Muzikantas Andrius Mamontovas jau nuo seno žavisi fotografija, tai yra jo hobis, o geriausiais kadrais dalijasi vienoje fotografavimo entuziastams skirtoje svetainėje. 

„Man patinka fotografuoti savo bičiulius, kelionės akimirkas, aplinkos fragmentus“, – sakė Andrius. Pasak jo, jei prieš objektyvą stovi žmogus, svarbu, kad jis nepozuotų – tuomet nuotrauka atrodo daug „tikresnė“.

A. Mamontovui ne tik patinka fotografuoti – jis ir pats mielai pozuoja fotografams. „Nemažai spaudos fotografų – mano pažįstami, kolegos, buvę bendrakursiai, todėl jiems mielai papozuoju ir dar pasidomiu, kokia fotografavimo technika jie naudojasi“, – kalbėjo atlikėjas.

Keliaujant Andriui būtų nuodėmė nepasiimti fotoaparato ar bent jau fotografuojančio mobiliojo telefono. Nemažai keliaujantis dainininkas sako, kad jam labiausiai patinka fotografuoti Afriką, Meksiką, Jungtines Amerikos Valstijas, Vokietiją. Visose šiose vietose yra puikių gamtos ar urbanistinių vaizdų. „Mane ypač žavi fotografuoti Afrikos žmones, vaikus. Jie, pamatę fotoaparatą, nepuola pozuoti, bet žmonių minia aplink tave vis didėja, jiems viskas įdomu ir nematyta. Tokios žmonių nuotraukos, kuriose atsispindi jų emocijos, – išties puikios“, – pabrėžė Andrius.

Šiuo metu muzikantas naudojasi tėčio juostiniu fotoaparatu „Zenit“. Vienoje kelionėje sugedus skaitmeniniam fotoaparatui, Andrius pernelyg nenusiminė, nes fotografuoti juostiniu – jam kur kas įdomiau. Visų pirma, niekada nežinai, ar nuotrauka išėjo gera, antra, laukti, kol tuščiame lape pasirodys vaizdas, – nuostabus jausmas.

Kolekcionuoja suvenyrinius batelius

Aktorei Nijolei Narmontaitei patinka kolekcionuoti. Ji turi įvairių kolekcijų, kurios vis didėja. Kaip tikra moteris Nijolė gali pasigirti didžiule batų kolekcija, tačiau ne bet kokių, o suvenyrinių.

Ieva Gervinskaitė
„Viskas prasidėjo nuo to, kad kelis porcelianinius batus-vazas pirkau Anglijoje, o vėliau viešėdama Kanadoje aplankiau batų muziejų, kuriame pastebėjau nedidelį antikvarinį batuką. Jį gavau dovanų, ir nuo to laiko man visi draugai iš užsienio parveža suvenyrinių batelių. Jų turiu apie septyniasdešimt. Dar turiu didelę skrybėlių kolekciją, tačiau jų galbūt negalima taip pavadinti, nes skrybėles aš dėviu, o ne tiesiog kolekcionuoju. Viena įspūdingiausių – su laikroduku. O būdama vaikas ko tik nekolekcionavau... Ir aktorių nuotraukas, ir diplomus, ir cigarečių pakelius rinkau. Vaikystėje man buvo svarbu, pavyzdžiui, gautų diplomų skaičius vien todėl, kad galėčiau juos kolekcionuoti“, – pasakojo aktorė.

Pati brangiausia Nijolės kolekcija yra susijusi su dainininke Marija Kalas. Būtent šią moterį spektaklyje „Meistriškumo pamoka“ įkūnijo aktorė ir nuo to laiko ėmė rinkti viską, kas susiję su šia asmenybe. „Turiu įvairių plakatų, knygų, plokštelių ir daugybę kitų daiktų, susijusių su šia dainininke. Su vyru esame aplankę jos muziejų, buvome prie namo, kuriame ji gyveno“, – sakė N. Narmontaitė.

Svajoja apie nuosavą bibliotekėlę

„Mis Lietuva 2011“ Ieva Gervinskaitė nuo vaikystės labai mėgsta skaityti ir pirkti knygas. Augusi su trimis vyresniais broliais, Ieva anksčiau nei jie susidomėjo knygomis ir perskaičiusi jų „Šaltinėlį“ buvo nuvesta į biblioteką, kur pirmą kartą prisirinko daug įvairių knygų. 

„Nuo to laiko, kai tik randu laisvą minutę, imu į rankas knygą. O jų turiu tokią gausybę, kad drąsiai galiu pavadinti kolekcija. Kaip netipiška moteris per išpardavimus einu ne į drabužių parduotuves, o į knygų. Turiu tokią tarsi svajonę ateityje gyvendama nuosavame name įsirengti kambarėlį, kuris būtų mano asmeninių knygų bibliotekėlė“, – planais dalijosi I. Gervinskaitė.

Ievai didelį įspūdį paliko lietuvių rašytojos Dalios Jazukevičiūtės knyga „Anarchistės išpažintis“, Čako Palahniuko „Kovos klubas“. Pagal pastarąją knygą yra sukurtas filmas, tačiau jį mergina pasižiūrėjo iš pradžių perskaičiusi romaną. „Knygų ekranizacijomis nelieku labai patenkinta, man knyga – daug kartų įdomesnė nei filmas“, – prisipažino Ieva.

Mergina skaito ne tik romanus, ji domisi ir senovės Romos, Graikijos kultūra, mitologija. „Labai mėgstu skaityti įvairius mitus, istorijas apie senovės dievus“, – sakė I. Gervinskaitė.

Ievai knyga – pati geriausia dovana. Merginai labiau patinka gauti ne dovanų kuponą, o paties žmogaus išrinktą knygą. „Man patinka gauti dovanų knygų iš žmonių, kurie patys mėgsta skaityti, žino, kokias knygas aš mėgstu, nes mes kalbame apie tai. Tokių žmonių iš tiesų nėra daug, bet jų skoniu aš pasitikiu“, – pokalbį baigė I. Gervinskaitė.