Žurnalistas ir keliautojas visada ryždavosi išmėginti pačių netikėčiausių ir egzotiškiausių valgių, kurių neišdrįsdavo paragauti kiti komandos nariai.

„Receptai surinkti iš viso gyvenimo kulinarinės patirties keliaujant po įvairias pasaulio šalis. Pats tuos patiekalus esu išmėginęs ir pagaminęs. Vieni senesni, kiti naujesni, atsivežti iš kitų šalių, - DELFI pasakojo kelionėse pasmaguriauti pačių įmantriausių patiekalų nebijantis V. Radzevičius. - Visada bandydavau išstudijuoti, iš ko pagamintas man patikęs patiekalas. Todėl iš kelionių grįždavau su receptų užrašais.“

Anot knygos autoriaus, beveik visus į knygą sugulusių patiekalų receptus bus galima pasigaminti lietuviškoje virtuvėje, o ingredientus rasti mūsų prekybos centruose.

„Galima sakyti, patiekalai adaptuoti Lietuvai. Kobros ar vabalų receptų tikrai nėra. O tikram plovui pagaminti reikalingų prieskonių, manau, galima rasti jei ne parduotuvėse, tai turguje tikrai. Jei nepavyksta rasti, visada galima pritaikyti kažką pagal galimybes, - pasakojo keliautojas ir žurnalistas. - Norėjau, kad patiekalai būtų nesudėtingi. Nes man ir pačiam nepatinka, kai nori kažką pagaminti, bet paskaitęs receptą net nesupranti, kokios ten sudėtinės dalys. Galbūt kai kurie patiekalai skamba egzotiškai, kaip, pavyzdžiui, „Kanarų bulvytės“, bet jie pagaminami paprastai. Kanaruose nusižiūrėjau, kaip mažos bulvės su luobele verdamos jūros vandenyje. Arba Laoso vištiena – pakankamai lengvai pagaminamas patiekalas.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)