Nuosprendis V. Medineckui–Ironvytui, nuteistam dėl spyrio į sėklides ir nukentėjusiojo žandikaulio lūžio, nepalankus – atlikėjui teistumas išlieka, o laisvės apribojimas ne tik lieka galioti, o ir prailginamas.

„Teismas nusprendžia skirtą laisvės apribojimą šešiems mėnesiams pakeisti į laisvės apribojimą vieniems metams“, – rašoma nuosprendyje.

Be to, aukštesnis teismas nepakeitė dalies, kuria nuteistasis V. Medineckas-Ironvytas yra įpareigotas sumokėti 1500 eurų žalos bei skirti 500 eurus į Nukentėjusių nuo nusikaltimų asmenų paramos fondą.

Tiesa, minima bausmė reperiui bus vykdoma be akylos priežiūros, t.y. jam nereikės tamsiu paros metu būti namuose ar dalyvauti elgesį keičiančiose programose, atlikėjas numatytu laikotarpiu turi tiesiog nepaminti naujų teisės pažeidimų.

Už fizinio skausmo sukėlimą (LR BK 140 str.1 d.) gresia metai belangės, o už nesunkų sveikatos sutrikdymą (LR BK 138 str.1 d.) įstatymas numato laisvės atėmimą iki trejų metų. Iki šiol nagrinėjant bylą buvo apklaustas ne vienas įvykio liudytojas, dėl išvadų buvo kreiptasi ir į nukentėjusį asmenį apžiūrėjusią specialistę. Galiausiai, surinkus reikiamus duomenis, teismas sprendė, kokios bausmės nusipelnė kaltinamieji.

Balandžio mėnesį „Delfi“ Vilniaus apylinkės teismo atstovė patvirtino, kad tądien vykusiame posėdyje V. Medineckas-Ironvytas buvo pripažintas kaltu padarius nusikaltimą, numatytą BK 138 str. 1 dalyje. Jam buvo paskirta švelniausia – 6 mėnesių laisvės apribojimo bausmė be intensyvios priežiūros. Taip pat buvo iš dalies patenkintas civilinis ieškinys – atlikėjas nukentėjusiajam turės atlyginti 1500 eurų neturtinę žalą.

Tuo tarpu V. Rudenką teismas išteisino. Nutarta, kad vyras nepadarė nusikaltimo, nurodyto BK 140 str. 1 dalyje.

Nukentėjusysis siekė teisingumo Nukentėjusiuoju pripažintas vilnietis Marius Š. iš kaltinamųjų prašė priteisti patirtą neturtinę žalą – iš V. Medinecko siekė gauti 2,5 tūkst., o iš V. Rudenkos – 500 eurų. Anksčiau jis buvo pareiškęs ieškinį ir dėl turtinės žalos atlyginimo, tačiau šio reikalavimo atsisakė.

„Man yra svarbu teisingumas ir moralinė žala“, – teismui kiek anksčiau teigė nukentėjusysis. Jis nurodė, kad per incidentą patyrė apatinio žandikaulio lūžį, jam taip pat buvo sumuštos sėklidės, todėl vyras keletą mėnesių buvo nedarbingas. Nukentėjusysis taip pat pažymėjo, kad dėl patirto smurto ir sužalojimų jis buvo patyręs depresiją, kitus neigiamus išgyvenimus.

Bylos duomenimis nustatyta, kad konfliktas, dėl kurio reperis ir jo bičiulis buvo patraukti baudžiamojon atsakomybėn, įvyko dar praėjusių metų liepos 8-ąją, Vilniuje, Rinktinės g., prie Ironvytui priklausančios sporto prekių parduotuvės „Muscle Shop Lt“. Įtariama, kad tarp vyrų kilo konfliktas dėl automobilių stovėjimo aikštelėje esą netvarkingai pastatytos transporto priemonės.

„Normalūs žmonės bent atsiprašo, o dabar noriu teisingumo, daugiau nieko“, – yra sakęs nukentėjęs asmuo.

Ironvytas: tai – noras pasipelnyti

Atlikėjas Delfi anksčiau tikino, kad baudžiamojon atsakomybėn jis patrauktas „iš oro“, kadangi agresorius neva yra ne jis, o iš baro iki jo parduotuvės tuomet atėjęs asmuo. „Viskas vyko prieš metus. Buvo jau ir ikiteisminis tyrimas, kuris vėliau buvo nutrauktas, kadangi pritrūko įrodymų. Bet viskas nukeliavo iki teismo, tad visa tai jau tvarko advokatas, nes oponentas – aršus“, – pasakojo Ironvytas.

Vytautas Medineckas

Pasiteiravus, kaip įvyko konfliktas, reperis teigė, kad yra kaltinamas sukėlus fizinį skausmą, tačiau to esą nepadarė.

„Įvyko konfliktas, kur, to žmogaus teigimu, aš neva jį sužalojau smūgiu į žandikaulį. Buvo neva lūžis, kurio nemačiau nei aš, nei pareigūnai. Žinote, nežinau, kiek galiu smulkiai pasakoti, kadangi iki šiol vyksta teisminis procesas, tačiau jei tylėsiu, žmonės gali pamanyti, kad iš tiesų esu kaltas. Mano manymu, tai yra noras pasipelnyti, išsivilioti pinigų per teisminį procesą, nes jis žalą įvertino atitinkama suma, o aš nepripažįstu, kad tai yra mano padaryta veika. Juolab, kaip pareigūnai nustatė, pilietis buvo neblaivus. Turiu maisto papildų parduotuvę, o tas minimas konfliktas įvyko su mano klientu.

Yra baras šalia, žmonės išgėrę pradeda daryti įvairiausias nesąmones. Nieko ten didelio neįvyko, vyriškis pirmas pradėjo konfliktuoti, po visko visi turėjome ramiai išsiskirstyti, bet dabar, panašu, tas asmuo iš viso to nori pasipelnyti. Pats sukelia konfliktą, provokuoja, galiausiai, įvyko išskyrimas, bet tikrai jam nesudaviau. Liudininkai taip pat tikino, kad aš, gindamas brolį, kuriam buvo suduota per ranką, ėmiau juos skirti. Bet akivaizdžių sužalojimų jokių nebuvo, buvo atsisakyta ir greitosios pagalbos. Už kelių dienų buvo atliktas tyrimas – sugalvojo padaryti tokį principinį dalyką. Jau metus vyksta šis reikalas. Neslepiu to, apie tai kalbėjau ir savo instagrame“, – detalėmis dalijosi pašnekovas.

Vytautas Medineckas

Alkoholio nevartojantis atlikėjas tikina, kad pirmas į tokius ar panašius kivirčus jokiu būdu nesiveltų.

„Argi neskamba komiškai, kad aš prie savo parduotuvės užpulčiau neblaivų asmenį? Skamba tikrai keistai. Bet teisinė sistema yra tokia, kad žmogus gali parašyti pareiškimą ir teigti, jog buvo sužalotas. Visa tai kainuoja ir valstybines lėšas, ir man advokato išlaidos kainuoja. Nepaisant visko, tikiu, kad teisybė yra ir tikiu teisine sistema. Ne vienas man patarė susitarti, nes tokios bylos, būna, pasibaigia blogai, bet aš žinau, kokia yra tiesa, juolab, buvo daug liudininkų, kurie yra mano pusėje. Į šį įvykį žiūriu kaip į gyvenimo pamoką. Jau geriau praeisiu šį kelią, nei šelpsiu konfliktų kurstytojus“, – Delfi tikino Ironvytas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)