Tai, kad šis šou skirtas tik suaugusiems, susirinkusi publika galėjo suprasti jau nuo pat pirmų šou minučių. Renginio metu ne tik skambėjo riebūs keiksmažodžiai – necenzūrinė leksika puošė net apnuogintus artistų kūnus. Tiesa, tuo N-18 ženklu pažymėtas šou neapsiribojo. Susirinkusieji išvydo net ir erotiškų vaizdų.

Kalbėdamas apie skirtumus su anksčiau kurta kino trilogija „Zero”, E. Vėlyvis pirmiausiai akcentuoja santykį su žiūrovais.

„Čia bus fiesta, žiūrovai nesėdės, o juoksis ir linksminsis bei šoks. Dalis veikėjų scenoje bus atpažįstami iš ankstesnių „Zero” filmų, bus nufilmuoti video intarpai, tarsi atskiri trumpametražiai filmukai. Siužetai intriguos, bet tai ir viskas, kas šį šou sies su kinu. Visa kita – juodas humoras scenoje, koncertas, muzika ir šokis scenoje – gyvas daugialypis šou, kam dar nėra sugalvoto tinkamo apibūdinimo lietuvių kalboje”, – dar prieš renginį sakė režisierius.

„Kas čia per žanras? Nėra tokio žanro, aš sukursiu naują. Ir turinys bus daug gilesnis, nei gali pasirodyti iš šio šou pristatymo. Penkios temos, kurios savo laiku sulaukė milžiniško žiniasklaidos dėmesio, bet niekas nė karto jų nepavaizdavo taip, kaip tai padarysime mes. Sovietmetis, Nepriklausomybės iškovojimas, laukiniai 90-ųjų nusikaltimai, emigracija, rinkimai – neabejoju, kad šios temos visiems pažįstamos iki skausmo, bet mes ne tik priversime žiūrovus jas prisiminti, bet sugrąžinsime juos laiku – vaizdai ir garsai apgaus ir įtrauks”, – pasakojo E. Vėlyvis.

Gariūnų berniukai, pankai, partiniai perdylos, komjaunimo entuziastai ir visi tie, kuri dar kažkur spintoje turi avietinius ir briliantinės žalumos kostiumus – režisierius planavo realistiškai pavaizduoti visas šias auditorijas.

Kam skirtas šou? „Mes aprėpsime 30 metų istoriją, vadinasi, ką tik iš namų pabėgęs jaunimėlis tikrai atpažins geriausius hitus, o brandūs 50-mečiai graudinsis arba juoksis iš savo gyvenimo realių epizodų. Sumontavome daug gražių vaizdo klipų, kurie padės prisiminti, persikelti, įsijausti. Ir turėsime daugybę priežasčių juoktis, kvatoti ar žvengti – kartu su pagrindiniu veikėju Džokeriu, kuris juoksis net mirdamas”, – sakė kūrėjas.

Šiam renginiui buvo suburtos ryškiausios šou verslo žvaigždės, kurios pasirodė specialiai sumontuotoje tanko formos scenoje. Pagrindinė scena nustebino ne tik savo forma, bet ir dydžiu. Z raidės formos scenos elementas buvo 14 m aukščio ir prilygo penkių aukštų namui. Šou metu ji judėjo ir pakilo iki lubų.

Ne ką mažesnis ir apšvietimo įrangos kiekis – organizatoriai jos net pritrūko Lietuvoje, todėl teko vežtis iš užsienio. Technikai, montavę apšvietimą, dekoracijas ir garsą, paprašė papildomos dienos – tam, kad galėtų patikrinti, ar milžiniškas kiekis įrangos sumontuotas teisingai.

Scenoje žiūrovus stebino žinomų atlikėjų metamorfozės. Jaunimo dievukas ba. persikūnijo į pionierių, Monique tapo laisvės simboliu, Lolita Zero – legendine lėle, o Egidijui Dragūnui buvo patikėtas Dievo vaidmuo.

„Zero Live Show“ nustebino ir nestandartiniais duetais – BIX lyderis Saulius Urbonavičius atliko kūrinį su aktoriumi Ainiu Storpirščiu, Inga Jankauskaitė ir radistas Rolandas Mackevičius sudainavo vieną populiariausių vakarietiškų hitų, Algirdas Kaušpėdas ir Viktoras Diawara taip pat ruošė siurprizą, vienam kūriniui susijungė ir kiti neįprasti tandemai.

„Zero Live Show“ kuriama vientisa siužetinė linija atspindi 30 pastarųjų Lietuvos metų. Per muzikos ir juodojo humoro prizmę pateikiamos įsimintiniausios ir iki skausmo pažįstamos juokingos ar graudžios situacijos: sovietmetis, Nepriklausomybės iškovojimas, laukiniai 90-ųjų nusikaltimai, emigracija, rinkimai.

Renginio akimirkos:

Renginio suaugusiems nepraleidusios garsenybės:

Šou žvaigždės:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (458)