„Chaosas, mačiau tą automobilį, – DELFI kalbėjo Ž. Grigaitis. – Siaubas, visi šoke.“

Australijoje įvykio metu buvo antra valanda popiet. „Ėjau tos vietos link, ten daug greitųjų ir policijos. Galėjo būti ir dar daugiau aukų, jei jis (automobilį vairavęs vyras – DELFI) būtų nusprendęs po savo suktukų važiuoti į žmonių minią. Niekas nesitikėjo, kad taip bus. Jis kažką rėkė, kai kas iš jaunimo bandė jį stabdyti, jis vos nesusidūrė su tramvajumi ir nulėkė tos vietos, kur suvažinėjo žmones, link. Nuo santryžos iki įvykio vietos – apie 4 minutės kelio“, – susijaudinęs kalbėjo Žilvinas.

Išpuolis Melburne

Kruvino įvykio metu Ž. Grigaitis ėjo iš teniso turnyro renginių. „Pagal naująją tvarką į teniso žaidimų vietą reikia patekti per Flinder gatvės traukinių stotį“, – įvykio vietą apibūdino Žilvinas ir pridūrė, kad jei vairuotojas būtų pasukęs į pagrindinę gatvę, aukų galėjo būti ir daugiau.

„Mačiau jį važiuojant prie pagrindinės stoties. Jis suko ratus ir rėkė, visi žiūrėjo, kas vyksta, policija taip pat atkreipė dėmesį. Jis apsuko gal penkis ratus ir nuvažiavo. Dabar trys žuvę, dar dvidešimt išgabenti į ligoninę, – pasakojo verslininkas. – Policijos pareigūnai jį pašovė ir suėmė.“

Pasak Žilvino, policija ramina visuomenę, esą tai ne teroristinis, o kriminalinis išpuolis ir stengiasi sutvardyti įsigalėjusį sąmyšį. Ši žinia apskriejo viso pasaulio žiniasklaidą, visur pabrėžiama, kad tai ne teroristinis išpuolis.

Išpuolis Melburne

„Miestas paralyžiuotas, pusė centro uždaryta, labai daug policijos ir visa tai penktadienio pavakarę. Dabar savaitgalis, paskutinis vaikų atostogų savaitgalis prieš grįžimą į mokyklą, – DELFI pasakojo Ž. Grigaitis. – Negana to, yra daug turistų, kurie atvyko į teniso turnyrą. Dabar tikras transpoto pragaras, net pagrindinės tramvajų linijos uždarytos.“

Anot Žilvino, Melburno centre esantys žmonės stengiasi iš jo pabėgti. „Įvykis įvyko vienoje didžiausių žmonių susibūrimų vietų, čia patys didžiausi prekybos centrai, daugybė žmonių“, – kalbėjo pašnekovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (173)