„Visi džiaugiamės rytais, kai atsibundame žvalūs it stirnos, o ne primename vidury žiemos pažadintus lokius. Deja, dėl kiekvieno gero dalyko, ypač – dėl geros savijautos, reikia pasistengti“, - sako Kristina Ivanova.

Prieš maždaug 7 metus Kristina buvo viena iš tų, kurie stokoja valios, laiko ar tiesiog neradę kompanijos nesiryžta aktyviau judėti.

„Iš tiesų, tik pradėjusi studijuoti pamažu supratau, kad fizinis aktyvumas – ne tik smagus laisvalaikio praleidimo būdas, bet ir svarbus geros savijautos šaltinis. Šiandien – tai neatsiejama mano gyvenimo dalis“, - teigia Kristina.

Kaip gi atrodo sveikata besirūpinančio, žvalaus žmogaus rytas? Mergina pasakoja, kad įprastai dieną ji pradedanti pozityviomis mintimis, kad diena bus nuostabi.

„Man labai svarbu ryte pabūti su pačia savimi, išsivirti kvapnios juodos kavos ir suvalgyti mano mėgstamą sūrelį su aguonomis, tai yra mano mažas rytinis ritualas. Rūpintis savimi tikrai nėra sunku: viskas priklauso nuo požiūrio ir noro gerai jaustis bei, žinoma, atrodyti. Todėl aš stengiuosi bent keletą kartų per savaitę aktyviau pajudėti: važinėti riedučiais, lankytis sporto treniruotėse, vasarą užsiimti aktyviomis vandens pramogomis. Kartais tiesiog valandą-kitą vaikštau gryname ore. Tai iš tiesų suteikia man energijos, padeda jaustis žvaliai, leidžia susikaupti, o kartais net ir atsipalaiduoti“, – tikina ji.

Kalbėdama apie dailias kūno linijas, Kristina patvirtina mums visiems gerai žinomus faktus: labiausiai gerą figūrą išlaikyti padeda subalansuota mityba ir reguliarus fizinis krūvis.

„Stengiuosi nepersivalgyti, jausti saiką – valgau po nedaug, bet dažnai. Vengiu greito maisto ir sunkių patiekalų – dažniausiai renkuosi įvairias daržoves, vaisius, žuvies patiekalus, sriubas. Labai mėgstu įvairias košes. Toks maistas suteikia energijos, jėgų ir, kas ypač aktualu kiekvienai moteriai, nepavirsta nepageidaujamais kilogramais. Žinoma, jei norisi ir gerai atrodyti, ir puikiai jaustis, aktyvus laisvalaikis yra neišvengiamas,“ – šypsosi mergina.

Prie Geros sveikatos klubo iniciatyvos prisijungusi Kristina Ivanova džiaugiasi, kad Lietuvoje pamažu daugėja erdvių, leidžiančių sveikai ir aktyviai leisti laisvalaikį įvairaus amžiaus žmonėms.

„Puikiai suprantu fizinio aktyvumo reikšmę gerai savijautai, todėl noriu kuo plačiau skleisti sveikatingumo idėjas. Šių minčių vedama mielai prisijungiau prie jau antrus metus gyvuojančio Geros sveikatos klubo. Jau šį ketvirtadienį drauge su profesionaliu treneriu ketinu vesti smagią mankštą Vilniuje, prie Baltojo tilto. Man tai bus pakankamai nauja patirtis – tikiuosi, ji paskatins visuomenę daugiau judėti,“ – sakė Kristina Ivanova, visiems linkinti daugiau laiko ir dėmesio skirti gerai savijautai.

Visų, norinčių kovoti su viduje miegančiais lokiais ir smagiai pajudėti, Kristina laukia Geros sveikatos klubo mankštoje jau šį ketvirtadienį, 18.30 val., Vilniuje prie Baltojo tilto.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (105)