„Jau beveik 20-imt esu Mia“, – Delfi sako pašnekovė, kuri per ateinančias porą savaičių šiuo vardu bus vadinama ne tik scenoje, bet ir oficialiai.

„Jokia paslaptis, kad manęs Vilija jau niekas nebevadina. Kai kažkas mane pavadina juo, atrodo, kad šaukia mano pavardę, o ne vardą. Tiesiog visa tai pribrendo. Pamaniau, kad kai keisiuosi pasą, pasikeisiu ir savo vardą. Išėjo taip, kad 2020-aisiais baigiasi mano asmens dokumento galiojimas, todėl nusprendžiau, jog dabar tam yra tinkamiausias laikas ir oficialiai ėmiau tvarkyti reikiamus dokumentus. Esu jau padavusi paraišką, ji jau patvirtinta, o iki tol vyksta formalumai“, – pasakoja dainininkė.

Pasiteiravus, galbūt tėvų skirtas vardas jai buvo svetimas, Mia patikina, kad tikrai taip nesijaučia, be to, visiškai jo neatsisakys.

Vilija Pilibaitytė-Mia

„Mano vardas Vilija buvo gražus ir tikrai ne dėl jį keičiu. Šio vardo, tiesą pasakius, visiškai neatsisakau. Kažkada, kai norėjau keisti savo vardą, kalbėjausi su mama ir jai pasakiau, kad visiškai pasikeisiu vardą ir atsisakysiu Vilijos. Pamenu, kad mama labai supyko, sakė, kad dar ir pavardę pasikeisčiau. Dabar suprantu, kad visai gražu yra turėti du vardus, daugelis žmonių juos turi, todėl nuo šiol būsiu Mia Vilija Pilibaitytė“, – šypteli ji.

„Žurnalistine prasme, bus pakeista vardų tvarka, kadangi anksčiau visada buvau vadinama Vilija Pilibaityte-Mia, o dabar bus Mia Vilija Pilibaitytė. Tai bus mano oficialus vardas ir prašau nuo šiol į mane taip kreiptis“, – linksmai nusijuokė pašnekovė.

Pokyčiai pase nėra vieninteliai Mios gyvenime, moteris netrukus oficialiai išsiskirs su savo vyru Nerijumi Antanavičiumi ir iš tiesų savo gyvenime atvers naują lapą.

Iš italų kalbos išvertus Mia reiškia „sava“, „mana“. Supratau, kad tai ir bus mano pseudonimas. Taip jis ir prilipo. Jau daugiau nei 16-ika metų esu Mia.
Mia Vilija Pilibaitytė

„Aš psichologiškai ir fiziškai jaučiu, kad tai mano naujas, geras etapas. Jaučiu, kad artėja mano atgimimas. Esu pagalvojusi, kaip būtų gerai, jei viskas prasidėtų iš naujo. Ne veltui sakoma, kad svajoti reikia atsargiai. Atrodo, kad aš gyvenu vėl iš naujo ir man taip gera. Tai yra fantastiška. Kai tu jau daug metų esi ant scenos, kartais atrodo, kad nebėra ko siekti, juk kaip būdavo gera pradžioje, išgirdus pirmą kartą savo dainą radijo eteryje. Kokia euforija apimdavo... Tokių jausmų nenupirksi. Didžiulei laimei, dabar tokie jausmai ir vėl grįžo. Išgyvenu tikrai puikų etapą“, – kartojo moteris.

Pasirodo, kad Vilija dainininkės nevadino ne tik gerbėjai, bet ir bičiuliai ar net šeima.

„Manęs draugai niekada nevadino Vilija, jie visada man sakydavo, kad jiems esu tiesiog Mia. Mano šeima taip pat mane vadindavo Mia, kadangi mano šeimoje yra dar viena Vilija – mano brolio mylimoji, būsima mano brolienė. Jie jau daug metų kartu, tad anksčiau buvo sudėtinga su dviem Vilijomis, todėl visi nusprendė mane vadinti Mia. Viskas tapo daug aiškiau. Toks jausmas, kad man to reikėjo“, – prisipažįsta pašnekovė.

Pasiteiravus, kada apskritai gimė šis trumpas ir daugiau nei dešimtmečiui prilipęs slapyvardis, Mia nugrimzdo į savo karjeros pradžią.

„Šį pseudonimą susigalvojau pati. Tuo metu, kai tik pradėjau muzikuoti, buvo įprasta, kad atlikėjai turi pseudonimus, pavyzdžiui, buvo Atlanta, kuri iš tikrųjų yra Elena ir pan. Dėl šios priežasties, kadangi buvau pas tą patį leidėją, ir aš turėjau susigalvoti slapyvardį scenoje. Sėdėjau namie ir kažkaip pamačiau, kad viena užsienio žvaigždė turi dukrelę Mią. Pamaniau, koks puikus vardas – trumpas, gražiai skamba, o iš italų kalbos išvertus reiškia „sava“, „mana“. Supratau, kad tai ir bus mano pseudonimas. Taip jis ir prilipo. Jau daugiau nei 16-ika metų esu Mia“, – su šypsena Delfi kalbėjo atlikėja.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (197)