„Europa jau pradeda ruoštis žiemai, o Australijoje prasideda pavasaris ar net vasara ir tai yra ženklas, kad atėjo laikas Melburno žirgų lenktynėms. Kartu tai primena, kad reikia ieškoti naujų išskirtinių apdarų, galvoti apie nereikalingus kilogramus, naujus batelius ar pataupyti statymams. Šiuo laiku australai kasmet nepraleidžia progos parodyti pasauliui, kaip reikia džiaugtis gyvenimo ir mylėti jį“, – sako jis.

Lapkritis, anot Žilvino, yra pirmas šiltas pavasario mėnuo Australijoje, kuris turėtų leisti vilioti turistus iš viso pasaulio, o australams – pradėti planuoti Kalėdinį švenčių maratoną. „Nors ir šalyje atsirado nauji mokesčiai, plonėja australų piniginės, finansiniai reikalai šalyje prastėja, tačiau australai nepraleidžia progos parodyti savo požiūrio, kad gyvena geriausioje pasaulyje šalyje ir jie yra geriausi“, – juokėsi Ž. Grigaitis.

Vyras pasakojo, kad būtent dabar Australijos dizaineriai gali parodyti ir gražiausius savo kūrinius, kuriais puoš šalies žvaigždes. Pasak Žilvino, ir čia vyrai neatsilieka nuo moterų. „Žinant, kad Australijos vyrai kiekvienais metais prieš lenktynes išleidžia apie 40 procentų ar daugiau lėšų nei moterys savo papuošalas ir apdarams, nuostabos visa tai nekelia.

Ir nors, kaip jau minėjau, ekonomika čia blogėja, pamirštant visus šiuos aspektus buvo atidarytas VIP nariams skirtas pastatas, kuris yra panašus į kruizinį laivą. Jis viso kainavo 140 mln. Australijos dolerių. Jis nuostabus ir ištaikingas bei primena architektūros šedevrus. Tokio prabangaus pavasario dar nebuvo. Ateinančios dvi savaitės nukels į prabangųjį Melburną“.

Pirmoji žirgų lenktynių diena Žilvinui įsiminė ilgam. Šios dienos spalvos – juoda ir balta, o pasauliniai prekių ženklai, besiruošdami pristatymams, išleido daugybę pinigų, o visomis pramogomis mėgavosi tik kviestiniai svečiai. „Milijonus kainuojantys laikrodžiai, užmiesčio vila su šokėjais, gaivaus parko atmosfera, vardinės užrašų knygelės su aukso dulkėmis...“, – įspūdžius vardijo Ž. Grigaitis.

Sezono atidaryme viso dalyvavo 91 000 svečių. Ir nors bene svarbiausias akcentas čia buvo skiriamas ne žirgams, o prabangai, netrukus prasidės ir svarbiausios metų lažybos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (111)