Prašmatniuose vakarėliuose iš tikrųjų siekiama labdaringų tikslų

„Jei kas nors prieš metus man būtų pasakęs, kad būsiu pakviestas įr katytės ir šuniuko vestuvių puotą, būčiau pagalvojęs, kad didesnės nesąmonės negalima sugalvoti. Bet kai tai tampa faktu ir matai, kad žmonės gali padaryti įspūdingą šventę ne tik sau, bet tuo pačiu surinkti ir neįtikėtinas pinigų sumas labdarai, susimąstau... Juk ne tik turtingi australai, bet turbūt ir Amerikos ar Prancūzijos bei kitų tautų atstovai gali sau tai leisti vardan pagalbos kitiems“, – kalbėjo Žilvinas.

Anot verslininko, labdaros tradicijos Australijoje labai stiprios. „Žmonės neabejingi vienas kitam, – pasakojo Ž. Grigaitis. – Nors australai ir labai taupūs bei kruopščiai skaičiuoja pinigus, tačiau kiekvieną savaitę pašto dėžutėje galima rasti prašymų padėti ar skirti tam tikrą pinigų sumą vienoms ar kitoms organizacijoms.“

Šiuo metu toli nuo gimtosios Lietuvos viešintis vyras atviras – australai, išgirdę pagalbos prašymą, pamiršta savo taupumą ir dosniai praveria pinigines.

Po vestuvių katytė ir šuniukas ilsisi milijonus kainuojančiuose apartamentuose

Audringame vestuvių vakarėlyje, kuriame susituokė katytė ir šuniukas, jaunavedžių porelė laiką leidžia Sidnėjuje, apartamentuose, kurie kainuoja ne vieną milijoną dolerių. Anot Žilvino, vestuvių šventės metu tąkart buvo surinkta 50 tūkst. dolerių, kurie bus skirti benamių gyvūnų prieglaudai Sidnėjuje.

Žilvinas Grigaitis katytės gimtadienyje

„Dabar, kai jau atslūgo visas dėmesys, visiems labai malonu aplankyti jaunuosius. Be to, buvo švenčiamas ir nuotakos Charlie gimtadienis, – pasakojo Žilvinas. – Gyvūnų šeimininkai yra žinoma pora Australijoje, tačiau gimtadienis nebuvo oficialus, todėl apsiribojome pietumis prabangiame Australijos restorane „Ananas“, kuris išskirtinis ne tik savo interjeru, bet ir patiekalais, be to, yra draugiškas gyvūnams.“

Jaunavedžių šeimininkai – Christa ir Charles Billichai. „Juos galima vadinti tiek meno atstovais, tiek verslininkais, kolekcionieriais ar filantropais. Jie ir pakvietė atšvęsti gimtadienį bei aptarti verslo projektus, kurie bus įgyvendinami Europoje šįmet, – pasakojo Ž. Grigaitis. – Ši pora neretai figūruoja įvairiuose VIP renginiuose ir televizijos laidose ne tik Australijoje, bet ir Amerikoje. Dėka Charles Billich meninių sugebėjimų, jie padeda įvairioms organizacijoms, patys organizuoja labdaros renginius ir todėl šuniuko bei katytės vestuvės taip pat buvo plačiai nušviestos Australijos spaudoje.“

Katytės gimtadienio puota – prabangios dovanos ir raudonas vynas

„Nuotaka per savo uždarą gimtadienio vakarėlį dovanų gavo specialiai iš Amerikos užsakytą rankų darbo suknelę už 350 dolerių bei išskirtinio maisto. Be to ji neatsisakė paragauti ir raudonojo vyno, o sutuoktinis – išskirtinio grožio katinas Bentley – neragavo nieko, tik reikalavo daug dėmesio“, – šyptelėjo Žilvinas.

Šunytė Charlie pirmosios santuokos metu

Kartu su žmona Elle į gimtadienį išsiruošęs Žilvinas ilgai suko galvą, kuo nustebinti jubiliatę. Vis tik po ilgų svarstymų pora išrinko išskirtinių saldumynų. „Išrinkome šokoladinių rankų darbo saldainių ir specialių, Svarowski kristalais puoštų, papuošalų gyvūnams“, – vardijo verslininkas.

Tačiau puotos organizatoriai pasistengė, kad ir svečiai liktų maloniai nustebinti. Puotoje dalyvavęs vienas žymiausių Australijos dailininkų, geras Žilvino bičiulis, tiesiog ant restorano staltiesės nupiešė jo šaržą ir padovanojo Žilvinui. „Žinant, kad jis tapo tik išskirtinai pasirinktus žmones, o portretas, kurį jis nupiešia, gali kainuoti iki 50 tūkst. dolerių, buvo labai malonu ir netikėta“, – prisipažino pašnekovas.

Po pranagių pietų puota tęsėsi meno galerijoje

Papietavę, svečiai persikėlė į meno galeriją, kuri yra įsikūrusi išskirtinėje Sidnėjaus vietoje. „Mėgavomės vaizdu į Sidnėjaus operos teatrą, apžiūrėjome naujausius darbus ir degustavome Australišką raudoną vyną. Be to, diskutavome ir apie naujausius projektus, kurie gali pasiekti ir Lietuvą“, – šyptelėjo Žilvinas.

Žilvinas Grigaitis katytės gimtadienyje

„Oras Sidnėjuje, kaip ir Melburne, šiuo metų laiku labai nenuspėjamas, tad vakarienė terasoje buvo labai žavi. Galima tiesiog pasakyti: sustok akimirka žavinga! Kad visi gimtadieniai, kuriuos kas švęstų, būtų tokie įsimintini ir nuostabūs“, – juokėsi verslininkas.

Šiuo metu Sidnėjus kupinas turistų iš Kinijos, nes nemažai jų Naujus metus sutinka Australijoje, patikino Žilvinas.

Anot vyro, kinų turistai čia išleidžia milijonines santaupas. „Taip Kinija labai prisideda prie Australijos ekonomikos, tačiau ši situacija greitai gali pasikeisti, – pasakojo Ž. Grigaitis. – Labai daug kalbama apie australų ekonomikos stiprumą ir jos problemas. Australų tikėjimas savo šalimi ir sėkme yra kaip niekad didelis, todėl ugningoji beždžionė dar parodys, kokie santykiai bus tarp Kinijos ir Australijos.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (122)