Kinijos sostinę išvyko žurnalo vyriausias redaktorius Alfas Ivanauskas, fotografas Nerijus Paluckas, dizaineris Paulius Budrikis bei tekstų kūrėja Ieva Elvyra Kazakevičiūtė. Apdovanojimų metu taip pat vyks ir tarptautinė kulinarinių leidinių kūrėjų bei leidėjų kontaktų mugė, kurios metu VMG komanda planuoja susitikimą su dviemis didelėmis užsienio leidybos kompanijomis, kurios domisi pavasarį Lietuvoje pasirodysiančia knyga „7 ingredientai vaikams”.

Komanda ruošiasi susitikti ir su vietos žiniasklaida, kuri leidiniu domėtis pradėjo dar prieš porą savaičių.

Specialų priėmimą komandai ruošia ir Lietuvos ambasada Kinijoje. Laiką po apdovanojimų komanda ketina praleisti rengdama vaizdeo reportažus iš įspūdingiausių Pekino restoranų, kurių šefai sutiko duoti išskirtinius interviu bei aprodyti savo restoranų virtuves.

„Kol kas nenorime atskleisti, kur lankysimės, tačiau visa ši medžiaga atsidurs naujame „VMG“ vasaros numeryje. Savaitės bėgyje pažadame ir tikrai netikėtų vaizdo reportažų,“ – užuominų davė A. Ivanauskas.

Paklaustas, ką tiksliai komanda planuoja nuveikti lankydama Didžiąją kinų sieną, kulinaras komentuoti kol kas atsisakė, tik šypsodamasis parodė milžinišką komandos bagažą: specialiai būsimiems reportažams bei fotosesijoms VMG į Kiniją išvyko susipakavusi pilnus lagaminus foto bei video technikos.

„Ši kelionė – tikrai ypatinga, su visa komanda labai džiaugiamės, kad VMG vardas skambės jau ir už Europos ribų – be to, didžiulė garbė, kad lietuviškas leidinys varžosi tose pačiose gretose su jau tituluotais geriausiais pasaulio kulinariniais žurnalais.“ – kalbėjo vyriausiasis žurnalo redaktorius.

Grįžę po savaitės trukmės viešnagės Pekine, VMG komandos nariai daug laiko atsikvėpti neturės: dar šio mėnesio pabaigoje leidėjai pristatys didžiausią Lietuvoje žurnalą, skirtą besiruošiančioms susituokti poroms, pavadinimu „VMG: Tekėk už manęs 2015”. Kartu su naujuoju žurnalu iškilmingo vakaro metu A. Ivanauskas pristatys ir naują originalių VMG desertų kolekciją.