Susituokti bažnyčioje pora nutarė be jokių svarstymų – tiek Valdas, tiek Vismantė yra kilę iš katalikiškų šeimų.

„Švenčiame katalikiškas šventes, lankomės bažnyčioje – šios tradicijos mūsų šeimose yra labai gilios. Tad net nebuvo abejonių, kad kurti šeimą pradėsime ir amžiną meilę prisieksime ne kur kitur. Pasirinkimas natūraliai atsirado dėl mūsų tėvų įskiepytų vertybių“, – kalbėjo mero pavaduotojas.

Pora susipažin, kaip pašnekovas sakė, politinėmis aplinkybėmis. Tradiciškai Vilniuje sausio 7 dieną, per Tris Karalius, buvo rengiama „Tėvynės sąjungos“ sueiga. Šventei prireikė atlikėjos, į kurios paieškas pasinėrė būtent Valdas.

„Pažįstami žmonės pasiūlė operos solistę, kuri galėjo pakoncertuoti. Taip ir susipažinome. Naujas, nematytas, negirdėtas, tačiau dovanojantis labai kokybišką kultūrinę programą, veidas. Kitaip tariant, aš buvau užsakovas, o ji – mano rangovė. Simpatiška mergina. Po renginio pasikalbėjome, o po dviejų savaičių susitikome atsigerti kavos. Na, ir po truputį mūsų bendravimas virto į draugystę“, – pasakojo pašnekovas.

Mylimajai V. Benkunskas pasipiršo prieš metus – liepos 7-ąją. „Piršlybos įvyko minint mūsų 1,5 metų draugystės sukaktį. Prie jūros, Juodkrantėje. Vismantei visiškai nesitikint, į akis pučiant stipriam vėjui, uždaviau tą lemtingą klausimą. Viskas pavyko gana romantiškai. Ilgai nelaukėme ir po metų šokame vestuves“, – sakė jaunikis.

Į šventę pora pakvietė tik artimiausius gimines ir bičiulius. „Kadangi datą buvome nusistatę iš anksto, prasidėjus karantinui galvojome, kad susituoksime kad ir dviese, net be tėvų. Datos keitę nebūtume. Šventė tikrai nebus didelė, bet labai jauki. Viską suplanavome taip, kaip visada ir norėjome. Mūsų požiūriai apie vestuves labai sutapo: pirmiausia – mes, o kitos aplinkybės nelabai svarbios. Esame patenkinti ir laimingi“, – kalbėjo pašnekovas.

Jaunieji savo šventei nesirinko garsių dizainerių apdarų. Tačiau tiek suknelė, tiek kostiumas buvo siuvami pagal užsakymą. „Labiau kreipėme dėmesį į specialistų darbų pavyzdžius, o ne į jų vardus“, – patikino V. Benkunskas.

Likus vos parai iki vestuvių viceministras neslėpė – jauduliuką jautė nuo pat ryto. „Šiandien pabudau anksčiau ir be žadintuvo, tad jaudulys kažkiek veikia. Tačiau ir šiandien esu savivaldybėje ir dirbu savo darbus, kuriuos turiu pabaigti prieš atostogas. Tas tikrasis jaudulys turbūt prasidės likus dviem valandoms iki ceremonijos. Kiek žinau, jaunoji stresuoja kur kas labiau, tad aš turiu užimti ir ramintojo pareigomis“, – sakė vyras.

Laimei, ir apranga, ir kitais svarbiais vestuvių atributais pora pradėjo rūpintis iš anksto, tad prieš pat vestuves neiškilo jokių netikėtumų. „Pasirengimą vestuvėms pradėjome dar praėjusį rudenį. Bičiuliai patarė, kad esminius dalykus reikia pasiruošti iš anksto. Tad jokio streso tikrai nepatyrėme, viską pasiruošėme laiku. Tai tik dar kartą patvirtina, kad, jeigu viską suplanuoji laiku, viskas vyksta sklandžiau“, – įsitikinęs pašnekovas.

Medaus mėnesio, suprasdami situacijos sudėtingumą, sutuoktiniai kol kas vykti nežada. „Kažkur toli neišvažiuosi. Matyt, ta tikroji povestuvinė kelionė bus, kai galimybės leis. Tada, kai galėsime mėgautis ja nerūpestingai. Kažką veiksime tikrai, tačiau tai nutarsime jau po vestuvių“, – pasakojo jaunikis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (65)