Artėjant 9-osioms jo mirties metinėms, artimieji įamžino jo muziką. Penktadienio vakarą „Knygų mugėje“ buvo pristatyta dviguba vinilo plokštelė „Akustinis“.

Pristatymo metu skambėjo ne tik prisiminimai, bet ir jo muzika. „Na ir keistumas, na ir keistumas medžių rudenį. Ima ir nusirengia. Na ir keisti, na ir keisti tie medžiai rudenį. Ima ir nusirengia“, – tokiais V. Kernagio dainos „Keistumas“ žodžiais susirinkusiuosius pasveikino atlikėja Raminta Naujanytė-Bjelle.

Konferencijų salė renginio metu buvo pilnutėlė. Prieš kelis šimtus žmonių savo prisiminimais bei muzika dalijosi Vytautas Kernagis jaunesnysis, muzikologas Darius Užkuraitis, pirmosios Vytauto Kernagio plokštelės dar prieš keturiasdešimt metų leidimą globojusi Zinaida Nutautaitė-Indrikonienė bei muzikas Domantas Razauskas.

Auditorijoje, tarp kelių šimtų susirinkusiųjų, sėdėjo ir Vytauto Kernagio jaunesniojo žmona Rima Kernagienė bei jo sesuo Eglė Kernagytė.

Šią dvigubą vinilinę plokštelę muzikos grando šeima išleido ribotu tiražu. Tik trys šimtai laimingųjų savo rankose spaus vinilą, kuriame suguldyta muzikinė Vytauto Kernagio istorija.

„Mintis išleisti vinilinę plokštelę gimė prieš dvejus metus, – kalbėjo V. Kernagis. – Norėjosi, kad ji būtų didesnė, nes tų kūrinių yra nežmažai, todėl ji tapo dviguba.“

Vinilo pakuotės viduje yra begalė įrašų, akordų, bandymų paišyti logotipus, telefonų numeriai. „Tai, ką jis laikė savo užrašų knygutėje“, – kalbėjo V. Kernagis jaunesnysis, kuris pridūrė, jog su šeima nusprendė, kad jau gali atskleisti šiokių tokių muzikos grando paslapčių.

Tiesa, V. Kernagio šeima, leisdama dvigubą vinilą, neišvengė nesėkmių. „Estai „pakišo kiaulę“ ir viršelį padarė ne visiškai kokybišką“, – prasitarė V. Kernagis jaunesnysis ir greitai pridūrė, jog šią klaidą jie greitai pastebėjo, estai ją ištaisė – perspausdino reikiamus viršelius.

Pirmoji plokštelė yra ta, kuri buvo išleista prieš keturiasdešimt metų, o antrojoje sugulė visos kitos dainos, kurios dar niekuomet nebuvo nuguliusios plokštelėse. Ir nors šių dvigubų vinilų tiražas – 300, jau liko vos 40 dar neparduotų.

Pokalbio metu V. Kernagis jaunesnysis pasidalijo prisiminimais ir apie tėvo muziką, kuri jį lydėjo nuo pat mažų dienų. „Labiausiai jas atsimenu iš Kaštonų gatvės. Iki keturių ar penkerių metų, nes turbūt ten tos dainos labiausiai sukdavosi, – kalbėjo V. Kernagis jaunesnysis. – O kai reikėjo kristi į tą archyvą ir kapstytis... Buvo daug prisiminimų, kuriuos atgaivinau.“

Susitikimo su gerbėjais akimirkos – nuotraukų galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)