Svarbiausia – aprangos kodas

Kaip DELFI pasakojo žinomas vyras, vienas svarbiausių dalykų lenktynėse – aprangos kodas. „Damos turi dėvėti skrybėlę, o vyrai kostiumą. Nepaisęs aprangos kodo gali būti neįleistas į vidų“, - pasakojo Ž. Grigaitis. Pirma lenktynių diena buvo skirta juodai ir baltai spalvai. Būtent šios spalvos turėjo atsispindėti ir renginių svečių aprangoje.

„Jei kas nors pasakytų, kad australai nesilaiko taisyklių , aš labai prieštaraučiau, nes ši diena buvo labai svarbi. Ji parodė, ar jūs suprantate etiketą. Juoda – balta ir tuo viskas pasakyta. Mano nuostabai aplinka nieko nesiskyrė nuo prabangiausių renginių Europoje. Krizės išvengusi Australija parodė, kad viskas joje puiku. Čia viena iš susisiekimo priemonių – malūnsparnis. Lietuvoje vienetai kas turi tokią susisiekimo priemonę. Melburno žirgų lenktynėse jie leidžiasi vienas po kito“, - renginio įspūdžius DELFI pasakojo Ž. Grigaitis.

Finansinė renginio nauda

Ž. Grigaitis pasakojo, kad visa renginio teritorija yra griežtai suskirstyta. Renginio svečiai ne visada gali pakliūti į visas teritorijas. „Svečiai gali pakliūti į jiems skirtas ložes, restoranus ir, žinoma, į specialias statymo ir laimėjimo erdves. Atskiros kompanijos kaip „Lexus“, „Emirates airlines“ turi savo palapines. Galiu pasakyti, kad jų pastatymas kainavo nuo 1 mln. Australijos doleriu (AUD)“, - pasakojo verslininkas.

„Australai ir užsienio svečiai per 4 dienas (planuojama pagal 2012 metų rezultatus) Melburne išleis 68,1 mln. AUD statymams ir laimėjimams, išlaidos rūbams ir grožiui sieks 53,2 mln. AUD, turistų apsilankys 354 tūkst., o visoje Australijoje žirgų statymams ir laimėjimams planuojama, kad bus išleista 806 mln. AUD“, - finansinę renginio naudą įvardino Ž. Grigaitis.

Lenktynės sulaukia susidomėjimo

Ne pirmus metus iš arti Melburno žirgų lenktynes stebinti Ž. Grigaitis pasakojo, kad per dieną lenktynėse apsilanko per 200 tūkst. žmonių. „Galima tik gėrėtis, kaip viskas yra sutvarkyta ir suorganizuota. Aišku, negalime nuslėpti, kad australai labai atstringi lošėjai ir žirgų lenktynės vieniems gali atnešti turtus, kitiems tik nusivylimą. Bet tai jau sėkmės dalykas. Melburno taurė - pagrindinis sezono renginys ne tik socialiniu aspektu, bet ir sporto atžvilgiu. Į pagrindinius bėgimus patenka tik atrinkti žirgai ir visi gali būti laimėtojais, todėl labai sunku nuspėti, kas laimės ir kam atiteks milijoniniai laimėjimai ir pripažinimas“, - šypsojosi Ž. Grigaitis.

Giria australų stiliaus pojūtį

Šampanas ir australiškas putojantis vynas lenktynėse liejasi per kraštus ir neretai pakiša koją tiems, kurie nori viska išlošti čia ir dabar. Maistas ir vynas yra kultūros dalis, nes Australija gali pasigirti labai gerais vynais“, - pasakojo žirgų lenktynes stebintis Ž. Grigaitis.

Ž. Grigaitis negailėjo ir patarimu moterims, atvykstančioms į lenktynes ieškoti sau būsimo vyro. „Galiu drąsiai tvirtinti, kad mados pasaulyje Australijos reikalai tik gerėja. Nuostabu būti ir bendrauti su tiek stilingų ir gražių žmonių. Visi jie žino, kas yra stilius, mada. Kuo daugiau išmonės moterų aprangoje ir gal jūsų išrinktasis bus tas su savo lėktuvu ir 100 žirgų savo daržinėje.“

Ž. Grigaičio užfiksuotos akimirkos iš Melburno taurės žirgų lenktynių - DELFI nuotraukų galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (257)