Australija turi daug spindesio ir atvirumo, bet visada egzistuoja antra nematoma pusė. Kol su ja nesusiduri, tol nežinai, kokios gali laukti realijos ir ypatumai, kurie ne visada yra malonūs ir gražūs. Vienas iš tokių patyrimų yra Australijos emigracinės taisyklės.

Vertinti jų nereikėtų. Jos tokios yra ir su jomis reikia susitaikyti, tačiau jos ne visada galioja visiems mirtingiesiems vienodai – turintys daug pinigų čia gali susirasti sau šiltą vietą. Galima sakyti, kad turint pinigų bus gerai bet kurioje vietoje pasaulyje, bet australai juos labai myli ir viską daro, kad žemynas pritrauktų kuo daugiau laisvų pinigų iš Azijos.

Vienas is naujų viliojimo būdų – investavę 5 mln. Australijos dolerių gauna laikiną vizą 4 metams. Jei elgsiesi gerai ir atitiksi jų keliamus reikalavimus, o galbūt investuosi dar daugiau, tuomet viza galbūt bus pakeista į nuolatinę.

Tokiu piliečių kiekvienais metais atsiranda apie 1000. Tokia galimybė pirmą kartą atsirado 2012 metais. Ir beveik 90% ja pasinaudojusių – Kinijos piliečiai. Tokie „auksinės“ vizos turėtojai dažniausiai perka nekilnojamą turtą Melburno Toorako arba Sidnėjaus Mosmano rajonuose.

Įdomu tai, kad į 5 mln. investiciją neįskaičiuojamas nekilnojamas turtas. Liūto dalis tenka Melburnui ir Viktorijos valstijai, nes kinai nori suktis kosmopolitinėje aplinkoje, o Melburnas nominuojamas kaip labai europietiškas kultūros ir meno miestas. Skaičiuojama, kad pristatyta „auksinės“ imigracijos sistema į Australijos ekonomiką atnešė 3,2 milijardus Australijos dolerių.

Po tokių sėkmingų piniginių santykių, australų apetitas tik auga. Nuo 2015 metų liepos 1 dienos pristatoma dar viena emigracinė sistema superturtingiems, kurie turėtų investuoti 15 milijonų Australijos dolerių per 12 mėnesių ir gauti savo „auksinį“ gyvenimą Australijoje.

Demografinė aplinka pagrindiniuose miestuose jau keičiasi ir opozicija prisibijo galimų pasėkmių. Tikėtina, jau visai netrukus privilioti investuotojai pradės diktuoti savo sąlygas. Tai jau galima matyti statybos projektų valdymo srityje ir jų vykdyme, kai Kinijos investuotojai ne tik dominuoja, bet ir pradeda ieškoti būdų, kaip vystyti projektus remiantis savo kultūriniu supratimu.

Pinigai australams visada buvo pagrindinis variklis: šalis neturi gilių kultūrinių tradicijų, šeimos aplinkoje esantys paviršutiniski santykiai yra tapę norma, o vertybių skalė apibrėžiama pagal tai, koks automobilis stovi garaže ir kur mokosi tavo vaikai. Bendravimas tarp žmonių dažniausiai susiveda į mėsos kepimą ant grotelių bei pokalbius apie orą, Singapūro ekonomines problemas ar Indonezijoje mirties bausmės laukiančius du australus.

Net TV reklamoje galima pamatyti atvirų ir užslėptų ekonominių santykių propagavimo. Gal todėl Australijos vyrai dažniau renkasi merginas iš Azijos, nes jos tiesiog paprastesnės, ne tokios išpaikintos ir arogantiskos kaip vietinės gražuolės.

Kas vyksta Europoje ar Ukrainoje, ęia jiems neįdomu. Tai vyksta kažkur toli. Jei vietiniai žino apie Londoną, kaip apie kažkokios gerovės šaltinį, tai daugiau vargintis aiškinti apie Lietuvą ar Vilnių nereikėtų. Tik tik keli mano sutikti žmones žinojo, kur yra Lietuva dėl savo galimų giminystės šaknų.

Auksinių pinigų ir investicijų paskatintas vietinis verslas čia tikrai stengiasi pasiimti visą galimą milijonų spindesį – pradedant liukso kategorijos mašinų salonų atidarymais, šiuolaikinio meno galerijų pristatymais, išskirtiniais vakarėliais, kur tiesioginiu ir netiesioginiu būdu supažindinama su nekilnojamo turto projektais, išskirtiniais interjero dizaineriais, modeliuotojais ir visa aplinka, kurių konsultacijos kartais kainuoja daugiau nei 3500 dolerių už pusvalandį.

Iškirtiniuose namų projektuose naudojama daug prabangos elementų. Dažnai neapsieinama ir be aukso. Šis taurusis metalas naudojamas kaip dekoracinis elementas. Būnant tokiuose namuose, matant aukso plytelių sieną, galima pačiam nesunkiai susigundyti jo spindesiu.

Baigiant reikėtų pasidžiaugti, kad australai esamą ekonominių sunkumų laikotarpį randa būdų, kaip išlaikyti savo šalies patrauklumą ir parduoda ją už labai gerus pinigus. Tie kurie jų neturi, turi kantriai laukti savo eilės, kada jų imigracijos situacija bus įvertinta ir išnagrinėta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (190)