Prašmatnų įvaizdį garsiam vyrui susikurti padėjo ir buvusi mylimoji Julija Lubičianskaja. Greitai įsiplieskus meilei, su buvusia Rusijos oligarcho Nikolajaus Sarkisovo žmona aktorius susilaukė dukters Lukerijos. Vis dėlto nesutapus interesams, poros santykiams buvo lemta iširti.

„Turtingų žmonių būna įvairių. Tačiau būtent toks gyvenimo būdas, kokį pamačiau aš, man nebuvo patrauklus“, – patikino aktorius, kuriam draugystė su ypač prabangų gyvenimo būdą vedančia moterimi paliko ir karčių atsiminimų.

Sugijus širdies žaizdoms Ž. Tratas vėl kalba apie romantiškų jausmų paieškas. Pasakodamas apie ateities viziją, pašnekovas prasitaria, kad, nors svajoja apie gausesnę šeimą ir vestuves, šių įvykių neskubina. 31-erių vyras meilės paieškoms skirs tiek laiko, kiek prireiks.

„Pirmiausia noriu sutikti tinkamą žmogų ir be jokių skubėjimų su juo susipažinti. Paskui neskubant kartu apsigyventi, susižadėti, gal susituokti ir susilaukti atžalos. Tačiau visa tai turi vykti apgalvotai ir tik iš meilės. Aš nenoriu viešai skelbti apie jausmus, kurie dar nėra patikrinti. Pastebiu, kad žmonės dažnai tai daro, nors kartu yra praleidę vos keletą mėnesių. Manau, kad tai yra didžiausia klaida. Aš stengsiuosi viską išlaikyti paslaptyje, kol įsitikinsiu, kad tai yra mano žmogus. Bet, manau, kad tai nutiks dar ne greitai – į šitą gyvenimo etapą žengsiu tik sulaukęs 35-erių“, – apie savo planus pasakojo pašnekovas.

Julija Lubichanskaja-Sarkisova, Žilvinas Tratas

Kalbėdamas apie norą gyvenimo moters ieškoti tyliai, Ž. Tratas prisiminė dar šią vasarą vieno portalo paviešintus slapčia įamžintus kadrus, kuriame jis kartu su žavia mergina susikibęs už rankų vaikščiojo pajūriu. Vyras sako, kad ši situacija buvo nemaloni jiems abiem.

„Aš tą merginą mačiau trečią ar ketvirtą kartą. Tai buvo mūsų romantiška pradžia – apsikabinimai, bučiniai. Santykiais to pavadinti negalima, nors kažkokie paparaciai mus nufotografavo ir parašė atvirkščiai. Jeigu mūsų santykiai būtų rimti, aš pats mielai savo antrąją pusę pristatyčiau. Po tokių įvykių man baisu Vilniuje eiti į pasimatymus. Apskritai, dabar labai išpopuliarėjus vienai apkalbų platformai, ramybės išvis nebeliko. Vilnius tapo dar mažesnis“, – atviravo Ž. Tratas.

Žilvinas prisiminė, kai maždaug prieš šešerius metus, pirmąją pažinties su savo dukros mama Julija savaitę, jiedu kalbėjosi apie ateities planus. Aktorius neslepia jau tuomet jai sakęs, kad save šeimoje mato tik 33-35 metų ir tikrai ne anksčiau.

„Man tuomet tebuvo 25-eri. Atvirai jai sakiau, kad šeimą norėsiu kurti tik tada, kai tvirtai stovėsiu ant kojų, būsiu susitupėjęs visomis prasmėmis. Ir ji linksėjo galva, nors sakė, kad labai nori dukters, šeimos bei vestuvių. Taip nutiko, kad po dviejų mėnesių mūsų draugystės, ji pastojo. Tuomet jau nebebuvo kelio atgal, supratau, kad reikia susiimti ir bandyti išsaugoti šeimą. Deja, mums nepavyko ir dabar gyvename atskirai“, – kalbėjo aktorius.

Ilgisi dukters

Judviejų išsiskyrimas skaudžiai atsiliepė aktoriaus santykiams su dukra. Julija su mažyle gyvena Maskvoje, tuo tarpu aktorius šiuo metu yra įsikūręs Vilniuje, kur kuria ne vieną vaidmenį. Vyras itin jautriai kalba apie tai, kad šiemet jam nepavyko įgyvendinti svarbaus savo pažado – aplankyti dukters jos gimtadienio proga.

„Šiuo metu situacija labai sumauta, savo dukros nemačiau nuo kovo. Aš visą žiemą buvau Balyje ir būčiau likęs ten visai vasarai, tačiau, kadangi su Julija ir dukryte susitarėme kovo mėnesį susitikti Lietuvoje, grįžau. Manėme, kad kartu praleisime bent kelias savaites, o paskui aš pats vyksiu pas jas į Maskvą. Tačiau vos atvykę į Lietuvą čia kartu pabuvome tik kelias dienas – iškart buvo paskelbtas karantinas, tad Julija turėjo skubiai palikti šalį.

Neišdegė ir mano planas išvykti. Kadangi Rusija dėl pandemijos taikė labai griežtus apribojimus, man ten nuvykus būtų reikėję dvi savaites karantinuotis. Na, o grįžus į Lietuvą lauktų lygiai tiek pat laiko izoliacijos namuose. Kaip tik tuo metu prasidėjo serialo „Gaujų karai. Princai“ filmavimai, kuriuose atlieku vieną pagrindinių vaidmenų, tad visam mėnesiui atsiplėšti nuo darbų tiesiog neturėjau galimybės. Niekas nebūtų manęs laukęs. Skaudžiausia tai, kad birželio 28 d. mano dukra atšventė 4-jį gimtadienį, o aš esu sau pasižadėjęs nepraleisti nė vienos jos šventės. Dėl šios situacijos graužiuosi iki šiol“, – atvirai kalbėjo žinomas vyras.

Žilvinas žiniasklaidai jau buvo pasakojęs, kodėl iširo jųdviejų su dukters mama santykiai. Vyras neslėpė, kad prabangą ypač mėgstančios moters aplinkoje jautėsi nejaukiai. Ir nors mylimoji neretai apmokėdavo prašmatnių kelionių išlaidas, jis niekada negalėjo savęs pavadinti išlaikytiniu.

„Kai mudu su Julija susipažinome, dirbau su vienu didžiausių Rusijos kino režisierių Nikita Michalkovu. Tad tuo metu uždirbdavau tikrai nemažus pinigus ir man nereikėjo, kad kažkas mane išlaikytų. Žinoma, Julijos pomėgiai – visai kitokie. Aš galėjau leisti sau tas egzotiškas keliones, tačiau tikrai ne kiekvieną mėnesį. Kadangi norėjau būti su ja, ypatingai nėštumo laikotarpiu ir gimus dukrai, negalėjau jai vietoje jos mėgstamos veiklos siūlyti, pavyzdžiui, suvalgyti ledų parke.

Tad, žinoma, kartais tekdavo jai šiuo klausimu nusileisti. Tačiau tai buvo abipusis susitarimas, nesistengiau tuo naudotis. Man išvis nepatinka taip dažnai keliauti ir žinau, kad tokios ilgos kelionės nėra naudingos naujagimiui. Tad stengdavau, kad mes kaip tik kuo mažiau keliautume arba, jei ir keliautume, bent jau ne į Maldyvus ar Dubajų, o arčiau – pavyzdžiui, Austriją.

Žinoma, dažniausiai žmonės mato tai, ką nori matyti. Žino, kad ji turi keletą milijonų ir galvoja, kad aš vien dėl to su ja būdavau, nors man pinigai niekada taip rimtai nerūpėjo ir nemanau, kad kada nors rūpės“, – patikino Žilvinas.


Darbų gausa aktorius nesiskundžia iki šiol. Dar visai neseniai vyras grįžo iš Latvijos, kur filmavosi seriale apie kalėjimo bėglius. Tai istorija apie 1994 m. iš Jelgavos kalėjimo pabėgusius 80 kalinių, tarp kurių buvo ir keli lietuviai. Vieno jų, metams įkalinto kovotojo Teodoro vaidmenį atlieka Žilvinas.
„Scenarijus labai įdomus. Filmavimai vyksta kalėjime, labai panašiame į Lukiškių. Jis lygiai taip pat uždarytas prieš kelerius metus. Čia tvyro labai nemaloni aura. Kai uždaro kameroje, kad ir neilgam, pajauti, kaip gera būti laisvėje ir daryti tai, ką norime“, – apie savo vaidmenį pasakojo Žilvinas.

Vyras džiaugiasi, kad anksčiau vaidindavęs tik nusikaltėlius, šiandien gali pasimėgauti vaidmenų įvairove, pavyzdžiui, mergišiaus amplua filme „Moterys meluoja geriau. Robertėlis. Antroji banga“. Nors visai neseniai startavo serialas „Gaujų karai. Princai“, kuriame jis ir vėl virto gaujos nariu.

„Man atrodo, kad tai yra geriausias mano lietuviškas vaidmuo, kurį esu atlikęs. Mano herojus – vienas iš pagrindinių, jis išlaikytas, stabilus, šaltakraujus. Ir aš pagaliau pirmą kartą turiu normalią meilės liniją“, – pasakoja Ž. Tratas.


Nors džiaugiasi, kad skirtingi vaidmenys plečia jo, kaip aktoriaus diapazoną, paklaustas, ar filmavimo aikštelėje turi tabu, prisipažįsta neseniai atsisakęs vieno ryškaus vaidmens.

„Sulaukiau pasiūlymo vaidinti transseksualą. Filmavimai būtų vykę Lietuvoje, tačiau filmas skirtas, jeigu neklystu, Švedijos rinkai. Ilgai apie tai galvojau. Galbūt jau norėjosi tokio iššūkio, tačiau galop pritrūko drąsos. Vakaruose gal ir gali atrodyti taip, kaip nori, tačiau Lietuvoje tai vis dar yra šioks toks tabu. Kadangi paskutiniu metu stengiuosi kurti kiek paprastesnį įvaizdį, orientuotis į lietuviškos produkcijos vartotoją, pasvarsčiau, kad ryžęsis tokiam vaidmeniui vėl atitolinsiu tą žiūrovą, kurio dėmesio siekiau“, – paaiškino aktorius.

Ž. Tratas ne tik ekrane, bet ir gyvenime išsiskiria tvirto vyro įvaizdžiu. Tiek kuriamiems vaidmenims, tiek išvaizdai įtakos daro intensyvus sportas. Šiuo metu didžiausią kino žvaigždės laisvalaikio dalį užima boksas. Dar paauglystėje šia sporto šaka susidomėjęs Žilvinas išbandė nemažai sporto rūšių, tačiau nė viena ilgam laikui nesusižavėjęs, vėl grįžo į ringą. Itin intensyviai bent pusmetį sportuojantis vyras jau net sulaukė pasiūlymo pasirodyti bušido „KOK“ kovos menų turnyre.

„Kadangi pavyko labai greitai atgauti formą, sulaukiau ne tik šio kvietimo, bet ir bokso federacijos prezidento siūlymo dalyvauti Lietuvos pirmenybėse. Tačiau reikia nepamiršti, kad visų pirma aš esu aktorius ir man reikia saugoti savo pagrindinį instrumentą – veidą. Aišku, laikas parodys. Jeigu nebus jokių traumų, o smalsumas augs – negaliu sakyti, kad kada nors nesudalyvausiu“, – kalbėjo Ž. Tratas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)