Paklaustas, ką nori perduoti susitikime dalyvaujantiems lietuviams, Ž. Tratas buvo lakoniškas: „Nesvarbu, kur esi pasaulyje. Svarbu, kad esi lietuvis, ir visuomet juo būsi“.

Žinomas aktorius nuolat sulaukia gerbėjų dėmesio socialiniuose tinkluose, o žiniasklaidoje ne kartą anksčiau skelbta apie didelios jo honorarus. DELFI paklaustas, ar būtent taip įsivaizdavo savo svajonę, Ž. Tratas atviravo, kad paauglystėje turėjo minčių tapti gaisrininku.

„Kai pasukau šiuo keliu, buvau idėjinis aktorius. Norėjosi keisti pasaulį ir daryti kažką svarbaus. Pinigai, populiarusmas ir sėkmė nebuvo mano svajonės dalis. Žinojau, kad tai gali būti tarsi bonusas, jei atliksiu savo darbą labai gerai. Pinigai nebuvo mano tikslas. Tuomet Lietuvoje susidūriau su dilema. Daugelis pasakė, kad norint keisti pasaulį, reikia būti populiariu. Sakė, kad priešingu atveju nebūsiu įdomus žmonėms. Pasidaviau komercijai. Praradau save, nutolau nuo pirminio tikslo, pasinėriau į šou“, - DELFI kalbėjo jis.

Tuo metu Žilvinas ir pajuto, kad tai – ne jo kelias ir kad jis nesijaučia laimingas Lietuvoje, todėl nusprendė viską pradėti iš pradžių. Pirmiausiai karjeros jis siekė Prahoje, vėliau Maskvoje, Paryžiuje, Londone, Losandžele. Išvykęs iš Lietuvos Ž. Tratas stengėsi rinktis tik tuos projektus, kurie yra reikšmingi, skleidžiantys žinią, turi meninę vertę.

„Pradžioje buvo sunku, nes tokie projektai nėra gerai apmokami, nėra sklaidūs, jie sunkiau sukramtomi minioms. Vėliau įvyko lūžis, tokie projektai tapo populiarūs. Jaučiuosi esąs ten, kur iš pradžių ir norėjau būti. Be to, dabar esu dar ir populiarus. Yra ir materialinė gerovė, kuri pradžioje net nebuvo mano tikslas. Ji yra kaip vyšnaitė ant torto“, - pasakojo Ž. Tratas.

Anot populiaraus aktoriaus, norint pasiekti užsibrėžto tikslo, savo svajonės, būtina nuolat tobulėti, mokytis, neužmigti ant laurų ir pirmosios sėkmės.

„Esu toks žmogus, kuriam visą laiką yra mažai. Jei užsisėdžiu vienoje vietoje, man pradeda kažko trūkti“, - kalbėjo jis.

Plačiau – DELFI TV interviu:



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)