Visa valstija gyvena lenktynėmis

„Paskaičius ir apžvelgus visą Australijos spaudą ir televiziją galima suprasti, kad pirmos dienos Melburno žirgų lenktynių rezultatai pranoko visas prognozes. Pirma diena buvo labai sėkminga tiek finansine prasme, tiek ir visiems, kurie susirinko”, - DELFI pasakojo žinomas verslininkas.

Pagrindinės 15 val. žirgų lenktynės pradedamos nacionaliniu himnu ir orkestro, dainininkų pasirodymais, valstijoje tai ne darbo diena. “Nors Australijos bankas turėjo paskelbti palūkanų normų pasikeitimus, bet visi buvo susikoncentravę į lenktynes. Žinios , kad jos liko nepakitusios buvo neįdomios“, - juokėsi Ž. Grigaitis.

Renginys sutraukia gausybę VIP svečių

Ž. Grigaitis pasakojo, kad į renginį atvyko visos kviestinės žvaigždės, politikai: „Visi šampano buteliai buvo parduoti (juokiasi). Viktorijos valstijos premjeras padėkojo visiems atvykusiems. Jis taip pat dėkojo, kad svečiai renginiui pirko naujos kostiumus, skrybėles, rankines, užsisakinėjo viešbučius ir prašmatnias vakarienes. Premjeras dėkojo, kad svečiai prisideda prie Melburno ekonomikos gerinimo ir ragino statyti už žirgus.“

Verslininkas pasakojo, kad Australijos verslas iš šių keturių dienų tikrai uždirba daug. „Žirgų lenktynių svečiai drabužiams išleido apie 30 mln. Australijos dolerių. Vien 65 tūkst. kainavo skrybėlės, viso nupirkta 54 tūkst. porų batų, vyrai įsigijo 29 tūkst. kaklaraiščių, moterys nusipirko 26 tūkst. rankinių ir buvo nupirkta 53 tūkst. suknelių“, - skaičius vardino Ž. Grigaitis.

Verslo pasaulio asmenys lenktyniauja tarpusavyje

Ž. Grigaitis pasakojo, kad ne visiems renginio svečiams įmanoma susipažinti su itin svarbiais asmenimis. „Norint susipažinti su įtakingais žmonėmis turite turėti narystę ir pakliūti į narių zoną. Bet tai galite padaryti, jei jūs esate pastovus narys. Vienas narys gali pakviesti vieną svečią, bet už jį reikis jums sumokėti daugiau nei 400 AUS, o norint patekti į vadinamą VIP žmonių vietą – inkilėlį- reikia ne tik narystės, bet ir tam tikro statuso visuomenėje. Taip pat reikalingi atskiri kvietimai. Tiesa, stengtis verta, nes niekada nežinote su kuo jūs gersite šampaną ir kokį pasiūlymą galite gauti darbo ar karjeros atžvilgiu“, - renginio subtilybes pasakojo Ž. Grigaitis.

„Australijos versle vyrauja didžiulė konkurencija, bet jei esate toks geras kaip kalbate ar sugebate atrodyti, jums gali buti suteiktos sąlygos tai įrodyti. Tad geriausia vietoj kalbų eiti prie darbų“, - verslo subtilybes atskleidė Ž. Grigaitis.

Vyrai išleidžia madai daugiau

Ž. Grigaitis pasakojo, kad visos 4 dienos turi atskirus aprangos kodus. Pagrindinis svečių noras – visas dienas atrodyti nepriekaištingai, mat tai pats didžiausias renginys Melburne. „Jei esate pakviesti į VIP zonas, tai jūsų garantija, kad sutiksite ypač svarbius asmenis, kurie gali pakeisti ne tik jūsų karjerą, bet ir ateitį“, - kalbėjo Ž. Grigaitis.

“Australai užimą trečią vietą pasaulyje brangiausių kostiumų užsakyme. Tiesa, juos lenkia amerikiečiai ir britai. Australai mėgsta užsisakinėti kostiumus iš garsiausių pasaulyje mados namų: „Lanvin“, „Givenchy“, J.Crew. „Dior“, Dolce&Gabbana iš pradžių ignoravę Australijos rinką, dabar atidarinėja prabangius drabužių salonus“, - DELFI pasakojo Ž. Grigaitis.

Pagrindinė diena pralėkė kaip ugnis. Kai kam tai buvo nusivylimų diena, kai kas laimėjo milijonus. Kai kas gavo atsakymus į visus klausimus, o kai kas tiesiog turėjo gerą laiką ir įsimintinas akimirkas”, - pasakojo Ž. Grigaitis.

Renginio akimirkos - DELFI nuotraukų galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (232)