Australai kasmet sprendžia tą patį galvosūkį: ar šalis ir visas žemynas sėkmingai išgyvens ekonominius sunkumus, naftos ir išteklių kainų mažėjimą, ar šalis bus atspari ir patraukli užsienio verslui ir turizmui. Nuo pastarojo faktoriaus australai yra tiesiog priklausomi.
 
Vasaros pradžia, kaip ir įprasta, prasideda didžiojo teniso turnyrais. Šiais metais Brisbene ir Perte prasidėję turnyrai trumpam persikels į Sidnėjų, o viską turėtų vainikuoti „Australian Open“ turnyras Melburne. Pasiruošimui, kaip visada, skiriamos didelės pajėgos ir lėšos.
Ž. Grigaitis apžvelgia "Australian Open 2015" teniso turnyrą

Norint pritraukti pasaulinio lygio teniso žvaigždes, negailima reklamos. Tačiau vis garsiau kalbama apie daromas strategines organizacines klaidas: per aukštas bilietų kainas, labai sudėtingą logistiką ir vienadienio pelno ieškojimą. Šių metų turnyrai parodys, ar australai pasiruošę iššūkiams ir ar bus išvengta nesklandumų (pavyzdžiui, sugedę teniso kortų stogai, vandens trūkumas, neveikianti bilietų skenavimo sistema, grūstys žaidėjų maitinimo centre ir pan.). Tačiau, neabejojama, kad dėl ekonominės situacijos šalyje diržus teks susiveržti ir „Autralian Open“ turnyro Melburne rengėjams.

Novako Djokovičiaus pasirinkimas pakviesti Borisą Beckerį į komandą 2014 buvo didelė staigmena. Kaip ir žinia, kad Agnieszkos Radwanskos trenerių komandos nariu tapo legendinė Martina Navratilova, kurios sugrįžimas į teniso pasaulį vertinamas labai prieštaringai.
Borisas Beckeris

Už teniso korto ribų aptarinėjami ir asmeninis teniso pasaulio žvaigždžių gyvenimas, uždarbis, brangūs pirkiniai, antrosios pusės.

Nemažai apkalbų sukėlė ir Caroline'os Wozniacki skyrybos su Rory McIlroy. Pora savo santykius nutraukė telefonu. Visi spėliojo apie žaidėjos psichologinės būklės nestabilumą, bet sportininkė sugebėjo atsitiesti ir gyventi toliau. Nors Sidnėjuje ji pralaimėjo pirmame rate ir sukėlė daug abejonių dėl pasirodymo Melburne.

Serena Williams, kuri ne visada suvaldo savo jausmus korte ir pratrūksta keiksmais, visus nustebino per Hopman turnyrą Perte paprašiusi puodelio kavos vietoje vandens. Esą ji niekaip negalėjo atsibusti dėl laiko juostų skirtumo, o kava padėjo laimėti prieš Flavią Pennettą. Atkreipti dėmesį į save Serenai padėjo vienas kavos puodelis.
 
Pastaruoju metu karščio alinama Australija gavo šaltą dušą - prasidėjusios liūtys sustabdė gaisrus. Bet nesustabdė pasaulio vyrų teniso žvaigždžių nuo traumų ir klausimų, kas ir kada žais.

Neseniai tėčiu tapęs ir savo ilgametę draugę Jeleną Ristič vedęs Novakas Djokovičius negali įveikti sveikatos problemų. Tačiau vyras tikisi, kad Melburne viskas klostysis gerai. Sportininkas bandys pakartoti savo pasiekimus ir 2015.
Rogeris Federeris

 
Po pergalės Brisbane, Rogeris Federeris suabejojo, ar jam užteks jėgų Melburne. Tai sukėlė didelę apkalbų audrą, kad sportininkas sensta ir gali nepakelti sportinio krūvio, nors ir tituluojamas Nr. 2 pasaulyje po Novak Djokovičiaus.
 
 Problemos neaplenkia ir R. Nadalio, kuris dėl pasirodymo Melburne nedalyvaus Sidnėjuje vykstančiame pasiruošimo turnyre. Jis nusprendė neeikvoti jėgų ir nebandyti įrodinėti, kas yra kas. Prieš mėnesį į kortus po sveikatos problemų grįžęs R. Nadalis koncentruojasi į Melburno turnyrą, - taip pakomentavo Davidas Ferreras.
 
2014 metų „Australian Open“ taurės laimėtojas Stanas Wawrinka po pergalės Čenajuje jis pasiruošęs parodyti, ką gali šiais metais. Nors daugelis nesitiki, kad S. Wawrinka sugebės parodyti gerą rezultatą.
Ričardas Berankis

 
Trys kylančios Autralijos teniso žvaigždės – Thanasis Kokkinakis, Bernardas Tomičius ir Nickas Kyrgiosas yra laikomi Australijos teniso ateitimi. Pastarasis teniso ekspertų vadinamas labai perspektyviu, todėl būdamas Nr. 50 pasaulio reitingų lentelėjė, N. Kyrgios neabejotinai sukurs daug intrigos Melburno kortuose.
 
Greitu metu prasidedančios atrankinės kovos parodys, kokios bus intrigos ir kas taps „Australian Open 2015“ laimėtoju. Galima tik palinkėti Lietuvos sportininkui sėkmės, nes lengvų priešininkų nėra. Jie visi ypatingi ir turi savo slaptų ginklų.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (281)