DELFI žurnalistus savo namuose pasitikęs Žilvinas tikino, kad butą įsigijo prieš dvidešimt metų. Nedideliame, tačiau erdviame, per du aukštus padalintame, bute telpa miegamasis, svetainė, valgomasis, vonia ir virtuvė. Tiesa, pastaroji labai kompaktiška – mažytis šaldytuvas, dviejų degiklių kaitlentė, mikro bangų krosnelė ir virdulys.

„Kai paprašiau projektuotojų, kad darytų tokią mažą virtuvę, visi žiūrėjo išpūtę akis: „Kaip tai nebus normalios viryklės, daugybės spintelių ir orkaitės?“, – juokėsi Ž. Grigaitis ir prisipažino, kad nebepamena, kada paskutinį kartą gamino namuose. Vis dėlto paklausus, nejau vyras neturi jokio specialaus patiekalo, kuriuo vaišintų atvykusius draugus, jis tik nusijuokė, kad draugus pavaišina skaniais gėrimais.

Žilvino Grigaičio virtuvė

O draugų čia būna dažnai. Tiesa, savo buto raktų draugams Žilvinas nedalija: „O kam? Visi mano draugai turi savo butus čia. Mes tiesiog būdami čia susitinkame“.

Ž. Grigaičio namų interjeras – nuolat kintantis. „Jei pasitaikys lietinga diena, tai visi šie daiktai, kuriuos matote, pakeis savo buvimo vietas, – pasakojo Žilvnas, rodydamas į daugybę daiktų valgomajame. – Dabar mano valgomasis apskritai tapo tokiu altorėliu, gal imsiu ir nukraustysiu viską nuo stalo, tada ir vėl viskas atrodys kitaip.“

Žilvino Grigaičio valgomasis

Pasivaikščiojus po butą, į akis krenta tai, jog jame nėra nė vienos spintos. Viskas čia sudėta atvirose lentynose arba ant staliukų.

Beje, pasidomėjus, ką Žilvinas griebtų, jei iš visos šios gausos galėtų išsaugoti tik vieną daiktą, nė nemirktelėjęs ranką ištiesė link dukros nuotraukos.

Į Palangą Ž. Grigaitis skrenda lėktuvu. „Sėdu ant dviračio ir per penkiolika minučių esu oro uoste. Nereikia kelias valandas važiuoti keliu, – tikino verslininkas. – Anksčiau atvažiuodavau automobiliu, tačiau supratau, kad jo čia visiškai nereikia. Sėdu ant dviračio ir per kelias minutes galiu būti visur, kur tik noriu.“

Žilvino Grigaičio svetainė

Nuolat į įvairiausias pasaulio šalis skraidantis pašnekovas tikino, kad įprato keliauti su mažyčiu kelioniniu lagaminu, reikalingų daiktų ir drabužių turi visuose savo namuose, tad jam nesvarbu, iš Palangos, Vilniaus, Kauno ar Australijos jam teks skubėti į kokią nors svarbią kelionę.

„Visuose savo namuose turiu po kelis kostiumus ir drabužių. Nesivežiuoju jų su savimi, juos čia ir palieku, – pasakojo Žilvinas, parodydamas į pakabą, ant kurios išrikiuotos žieminės striukės. – Taip taip, vasaros pas mus tokios, kad Palangoje vakarais labai praverčia pūkiniai drabužiai.“

Pasidomėjus, kaip gi jis atsimena, kuriuose namuose ką turi, nusišypsojęs prisipažino, kad Australijoje esančią drabužių spintą turi nusifotografavęs, tad vos prireikus peržiūri nuotraukas ir jau žino, ko jam reiks, o ką turi žmonos Ellės namuose.

Žilvino Grigaičio miegamasis

Išgirdęs klausimą, ar nesinori parduoti buto Palangoje ir įsigyti jį prestižiniame Lietuvos kurorte – Nidoje, Žilvinas tik šyptelėjo ir patikino, kad šis kurortas yra ne tik itin patogioje lokacijoje, nes oro uostą galima pasiekti vos per kelias minutes, bet ir nepelnytai nuvertinamas.

„J. Basanavičiaus gatvė yra fenomenas, bet jos nereikia naikinti, tegul ji būna, tegul tie, kuriems jos reikia, čia linksminasi, o aš matau kitokią Palangą, – pasakojo Žilvinas. – Atvažiuokite ir pasivaikščiokite po Birutės parką, jis toks išpuoselėtas, kad net lenkia didžiausių Europos miestų parkus, apsilankykite tose vietose, kurios įsikūrusios toliau nuo šurmulio. Čia yra daugybė puikių restoranų, kavinių, kultūrinių renginių. Nereikia Palangą suprasti kaip vien tik J. Basanavičiaus gatvę. Čia tikrai nėra taip blogai, kaip visi kalba. Tiesiog ne visi nori pamatyti ir ne visi pamato tą tikrąją Palangą.“

Žilvino Grigaičio namai – DELFI nuotraukų galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (579)