Naujas etapas – nauja tatuiruotė

„Aš pati nustebau, kad taip įvyko, nes mano mama visą gyvenimą buvo labai neutrali tatuiruotėms. Ji iki šiol neturėjo auskarų neįprastose vietose ar tatuiruočių. Ši tatuiruotė yra mano mamos kūrinys. Ji yra dailininkė ir ji pati nupiešė šias vėduokles, o meistras jas šiek tiek pakoregavo. Ruošdamasi naujajai tatuiruotei paklausiau, gal ir ji nori. O mama netikėtai sutiko“, – spontanišką žingsnį prisiminė Evita.

„Pasinaudojome tarpu tarp karantinų, kai buvo galima apsilankyti tatuiruočių salone ir jas pasidarėme. Man iki šiol neįtikėtina, kad mano mama, dirbanti mokykloje, turi tokią tatuiruotę. Aišku, ji nėra mokytoja, dirba administracijoje, tačiau vis tiek tai kiek neįprasta. Bet man labai smagu. Džiaugiuosi už ją, kad ji nebijo išbandyti kažko naujo, rizikuoti. Aš ir pati turiu ne vieną tatuiruotę“, – pridūrė ji.

Evitos ir Ingos Cololo tatuiruotės

Evitos kūną puošia jau aštuoni skirtingi amžini piešiniai. Tiesa, ne visi jie tokie pastebimi kaip vėduoklė ant riešo.

„Naujoji tatuiruotė neturi stiprios reikšmės. Paprasčiausiai kurį laiką galvojau apie vėduoklę, nes man patinka Azijos motyvai. Mąsčiau, kad noriu tokio piešinio, kokio neturėtų niekas. Taip ir keliavau į tą stilistiką toliau, o mama pritarė ir palaikė šią idėją. Patiko tiek, kad ir pati pasidarė“, – nusijuokė pašnekovė.

Dainininkė neslepia, kad kiekvienas tatuiruočių salonas yra skirtingas, turintis savo stilių, aurą. Tas, kuriame apsilankė Evita ir Inga Cololo buvo persmelktas rokeriškos dvasios, išskirtinio interjero.

„Bijojau, kad mama neišsigąstų, – nusijuokė atlikėja. – Bet viskas buvo gerai. Jai nebuvo baisu nei įeiti į saloną, nei išeiti iš jo. Tik nuogąstavau, kad po pirmųjų adatos dūrių ji nepabėgtų su nebaigta tatuiruote, nes kai kurie žmonės neiškenčia skausmo. Bet viskas buvo gerai, iškentėjome ir esame laimingos.“

Sakoma, kad po pirmos tatuiruotės, tikėtina, seks ir antroji. Ar Evitos mama jau planuoja kitą ornamentą?

„Nors sakoma, kad tai kaip liga, bet tikriausiai mama kol kas nuo kitos dar susilaikys. Manau, jai užteks ir tos vienos. Bet aš labai džiaugiuosi dėl jos, kad ji nepabijojo naujų išbandymų. Ji nėra paauglė, jau subrendusi moteris, tad mano širdis tik džiaugiasi, kad ji išdrįso. Manau, kad kiekvienam vaikui smagu matyti, kai tėvai yra šiuolaikiški, palaikantys ir suprantantys tave“, – šiltai Delfi pasakojo mergina.

Evita jau ne kartą yra pasakojusi, koks stiprus yra jos ir mamos ryšys – kaip geriausių draugių.

„Tikrai neretai tenka išgirsti, kad bendraamžių šeimose nėra tokio artimo ryšio su tėvais, o pas mane viskas kitaip. Mano šeima visada buvo labai artima. Net jei nebūdavo bendrų vakarienių, mes vis tiek rasdavome būdų būti kartu. Mes su mama esame draugės nuo vaikystės“, – šyptelėjo ji.

Dainininkė neslepia, kad vienas didžiausių sukrėtimų gyvenime jai buvo tėčio netektis. Tuo tarpu jos mamai teko išmokti gyventi be mylimo vyro. Nors nuo netikėtos Vitalijaus Cololo mirties prabėgo jau metai, jis daugelio širdyse ir prisiminimuose iki šiol yra likęs toks pats linksmas ir gyvas.

„Manau, kad visada taip būna, kai netenkama artimo žmogaus. Ta situacija suartina kitus likusius šeimos narius. Taip jau yra. Tik tada, kai tą patiri pats, supranti, kaip būna gyvenime. Mūsų su mama ryšys po visko tapo dar stipresnis. Be to, manau, kad tokie ryškūs sprendimai kaip tatuiruotės – irgi yra naujo etapo dalis. Reikia nepamiršti mėgautis gyvenimu, išlįsti iš rėmų“, – sako E. Cololo.

Bando laimę „Eurovizijos“ atrankoje

Šis šeštadienis dainininkei – ypatingas. Atlikėja pasirodo nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje su daina „Be paslapčių“. Nors Evitos pasirodymas jau nufilmuotas, komisijos komentarų dalyviai dar negirdėjo, tad profesionalų įžvalgų ji nekantriai laukia taip pat, kaip ir žiūrovai.

„Iš tiesų esu nežinioje, net neįsivaizduoju ko tikėtis. Po praeitos laidos pamačiau, kad komisija nevynioja žodžių į vatą ir tai yra šaunu. Sako taip, kaip yra, paminint ne tik visus trūkumus, bet ir išryškinant pasirodymų pliusus.

Kadangi esu ir pati kritiška, tai jau dabar savo pasirodyme matau spragų – tiek vokaline, tiek bendravimo su kamera prasme. Tačiau įdomu ką pasakys komisija. Bendrąja prasme, manau, kad pasirodžiau neblogai, nors ir matau kelis dalykus, kuriuos keisčiau. Bet tikiu, kad taip apie savo pasirodymą mano dažnas atlikėjas“, – pasakojo dainininkė.

Evita tiki savo daina ir viliasi, kad ji ras savo klausytoją.

„Aš tikiu savo daina, nes esu jos bendraautorė. Žodžius dainai rašyti man padėjo artima draugė, projekto „Lietuvos balsas“ bendražygė Elizabeta Eliševa Povilaitė“, – padėkas kolegei siuntė pašnekovė.

Singlas „Be paslapčių“ gimė iš atvirų pokalbių

„Be paslapčių“ yra antras jos ir muzikos prodiuserio Vitalijaus Puzyriovo (Vaiper) darbas. Muzikos kūrėjas teigia, kad, nors dainos melodija jau kurį laiką sukosi jo galvoje, jai reikėjo asmeninės atlikėjos temos ir emocijos. Nors tai – ne pirma Evitos daina, kurios bendraautorė ji pati, atlikėja sako, kad šis kūrybinis procesas jai buvo itin sudėtingas.

„Rašyti šios dainos žodžius man buvo sunkoka. Vertinu savo kūrybą labai savikritiškai, taip pat bijau atsiverti ir pasakoti savo išgyvenimus ne artimam žmogui, o ką jau kalbėti apie klausytoją, kurio kartais visai nepažįstu“, – kiek anksčiau pranešime spaudai pasakojo Evita.

Daugiametę patirtį muzikos srityje sukaupęs V. Puzyriovas sako, kad būti atviru sau ir kitam ar jausmus išreikšti žodžiais yra iššūkis daugybei žmonių, o galbūt tai net visos kartos problema, tačiau muzika čia gali padėti: „Kiekviena muzikinė kelionė yra tam tikra psichoterapija. Dažnai daug dalykų, slypinčių viduje, sudėtinga ištempti į paviršių. Todėl reikalinga tinkama aplinka, tinkamas žmogus, tinkama situacija.“

Teksto bendraautorė Elizabeta dalinasi, kad „Be paslapčių“ žodžiai kilo iš valandas trukusių pokalbių jai ir Evitai dalijantis asmeninėmis patirtimis, o Evita džiaugiasi, kad dainoje sutalpinta viskas, ką ji norėjo pasakyti, ir viskas, kas yra ji pati.

„Rezultatas – labai taikli, nuoširdi daina, nes jos žodžiai kilo iš stipraus Evitos ir Elizabetos draugiško ryšio bei atvirumo viena kitos atžvilgiu. Manau, kad ne tik kūrinio aplinkybės, bet ir pats kūrinys yra apie atvirumą“, – pastebi muzikos prodiuseris Vitalijus. Elizabeta papildo, kad „Be paslapčių“ žinutė, kad sveikų santykių pamatas yra tiesa ir dalinimasis savo vidiniu pasauliu, nors yra paprasta ir aiški, vis tik yra suprantama ne visiems. Nors pasaulis apie tai kalba, kai kurie visą gyvenimą ieško laimingų santykių paslapties.

Sutapimas ar ne, tačiau šiokį tokį galvosūkį slepia ir dainos vaizdo klipas: „Norėjosi sukurti paslaptį, kuri yra atvira kiekvienam, bet ne visi geba jos sprendimus pamatyti, todėl sukūrėm iš pirmo žvilgsnio labai paprastą vaizdą – telefonu filmuotas vieno kadro video. Vis dėlto šitas, rodos, pastangų nekainavęs vaizdas slepia nemažai reikšmių ir pilnai atsiveria tik atidžiausiems. Manau, kad „Be paslapčių“ klipas yra pritaikytas daugkartiniam žiūrėjimui“, – sako muzikinio klipo režisierė Gabrielė Snieganaitė ir priduria, kad pirmą kartą stebėtojas turbūt koncentruosis į Evitą ar fone sušmėžuojančius skirtingus atspindžius, žiūrint antrąkart pamatys daugiau detalių ir laiko tėkmę – pasikeitusias gėles vazoje, per kelias dainos sekundes sudegusią žvakę, o dėmesingiausi žvilgsnį kreips į dar smulkesnes detales, atskleidžiančias naujas reikšmes, pavyzdžiui, tuštėjančias vazas su laimės sausainiukais – tai ne tik nuoroda į laiko tėkmę, bet ir emocinės būsenos dainoje atspindys bei sąsaja su pirmąja Evitos daina, kurioje atlikėja apdainuoja savo 10 laimių.

Muzikiniame klipe matomas nenutrūkstantis vaizdas, kurio centre visos dainos metu – Evita. Dainininkė dalinasi, kad vieno kadro technika ir buvo didžiausias iššūkis: „Sunkiausia buvo kaskart filmuojant susikoncentruoti ir išjausti dainą, nepasimesti ir bendrauti su kamera, nepaisant to, kad buvome susidėlioję gan griežtą ir technišką mano ir kameros judėjimo eigą. Nors rezultatas – vieno kadro, bet repetavome ir filmavome visą dieną.“

Su „Nesupainiot / 10 laimių“ dainos klipu pasiekusi rekordinį filmavimo komandos žmonių kiekį, šįkart Evita ėjo visai kitu keliu: „Su komanda ieškojom geriausio sprendimo, nes, filmuodami karantino metu, norėjome įtraukti kuo mažiau žmonių. Klipo filmavimo komanda susidėjo vos iš kelių žmonių – režisierės, operatoriaus ir kelių antro plano aktorių. Manau, kad „Be paslapčių“ klipas mums patiems įrodė, kokie kūrybingi, stiprūs ir vieningi esam, siekdami savo tikslų.“

Nors muzikinio klipo filmavime buvo naudojama kamera, žiūrovą pasiekęs vaizdas – vertikalus. Ne veltui – juo siekiama perteikti asmeninio ryšio pojūtį: „Manau, dažnai atlikėjai gan klaidingai teigia, kad jų dainų žinutės skirtos visiems. Tokia auditorija – per abstrakti. Paklausius šios dainos jaučiau joje tokį intymumą ir asmeninį ryšį, jog pamaniau, kad ji skirta man. Tik man. Taip ir šitas klipas. Jis skirtas ne visiems, o tau. Tam, kuris dabar jį žiūri. Šią akimirką Evita dainuoja tau ir apie tave“, – sako G. Snieganaitė.

Vaizdo klipe figūruojantis telefonas pasirodys ir nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos scenoje, kur šį šeštadienį su naujuoju singlu pasirodys Evita Cololo. „Be paslapčių“ bendraautorius V. Puzyriov pripažįsta, kad kūrinys nėra tradicinio „Eurovizijos“ formato, tačiau tai laiko didele singlo stiprybe – sako, kad ši daina „Eurovizijai“ tinkamiausia yra būtent dėl to, kad ji netinkama. Dabar publika nori būti nustebinta, o pajutusi, kad muzika gimė iš jausmo ir polėkio, ją vertina dar labiau. Evita Cololo pritaria – ji nebandys spėlioti, kas šiemet bus madinga – verčiau pati kurs tai, kas taps sektinu pavyzdžiu:

„Tendencijos „Eurovizijoje“ keičiasi kasmet. Kai kurie dainininkai įneša kitokį, dar nebūdingą „Eurovizijai“ stilių. Mane tai žavi. Kiti atlikėjai bando gaudyti būtent šių metų tendencijas ir įsisprausti į kitų sukurtus rėmus, bet vadovėlio tam nėra ir tai, kas buvo madinga vakar, greičiausia, nebus madinga ryt. Manau, kad „Eurovizijai“ nebūdingos dainos ir pasirodymai tik prideda konkursui žavesio ir šiuolaikiškumo, jaunatviškumo, todėl aš esu čia – atstovauti savo muzikinę nišą, kartą ir požiūrį. Kiekvieno pasirodymo metu stengiuosi išlikti savimi ir parodyti žiūrovams savo braižą. Tad ir „Eurovizijoje“ noriu įnešti kažką paprasto, bet savito, jaunatviško, lyriško, moteriško. Kitaip sakant – Evitos miksą.“

Atlikėjos pasirodymas išsiskirs ne tik stilistika, bet ir tuo, jog „Be paslapčių“ yra kūrinys, parašytas gimtąja kalba: „Kuriu lietuviškai, nes lietuvių kalba yra labai graži – ja išreikšti žodžiai man tik sustiprina muzikinę emociją. Nesinori šito jausmo pamesti ir jo neleisti pajusti kitiems, kalbantiems lietuviškai. Mūsų kalba yra lyriška, daininga, ritmiška. Noriu tai pirmiausia įrodyti ją mokantiems, o tuomet – Europai. Manau, kad, siekiant stilingo ir modernaus muzikinio skambesio, nebūtina rinktis kitą kalbą, jei pakankamai gerai moki naudotis savąja“, – dalinasi Evita.

Paskutinį „Lietuvos balso“ sezoną laimėjusi dainininkė dėl savo pasirodymo jaučiasi drąsiai ir priduria, kad dar anksti spėlioti, tačiau jeigu jai tektų „Eurovizijoje“ atstovauti Lietuvai, nedvejoja, kad yra tam pasiruošusi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (262)