Išskirtinio skonio ir elegancijos kupinas „Gala“ labdaros vakaras šiemet Vilniaus Rotušėje subūrė išskirtinius svečius – užsienio šalių ambasadorius, verslo ir politikos atstovus bei žymius visuomenės veikėjus. Renginį vedė televizijos ir radijo laidų vedėja Gabrielė Martirosian. Kasmetinę vakarienę Amerikos verslo rūmai Lietuvoje organizuoja jau 21-ąjį kartą, jos metu kviečia susirinkusius ne tik pabendrauti ir pasitikti artėjančias šventes iškilmingoje vakarienėje, bet ir prisidėti prie gerų darbų aukojant, rašoma spaudos pranešime.

„Šis renginys mums – ypatingas. Pastebime, kad Amerikos verslo rūmų Lietuvoje nariai ir partneriai noriai palaiko asociacijos prieškalėdinę mintį dalintis gerumu ir padėti tiems, kam to labiausiai reikia. Šiais metais renginio metu surinktos lėšos papildys Amerikos verslo rūmų Lietuvoje paramos fondą, kuris šiuo metus globoja šias organizacijas: nemokamą pagalbos liniją garbaus amžiaus žmonėms „Sidabrinė Linija“, socialinės raidos centrą „Avevitus“ bei Alytaus „Gali“ ir Marijampolės „Degučiai“ vaikų dienos centrus. Būtent šie metai yra išskirtiniai tuo, kad pirmą kartą Lietuvoje šio renginio metu atsidėkojant už visą dosnumą, nusprendėme apdovanoti tuos, kas labiausiai prisidėjo prie filantropinės veiklos“, – džiaugiasi Amerikos verslo rūmų Lietuvoje valdybos pirmininkas Tadas Vizgirda.

Amerikos verslo rūmų Lietuvoje organizuoto renginio metu apdovanojimai įteikti 4 kategorijose, labiausiai pasižymėjusius asmenis, organizacijoms ir iniciatyvoms: Išskirtinė parama Ukrainai, Specialusis „Gala“ labdaros renginio apdovanojimas, Metų organizacija, Labiausiai pasižymėjęs filantropas (-ė).

„Nors apdovanoti norėjosi kiekvieną, kuris prisideda prie pagalbos kitiems, filantropijos, šį kartą išskyrėme 4 kategorijas, kuriose norėjome pagerbti daugiausiai prie to prisidedančius filantropus. Visi šie žmonės bei organizacijos, kurie gavo apdovanojimus, yra tie, į kuriuos norisi lygiuotis, kuriais neįmanoma nesižavėti. Jų darbai, veiklų pobūdis ir pagalba kitiems, jų atsidavimas, jų milžiniški užmojai verti nuoširdžiausio pasididžiavimo“, – sakė Amerikos verslo rūmų Lietuvoje vykdomoji direktorė Živilė Sabaliauskaitė.

Apdovanojimų laureatai

Išskirtinė parama Ukrainai – tai organizacija, projektas ar idėja, suteikusi reikšmingiausią paramą ir pagalbą Ukrainai, karo akivaizdoje, kuri tapo reikšminga pagalbos ranka kovojant su priešiška valstybe. Šio apdovanojimo laureatą paskelbė LR vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė. Apdovanojimas įteiktas organizacijai „Blue / Yellow“.

Antroji nominacija – Specialusis „Gala“ labdaros renginio apdovanojimas, skirtas Ukrainos ambasadoriui Lietuvoje Petro Beshta, išreiškiant solidarumą ir palaikymą už laisvę kovojančiai šaliai ir už jo darbą Ukrainos labui. Šį išskirtinį įvertinimą ir auksinę statulėlę įteikė JAV ambasadorius Lietuvoje Robert S. Gilchrist.

Metų organizacija laureatais buvo paskelbta organizacija „Gelbėkit vaikus“, kuri jau tris dešimtmečius rūpinasi vaiko teisių apsauga ir saugios vaikystės užtikrinimu Lietuvoje. Apdovanojimą atvyko įteikti Užsienio reikalų viceministras Egidijus Meilūnas.

Ketvirtoji nominacija Metų filantropas (-ė) pagerbė tuos asmenis, kurie yra pasižymėję ypatingais nuopelnais Lietuvai puoselėjant geranoriškumą, pagalbą kitiems, atjautą ir visuomenės vienijimą. Šio apdovanojimo laureatais tapo buvęs Lietuvos Respublikos prezidentas, Jo ekscelencija Valdas Adamkus ir ponia Alma Adamkienė, o apdovanojimą asmeniškai į jo rezidenciją nuvyko įteikti Amerikos verslo rūmų Lietuvoje valdybos pirmininkas Tadas Vizgirda ir Amerikos verslo rūmų Lietuvoje vykdomoji direktorė Živilė Sabaliauskaitė.

„Metų pabaigoje organizuojamas kalėdinis „Gala“ labdaros renginys yra neabejotinai svarbiausias metų renginys. Renginio dėka norime paskatinti socialinę atsakomybę bei atkreipti dėmesį į žmones, kurie mūsų visuomenėje kartais lieka užmiršti. Džiaugiamės, kad Amerikos verslo rūmai Lietuvoje vienija apie 170 tarptautines ir vietines įmones Lietuvoje, kurioms ši sąvoka yra nesvetima“, – sakė Amerikos verslo rūmų Lietuvoje vykdomoji direktorė Živilė Sabaliauskaitė.

Siekiant prisidėti ir aukoti, renginio metu tradiciškai buvo organizuojamas ir labdaringas aukcionas, kurio metu svečiai turėjo galimybę įsigyti įspūdingus prizus. Pagrindiniu aukciono prizu tapo įspūdinga kelionė dviem į Holivudą (angl. Hollywood), įskaitant išskirtinę privačią vakarienę su garsiąja Amerikos lietuve, Holivudo aktore Ruta Lee ir įspūdinga kelione į Kankuną.

Šiemet svečiai taip pat suko laimės ratą, kuriame buvo per 100 prizų, tokių kaip prabangios nakvynės geriausiuose šalies viešbučiuose, išskirtinės degustacinės vakarienės ar naujausias „Apple Watch Ultra“. Visos lėšos surinktos renginio metu papildys labdaringą asociacijos fondą.

Amerikos verslo rūmai Lietuvoje yra ne pelno siekianti verslo asociacija, kuri yra tapusi didžiausiais užsienio verslo rūmais mūsų šalyje ir Baltijos regione, vienijanti per 170 JAV, tarptautinių bei vietinių įmonių Lietuvoje, kartu kuriančių per 40 tūkstančius darbo vietų visoje šalyje. Asociacija per metus organizuoja per 100 verslo renginių, susitikimų šakiniuose komitetuose. Labdaringas kalėdinis gala renginys pirmą kartą buvo surengtas 2001 metais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)