lėtai viskas“. Ir matosi, kad tie visi priekaištai jai gerokai apkartina ir šiaip sudėtingą darbą. Ačiū, sakau.

Dublis du. Operacija VUL Santaros klinikos Ausų, nosies, gerklės ligų centre. Tai čia iš viso kosmosas. Apie gydytojo Dariaus Raubos profesionalumą jau legendos sklando. Ačiū jam labai. Dar buvo toks jaunas rezidentas Marius. Toks, žinot, kur pamatai, paklausai ir supranti, kad su Lietuva viskas bus gerai, jei tokie žmonės čia dirbs ir gyvens. Ačiū jam ir visiems kitiems, kurie ten dirba.

Taip, man gal pasisekė, bet žinot ką? Aš neprašiau jokių išskirtinių sąlygų, neburbėjau, kai man nedavė vežimėlio, kad iki registratūros privažiuoti. Tokia tvarka sakė, juk ne registratorė tą tvarką sugalvojo. Nesiaiškinau, kodėl tiek popierių reik pasirašyti ar kad sriuba vidutiniško skonio buvo. Teks palaukti porą valandų, nes dabar man operacija, sako. Gerai, sakau, ačiū, nors tikrai norėčiau namo, bet laukiu, juk operacija. Ir vaistų nuo skausmo papildomų man davė, kai tik paprašiau. Ir tvarsčių išeinant įdėjo, kai suabejojau, kad tokių negausiu vaistinėje.

Aš buvau maloni ir dėkinga. Net atrodė, kad personalas nustemba, kad jiems dėkoji ir mandagiai bendrauji. Žmonės ten pervargę, jei nematėt, galit pasiskaityti nūdienos aktualijas. Leiskit jiems dirbti, gerbkite jų darbą ir „nekniskite“ proto be reikalo“, – rašė žinoma prodiuserė.

Kalbėdamasi su DELFI L. Paukštė neslėpė, jog stebint šių dienų aktualijas norisi padėkoti puikiai savo darbą atliekantiems specialistams.

DELFI taip pat primena, kad dar sekmadienį sunegalavus žinomo aktoriaus žmonai, jiedu nieko nelaukę skubėjo į ligoninę. Nepakeliamą trišakio nervo skausmą turėjusi kęsti moteris pirmosios pagalbos laukė sukandusi dantis. Tačiau laukti porai teko kur kas ilgiau, o vėliau jiedu susidūrė ir su ne tokia malonia gydymo įstaigos tvarka.

„Išsiaiškinome, kad pirmoji pagalba suteikiama per 24 valandas. Artėja trečia valanda laukimo, esame įvesti į kažkokį koridorių, kur sėdi dar būriai Lietuvos nabagų, turbūt mokančių PSD, bet terapeuto nėra. Kaip gerai turėti kantrią ir skausmui atsparią sutuoktinę. Vilties yra, nes jau bėga tos 24 valandos, per kurias galimai atsiras terapeutas ir numanomai nukreips pas neurologą", – nerimaudamas dėl mylimos žmonos stebėjosi aktorius.

Šią savaitę apie savo patirtį Druskininkų ligoninėje prabilo ir A. Deval, kuri su greitosios medicinos pagalbos automobiliu į ligoninę atvyko sunegalavus tėčiui. Moteris pasakojo, kad garbaus amžiaus sulaukęs jos tėtis buvo priverstas stebėti tikrą dramą priimamajame, kol jaunas rezidentas aiškinosi, ką daryti su pacientais.

Daugiau galite skaityti ČIA.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (153)