„Prieš penkis mėnesius mano mama susirgo gimdos kaklelio vėžiu. Per tuos penkis mėnesius liga ją visiškai suvalgė. Prieš mirtį ji dar tyrėsi, o tyrimai parodė, kad ji – sveika. Praėjus dešimčiai dienų po tų tyrimų jai pasakė, kad vis dėlto tai pirma ar antra vėžio stadija, o iš tikrųjų buvo ketvirta“, - skaudžiais išgyvenimais dalijosi A. Karanauskytė.

A. Karanauskytės mamai buvo skirtas chemoterapijos kursas, po kurio liga turėjo būti aprimusi, tačiau skausmai nesiliovė. Kaip pasakojo pašnekovė, gydytojai tikino, kad skausmai sergant tokia liga – normalu, o ypač po chemoterapijos. Esą reikėjo vartoti antibiotikus, kad skausmas nurimtų.

„Tačiau kai mama jau nebegalėjo jų iškentėti, tik tada buvo atkreiptas dėmesys, kad iš tiesų kažkas negerai. Mamai po chemoterapijos kilo rimtų problemų su inkstais ir plaučiais. Nors iš tiesų tikėjomės, kad po chemoterapijos kurso kažkas pasikeis ir kad jos savijauta pagerės, tačiau viskas buvo priešingai“, - apie mamos netektį pasakojo A. Karanauskytė.

Žinomai merginai ši liga atrodo itin klastinga, mat kaip ji pati pasakojo, mama buvo sveika, dirbo, jai viskas puikiai sekėsi, o staiga teko išgirsti negailestingą gydytojų diagnozę. „Ir štai va tokia žinia. Niekam nelinkiu to patirti, nes tai yra baisu. Mano mamos šiandien nebėra“, - kalbėjo Aistė.

Aistė Karanauskytė su mama Rosita

Praėjusiais metais grupės „Vyšnios“ dainininkės mama atšventė 50-ies metų jubiliejų. Kaip pasakojo pati Aistė, jos su mama buvo itin artimos, daug bendravo, turėjo tvirtą tarpusavio ryšį.
A. Karanauskytė džiaugiasi, kad sunkiausiomis akimirkomis sulaukė daugybės savo draugų palaikymo, o merginų grupės „Vyšnios“ narės Sandra Navickaitė ir Agnė Jarmalavičiūtė laidotuvių metu nuo Aistės nesitraukė nė akimirkai.

„Dėkoju gyvenimui už savo draugus, o ypač už grupės koleges. Jos tikrai mane labai palaikė ir visą tą laiką, kuris man buvo sunkiausias, išbuvo šalia. Esu be galo joms dėkinga už tokį palaikymą. Nebuvo nė vieno draugo, kuris nebūtų atvykęs manęs palaikyti“, - DELFI kalbėjo A. Karanauskytė.

A. Karanauskytės mama šventes pasitiko besijausdama prastai ir jau gulėdama ligoninėje. Kūčių vakarą Aistė drauge su močiute nuvyko pas mamą ir visos trys Kūčių vakarą praleido drauge.

„Per Naujuosius taip pat atvykau į ligoninę pas mamą. Per Naujus metus mama mane pasisodino ir paprašė užsirašyti, kaip norėtų būti pašarvota, kur norėtų būti palaidota. Žinojau, kad jai liko nedaug laiko, bet tikrai negalvojau, kad tik tiek. Turiu draugę medikę, kuri supranta daugiau už mane. Parodžiau jai visus dokumentus apie mamos sveikatos būklę, ji tepasakė, kad mamai liko mažiau nei 12 mėnesių. Kai man šitą pasakė, nuo to momento iki mirties buvo likusios penkios savaitės”, - prisiminimais apie nelengvą situaciją dalijosi Aistė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (111)