„Tai knyga, kuri pasakoja ne tik apie lietuvių virtuvę, bet ir apie Lieuvos žmones bei parodo, kokia mūsų šalis graži ir turtinga savo tradicijomis bei žmonėmis“, – teigė virtuvės virtuozė. – Reikia parodyti tuos ingredientus, kuriais didžiuojamės ir kuriuos mėgstame!“.

Tik nenustebkite, kai šalia tokių hitų, kaip cepelinai, varškės sūris, balandėliai ar medaus torto, knygoje rasite ir čeburekų, kibinų, čanachų bei kitų sėkmingai lietuvių virtuvėje prigijusių „importuotų“ patiekalų.

„Knygoje sutilpo mano atrinkti ir ne kartą pačios išbandyti geriausi lietuvių virtuvės receptai bei mūsų kulinarines tradicijas puoselėjančių žmonių istorijos. Manau, ši knyga bus naudinga kiekvienoje šeimoje, tai lyg savotiškas mūsų virtuvės pradžiamokslis“, - įsitikinusi Beata.

Be to, ši knyga turi ir savo sesę dvynę – angliškąją versiją „Taste Lithuania“.

Į knygos pristatymą atvyko ir B. Nicholson meiliai vadinami „herojai“. Tai – knygai įkvėpimą suteikę ūkininkai, kartu su savimi atsivežę įvairių skanumynų.

Iš Preilos atvažiavo skaniausiai žuvis išrūkantis Rimantas Lubys, uogomis ir smidrais sužavėjusi Genovaitė Sakalauskienė, pienu ir sūriu vaišinanti Loreta Burokienė ir mėgstamiausio Beatos – Šlyninkos malūno malūnininkas Stasys Sutkauskis. Knygoje skaitytojai ras ir bites auginčios ir medų renkančios, žinomos aktorės ir muzikės Brigitos Bublytės ir ūkininkės, kurios galvijai auga klausydamiesi Bacho ir Bethoveno melodijų – Audronės Žilienės istorijas.

„Man didžiulė garbė, džiaugsmas ir laimė, kad prisidėjote prie šio mano projekto. Dabar turėsime knygą, kuri ilgus metus gyvens ir pasakos pasauliui, kokia skani ir nuoširdi iš tiesų yra Lietuva“, – bendražygiams dėkojo Beata.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)