Indėnų genčių nepamatė

„Pirmą kartą skridome į Kanadą tikėdamiesi pamatytį kalnuotą šalį. Paradoksalu, nes tai išvydome tik antrą kartą atskridę į šią šalį“, – pasakojimą apie keliones į Kanadą pradeda Violeta ir Vilius.

V.Tarasovas juokauja, kad Toronte tikėjosi pamatyti indėnų gentis ir laukinę gamtą, tačiau šis miestas jam priminė Čikagą (Jungtinėse Amerikos valstijose), kurioje taip pat lankėsi.

„Toronte panašus klimatas kaip Lietuvoje. Čia gana drėgna, temperatūra panaši kaip pas mus. Vis dėlto jei mėgstate didmiesčio šurmulį, vykite į Torontą. Tačiau jei jums arčiau širdies gamta – geriau rinkitės kitą šios šalies vietovę“, – pataria pašnekovai.

Atsargiai: meškos puola

Kanadoje, anot pašnekovų, galima pamatyti labai daug įvairių dalykų. „Daugelis keliautojų rekomenduoja iš Kalgario vykti link Vankuverio. Šioje vietovėje galima grožėtis ir kalnuotu Serpentinų kraštovaizdžiu, ir pamatyti Ramiojo vandenyno pakrantę. Paskui nesunku pasiekti ir Ameriką. Tereikia pasukti piečiau“, – geografines žinias demonstruoja Vilius.

Paklausti, kas labiausiai sužavėjo kelionių į Kanadą metu, Tarasovai nė akimirkos nesudvejoja. „Labiausiai mums įsiminė šios šalies gamta. Ten tikras kaubojų kraštas, kur laksto žirgai, kvapą gniaužia nenusakomo grožio ežerai ir miškai. Įspūdį palieka laukinė gamta. Ten laisvai po kiemus laksto stirnos, voverės. Tiesa, nereikia prarasti budrumo. Kuo arčiau Vankuverio, tuo didesnė tikimybė pamatyti laukines meškas, kurios neretai puola ir mirtinai sudrasko žmones“, – pasakoja Violeta ir Vilius.

Patiko vietiniai

Dainininkai vadina save gamtos vaikais ir tikina, kad po Kanadą abu galėtų keliauti mėnesiais. „Norėčiau išsinuomoti automobilį ir ilgai keliauti. Kanadoje daug puikiai įrengtų stovyklaviečių, todėl būtų įdomu keliauti būtent taip. Be to, šioje šalyje labai sutvarkytos turistų lankomos vietos, išpuoselėtos teritorijos, kuriose keliautojai vaikščioja pėsčiomis“, – sako Vilius.

Tarasovai po kelionės negaili gražių žodžių vietos gyventojams. Vilius ir Violeta susipažino su vienu kanadiečiu, kuris paliko itin gero ir smagaus žmogaus įspūdį. „Žmonės Kanadoje labai atsipalaidavę ir linksmi. Jie mėgsta bendrauti. Štai vienas kanadietis, kurį matėme pirmą kartą, po pasirodymo atėjo iki mūsų, pradėjo juokauti, kad puikiai suprato ką dainavome ir kalbėjome“, – šypteli Violeta ir Vilius.

Išmoko kibinimo meno

Beje, viešėdamas Kanadoje, V.Tarasovas išmoko ir kibinti vietines merginas. „Man paaiškino, kad jei nori nukabinti kanadietę, nereikia turėti prabangaus „Porsche“ – užtenka nusipirkti milžinišką visureigį. Pageidautina, kad jis būtų baltos spalvos. Ir tada visi keliai į merginos širdį atviri. Vaikinus su baltais visureigiais vietinės vadina princais ant baltų žirgų“, – nusijuokia Vilius.

Paklausti, ar ketina į Kanadą vykti dar kartą, tiek Vilius, tiek Violeta atsako teigiamai. „Mes norėtume trečią kartą į šią šalį vykti kiek ilgesniam laikui. Idealu būtų susiorganizuoti nedidelį koncertinį turą ir tuo pačiu ten paatostogauti, – tikina pašnekovai. – Trumpai tariant, jei reikėtų Kanadą įvertinti dešimtbalėje sistemoje, tikrai parašytume 10 balų. Ten žmonės gyvena gerai, kuras pigus, graži gamta. Ko daugiau reikia?“

Įdomybės apie Kanadą

1. Populiariausias sportas Kanadoje – ledo ritulys, futbolas ir beisbolas.
2. Kanada yra antroji pagal dydį valstybė pasaulyje.
3. 10 Nobelio premijos laureatų yra kilę iš Kanados.
4. Kanadoje didelė lietuvių bendruomenė. Vien Toronte gyvena 15 tūkstančių lietuvių.
5. Monrealis – antrasis miestas po Paryžiaus, kur daugiausiai žmonių kalba prancūziškai.
6. Vidutinė kanadiečių gyvenimo trukmė – 81 metai.
7. Kanadoje daugiausiai suvalgoma sūrio ir makaronų visame pasaulyje.
8. 17 % Kanados gyventojų rūko.
9. Vidutiniškai per savaitę Kanados gyventojai televizorių žiūri 21 valandą per savaitę.
10. 128 tūkst. Kanados gyventojų televizorių turi vonios kambaryje.
11. Beisbolo pirštinė išrasta Kanadoje, 1883 metais.
12. Kanados vėliavos klevo simbolis pradėtas naudoti nuo XVIII amžiaus.

Daugiau straipsnių apie keliones rasite naujausiame nemokamo žurnalo „Mieste“ numeryje