„Gaunu tikrai labai daug žinučių iš jūsų, savo pačios iškarpų iš interviu, iš laidų, savo pačios pasisakymų. Tai buvo mano žodžiai, už kuriuos aš šiandien noriu kiekvieno iš jūsų atsiprašyti, už tam tikrą durninimą ir už piešimą paveikslo, kurio nebuvo. Pasakojau ir sakiau tai, ko nėra, bet tai, ką norėjau, kad jūs matytumėt.

Žinau, kad daug kam dabar tai gali atrodyti juokinga, kvaila tie mano atsiprašymai. Dalis žmonių galvos: „Na va, Laurynas nuo jos čia neva kaukes nuiminėja, tikrą veidą rodo, tai ji puolė atsiprašinėti“. Tačiau aš noriu apginti save ir papasakoti, dėl ko aš taip sakiau ir dėl ko aš taip dariau. Labai noriu, kad jūs išgirstumėte mane.

Visi labai gerai prisimenate, kaip mūsų santykis su Laurynu prasidėjo. Kokiu negražiu būdu, kokiu negražiu poelgiu tiek iš mano, tiek iš Lauryno pusės Danieliaus atžvilgiu. Ir jūs įsivaizduojate, prie viso to kipišo, prie viso to viešumo, kuris buvo prasidėjęs į mūsų, kaip poros, pusę, būtų iškilęs klausimas ir informacija, kad į šitus santykius ateiname gyventi aš, su kapitalu, su uždirbtais pinigais, su nekilnojamuoju turtu, su automobiliu ir vyras, kuris ateina be viso šito. Kaip jūs būtumėte jį dar labiau užsipuolę, nes traktuotumėte, kad mes abu gyvename iš ko? Iš Danielaius pinigų. Ne tik merginą, sugyventinę paėmė iš šeimos, bet dar ir pinigus.

Jūs tuo metu nebūtumėte gilinęsi, kieno tie pinigai, ar jie mano uždirbti, ar jie Danieliaus pinigai, jūs būtumėte tiesiog suvalgę Lauryną negyvai. Ten situacija tikrai buvo nepavydėtina. Aš kaip aš, aš jau buvau pratusi prie to heito, įvairiausių komentarų, prie įvairiausių antraščių ir panašiai. Man tai nebuvo nauja, bet Laurynui, kuris atėjo į šitus santykius, jam tai buvo nauja. Aš jį taip stipriai mylėjau, besąlygiškai mylėjau, norėjau kuo maksimaliau apsaugoti jį nuo visos šitos šūdo lavinos, kuri buvo prasidėjusi į mūsų poros pusę.

Ir kiekvienas žino, kai moteris uždirba daugiau už vyrą, kai moteris turi kapitalo daugiau už vyrą – nekilnojamojo turto, automobilių ir panašiai, tai kerta tam vyrui, gyvenančiam šalia, per vyrišką ego. Tai yra normalu.

Ką aš dabar galvoju, kur aš padariau didžiulę, didžiulę klaidą, aš prisimelavau jums visiems, išaukštinau jį, kad mes, mūsų, vien tam, kad jo nepažeminti. Bet kaip atsitiko, pažiūrėkite, kaip atsisuko. Jis su tuo peiliu man taip smogė į nugarą. Tas žmogus, už kurį aš galvojau, kad galvą galiu guldyti, tas žmogus, dėl kurio aš buvau pasiryžusi padaryti viską. Visiškai viską. Man net nebuvo baisu pasakyti viešai: „Taip, aš įsimylėjau“.

Vakar visiškai netyčia, netikėtai pamačiau vieną interviu gan žinomos moters. Interviu metu ta moteris sakė, kiek ji dėl vyro yra prisimelavusi savo darbovietėms. Finale, po viso to jai buvo labai gėda. Mano darbovietė yra čia, didžiąja dalimi – instagramas. Man yra beprotiškai gėda, žinau, kad jums galbūt bus labai sunku po to pasitikėti manimi, bet aš tikrai pasistengsiu jūsų daugiau nenuvilti.

Ir man šiai dienai tikrai yra sunku apsiginti. Aš jus puikiai suprantu, bet labai noriu, kad atkreiptumėte dėmesį ne tik į žodžius, bet ir į veiksmus. Žmogus, kuris eina į kiekvieną laidą vien tam, kad apsigintų...

Aš vakar jo paprašiau įrodyti vieną vienintelį dalyką, kas daugumai po to būtų aišku. Man žmogus atsakė, kad nesivels į šitas nesąmones ir jokių popieriukų į instagramą nedės. Tai užtektų įdėti vieną popieriuką ir viskas, jis save apgintų, nereikėtų eiti į visas tas laidas. Jis stato viską ant vieno dalyko, kurio nei jis, nei aš šiuo metu negalime atskleisti, negalime įrodyti dėl vykstančio tyrimo. Atkreipkite dėmesį – neduok Dieve instagrame kas nors pasisako ne taip, kaip jam palanku. Ar tai nepažįstami žmonės, ar tai mūsų bendri draugai.

Jis labai taktiškai tarp eilučių juos pažemina. Ir tebūnie – jis daro nemalonę man, aš darau nemalonę jam. Bet protingas žmogus įžvelgs vieną dalyką – kad savo pasisakymuose jis daro psichologinį spaudimą ir manipuliuoja, norėdamas užčiaupti tuos žmones, kurie bando pasisakyti ne jam naudinga linkme. Lygiai taip pat laidoje jis pažemino ir mano mamą. Bet aš noriu pasakyti tik vieną – jokia normali mama dėl pinigų savo vaiko laimės nežlugdys. Aš savo sekėjų tarpe, manau, turiu labai daug mamų ir kiekviena mama man pritars.

Jeigu ji matys, kad jos vaikas yra nelaimingas arba su vaiku elgiamasi negerai, ji už vaiką perkąs gerklę. Mūsų situacija nebuvo išimtis. Bet koks išsilavinęs, protingas žmogus galėtų viešai liesti tokią šventą temą, kaip mama. Man mama yra šventas dalykas, apie kurį juolab viešai kalbėti yra mažų mažiausiai gėda. Ir, kaip jau minėjau, kalbėsiu faktais ir įrodymais, nes suprantu, kad jums sunku manimi patikėti, – kalbėjo Viktorija, kuri taip pat paviešino ir turto deklaracijas. – Aš jį pamilau ne dėl pinigų, ne dėl turtų. Aš jį taip besąlygiškai pamilau, mylėjau visa širdimi, tikrai nuoširdžiai. Man buvo vienodai, turi jis ar ne. Ši santuoka iš mano pusės buvo iš meilės“, - sakė V. Siegel.

Laurynas Suodaitis sureagavo į paviešintus dokumentus

Trečiadienio vakarą instagrame pasisakė ir L. Suodaitis, kuris sureagavo į Viktorijos paviešintus namo pirkimo dokumentus.

„Tie antradieniai tapo patologinių komunikacijų diena. Vėl matau sujudimą kitų žmonių, tai užmiršom mes apie neva tai smurtą, užmiršom apie vaiko klausimus. Dabar, panašu, visa Lietuva gyvens turto dalybom.

Ir matome, kad jau trys savaitės praėjo ir kas savaitę ateina vis po naują patarėją patarti – pirma neva tai smurtas, po to neva žaizdas mačiau, paskui tai neva jau psichologinis smurtas, paskui jau kad instagrame nesiaiškins, o jau dabar kažkokios turto dalybos prasidėjo. Ryte įmonę dalina, vakare – namą, kažkokių įrodymų prašot. Pasilikit tas demagogijas teismui ar deryboms, nežinau, kaip čia prisišvies. Nes jei galvojat, kad užkursit teismą instagrame ir čia nuo žmonių nuomonės viskas priklausys, tai labai klystat. Ir jei patarėjais atsiranda visokie preudoguru, tai gal ir likit taip, o teisinėm temom nevartykit, kaip bet kuris teisininkas pasakytų, o šiandien du teisininkai pasakė atvirkščiai.

Nežinau, kaip jums, bet man jau darosi sudėtinga tarp tų versijų susigaudyti, jei dar kokia viena išlįs, tai jau konspektuotis pradėsiu, kad įvykių eigoje susigaudyčiau. Jei galvojate, kad mane išprovokuosite kažką čia mėtyti į instagramą, popierius viešinti, tai sudėtinga, gal jūs likit prie tų saulėgražų gliaudymo.

Linkėjimai Rasai, kad mane paminėjo. Nepasikalbam tiesiai, tai per instagramą pasišnekėsim. Viskas faina, kad Viktorija yra pasakius, kad vaiko neduos, bet jūs pabandykit patys pasibūt po tas kelias valandas kas antrą dieną, per Velykas nebūt ir papasakokit man, koks čia yra davimas.

Tai užbaigiant tas nesąmones, kol vėl išlįs kažkas, kaip bandyti nukreipti dėmesį nuo pagrindinės temos, norėjau irgi pasidalinti naujienomis apie man pačio brangiausio turto dalybas. Šiandien jau gavome raštą iš Vaikų teisių, kurie pasakė, kad jokių auklių asistenčių man nereikia, aš turiu lygiai tokias pačias teises matyti vaikutį, kaip ir mano žmona.

Labai tikiuosi, kad baigsis čia advokatų ar jų klientų manipuliacijos, kad sudėliosime grafikus ir mažius galės pas mane ilgiau pabūt.

Ir replika draugams, kurie nori iš tiesų padėti, o ne tik po šlovės spinduliais pasimaudyt. Reikėtų perduoti tam, ką jūs palaikot, kad yra civilizuotesnių būdų, negu taip, kaip vyksta dabar. Gal reiktų atsijunkyti nuo gimdytojų, susėsti prie stalo ir šitą reikalą išsispręst. Nes čia pasaka be galo“, - sakė vyras.

Antradienį laidoje „Labas vakaras, Lietuva“ apsilankęs smurtu prieš garsią influencerę kaltinamas vyras tikino, kad reikalai pakrypo kiek kitaip, nei tikėtasi.

„Buvau pripažintas nukentėjusiuoju – lygiai dėl to paties, dėl ko buvau apkaltintas pats, smurto artimoje aplinkoje. <...>Skirtumas nuo mano išvykimo iš namų iki tol, kol policininkai atvyko į mūsų namus, buvo dvi valandos. <...> Ganėtinai seniai mano interesas buvo išlaikyti šeimą. Tikėjausi, kad nueisime tuo keliu, bet kai suvokiau, kad namuose yra pareigūnai, nuvažiavau į ligoninę. Važiavimas į ligoninę buvo būdas apsidrausti. Pirmiausiai susimokėjau už tai, kad pasidaryčiau kraujo tyrimą nustatyti blaivumui, – kalbėjo LNK laidos svečias, patikinęs, kad savo medžiagą pateikė vos išėjęs iš areštinės. – Tokio lygio konfliktas mūsų namuose įvyko pirmą kartą. Tad dabar pareigūnai atlieka ikiteisminį tyrimą ir iš mano pusės.“

Pasiteiravus, ar ant vyro kūno yra smurtinių žymių, L. Suodaitis neišdavė, tačiau prasitarė, kad jei jų nebūtų, ikiteisminis tyrimas nebūtų pradėtas.

Tuo metu dėl kaltinimų galimai smurtavus prieš sutuoktinį LNK televizijos žinios susisiekė ir su pačia V. Siegel.

„Čia yra ikiteisminio tyrimo medžiaga, apie kurią aš nešnekėsiu. Tai tą sprendžia tam tikros institucijos“, – komentarą pateikė V. Siegel.

Pirmą kartą atvirai prabilo laidoje „Nepatogūs klausimai“

Laidos „Nepatogūs klausimai“ pradžioje Laurynas tikino, kad dabar jaučiasi neblogai ir gana tvirtai, tačiau didžiausias rūpestis šįkart kyla dėl vaiko, kurį jis pamato tik retkarčiais.

„Kaip sako vaiko teisių atstovai, aš turiu lygiai tokias pačias teises ir pareigas, kaip ir kita pusė. Bet ši instancija nesprendžia, jie tik rekomenduoja. <...> Svarbu, kad vaikui nepakenktų, man tai jau nebeprikenksi, – kalbėjo Laurynas, kuriam šis skandalas jų poroje nėra pirmasis. – Prieš 3 metus, kai įvyko Viktorijos didysis skyrybų skandalas, visi matė, kad sėdėjau ir tylėjau, o kai reikėjo – šovinius padavinėjau. Kaip tu gali nesijausti kaltas tokioje situacijoje? Ji sakė, kad tai buvo jos iniciatyva, bet dalykai tarp dviejų žmonių neįvyksta vienam norint.“

Šiuo metu Laurynui yra iškelta baudžiamoji byla, o žmonos pateikti kaltinimai – sunkūs ir sudėtingi. Pasak L. Suodaičio, dabar svarbiausia laikytis tvirtai ir į situaciją žiūrėti blaiviai.

„Per tą savaitę aš ėjau ir žmonėms pasakojau įvykius, tai džiaugiuosi, kad nuomonę jie turėjo susidarę kitokią, nei buvo planuota, kad susidarys. Džiaugiuosi, kad nuteisimas prieš teismą neįvyko. Vyksta tyrimas, yra pasistumdymų iš visų pusių. Jaučiu daug palaikymo, net ir iš nepažįstamų žmonių. Man tai labai svarbu emociškai, – pasakojo „Nepatogių klausimų“ svečias. – Tą patį vakarą, kai mane nuvežė į areštinę, tai buvo visa ta procedūra – išrengimas iki apatinių, nuotraukos prie sienos – kaip filme. Ir ką supratau, tai kad reikia vertinti, ką turėjau, pavyzdžiui, tuos draugus, kuriuos turėjau iki santykių ir su kuriais dėl tų pačių santykių laikiau atstumą. Turėjom susikūrę savo draugų burbuliuką, o mano ryšys su senaisiais draugais buvo atitolęs. Bet taip mobilizavosi visa senoji mano chebra tą vakarą – pajaučiau, kad turiu uždirbęs žmogiškojo kapitalo.“

Prieš trejus metus Viktorija skandalingai ir viešai išsiskyrė su tuometiniu mylimuoju, verslininku, dukrelės Nicolės tėvu Danieliumi Bunku. Po kiek laiko paaiškėjo ir skyrybų priežastis – moteris įsimylėjo kone geriausią buvusio vyro bičiulį Lauryną Suodaitį.

„Esu toks žmogus, kuris visada pasistato save į kito vietą. Ar jo atžvilgiu jaučiausi gerai? Ne, tikrai taip nebuvo. Bet tuo metu, kai susiklostė ta visa istorija ir Viktorija jam pasakė, kad yra tokie reikalai su manimi, pasisvėriau, ant kokios žemės stoviu ir ką darau. Prisiėmiau už tai atsakomybę. Nuo to mūsų santykiai ir prasidėjo. Meilę, kuri bent iš mano pusės tikrai buvo, įdieginėjom pamažu – kalbėdavomės, kaip statysime tuos santykius. Lūkesčius reikėjo susidėlioti ir man – jei manęs reikia pusei metų, kad nusiplauti dėmę prieš visuomenę ir paskui nustumti vėl, tada gal skirstomės iš karto. Viktorija apie šitą situaciją daug kalbėjo šitoje pačioje laidoje. <...> Kai vyksta dalykai, aš visada pažiūriu atgal. Jeigu dabar išimtume iš jos interviu vieno žmogaus vardą ir įdėtume mano, tai būtų kone ta pati situacija, – šypsojosi Laurynas. – Pirmas žingsnį santykiuose žengiau ne aš. Žinoma, buvo abipusė trauka, o paskui reikėjo išsivynioti iš situacijos.“

L. Suodaitis prisipažino, kad po skandalingų Viktorijos skyrybų, įvykusių prieš trejus metus, su D. Bunkumi jis taip ir nekalbėjo.

Pasak Lauryno, iš pradžių jo ir Viktorijos santykiai buvo puikūs, tačiau vėliau viską gana greitai pakeitė viena svarbi detalė.

„Mūsų santykiai faini buvo iki tol, kol į tai neįsivėlė dideli pinigai. Iš pradžių mėgavomės žemiškais dalykais. O kai kapitalas šeimoje pradėjo augti, prasidėjo visi bajeriai. Materialiniai dalykai šeimoje visada buvo svarbi tema. Statuso reikalas automobilis, statuso reikalas deimantai, nes juos visos turi. Viskas gerai, jei žmogui reikia. Mes dirbom kartu, ji stengėsi ir ant lovos negulėjo. Bet aš jai sakiau – „Vika, jei iki 30 metų viską turėsi, ko tu paskui norėsi? Ko dar norėt – lėktuvo? Na gerai, lėktuvas. Bet tu išprotėsi, nes nebeturėsi, ko siekti“, – atviravo pašnekovas. – Aš į materialius dalykus žiūriu kaip į gyvenimo kokybę, ji į tai labiau žiūri kaip į statusą, ką jos socialinis burbulas turi ir ko neturi. Tai tas požiūris man nelabai.“


L. Suodaičiui skirta kardomoji priemonė

Prokuratūra pranešė, jog Vilniaus apylinkės prokuratūros prokuroras apsiėmė vadovauti ikiteisminiam tyrimui dėl, įtariama, fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo šeimos nariui (pagal Baudžiamojo kodekso 140 str. 2 d.).

Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas dėl balandžio 4-osios vakaro įvykių, kai policija gavo iškvietimą į Vilniaus rajone gyvenančios Suodaičių šeimos namus, įtariant, kad šeiminio konflikto metu Laurynas Suodaitis smurtavo prieš savo sutuoktinę Viktoriją Siegel.

Šiuo metu atliekami būtini tyrimui veiksmai, renkami reikšmingi duomenys, siekiant išsiaiškinti įvykio aplinkybes.

Ikiteisminį tyrimą atlieka Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai.

Įtarimai dėl fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo šeimos nariui pareikšti galimai smurtavusiam L. Suodaičiui. Jis po apklausos iš areštinės buvo paleistas.

Vilniaus regiono apylinkės teismas Vilniaus rajono rūmai tenkino prokuroro prašymą ir įtariamajam skyrė kardomąją priemonę – įpareigojimą 2 mėnesius gyventi atskirai (skyriumi) nuo nukentėjusiosios V. Siegel. Delfi žiniomis, tai labai retai kada Lietuvoje skiriama kardomoji priemonė.

Kaip pirmasis pranešė portalas Delfi, antradienio vakarą Viktorijos Siegel ir Lauryno Suodaičio namuose įvyko konfliktas, į kurį teko įsikišti ir policijai bei greitosios pagalbos medikams.

Konfliktas įvyko balandžio 4 d., apie 21 val. 49 min., poros namuose.

Jo metu vyras galimai smurtavo prieš moterį. Delfi žiniomis, šeimos namuose apsilankė ir greitoji pagalba.

L. Suodaitis buvo uždarytas į areštinę, ten praleido naktį, vėliau trečiadienį buvo apklaustas, apklausoje dalyvavo ir jo advokatas.

Portalo žurnalistai bandė susisiekti su žinoma moterimi, tačiau ji ragelio nekėlė. Vėliau garsi moteris apie dramą pasisakė socialiniuose tinkluose.

Susisiekus su Danieliumi Bunkumi, jis yra buvęs V. Siegel mylimasis ir jųdviejų dukters tėvas, šis teigė apie konfliktą negirdėjęs.

„Nebuvau, nesuprantu apie ką jūs kalbate. Aš niekuo nesusijęs su Viktorija ir Laurynu Suodaičiais. Šiuo metu dirbu“, – Delfi sakė D. Bunkus.

Paklausus, ar po ten įvykusio konflikto pasiėmė iš Viktorijos namų dukrą, vyras kategoriškai atsakė, kad ten nebuvo ir vaiko nepasiėmė.

Pramogų pasaulio užkulisiuose jau kurį laiką sklando kalbos, jog pora nesutaria, galimai ruošiasi skyryboms. Neseniai šeima socialiniuose tinkluose viešino vaizdus iš atostogų Balyje.

Delfi primena, kad Viktorija ir Laurynas susituokė 2021-ųjų metų vasarą.

Skaisčiausios Dievo Motinos cerkvę jaunieji pasirinko neatsitiktinai. Viktorija išpažįsta stačiatikybę, todėl nuo pat pradžių mylimieji žinojo, kad amžiną meilę prisieks cerkvėje. Vis dėlto, Viktorija pasakojo, kad nei tobulas oras, nei vedybų vieta neturi didelės reikšmės. Svarbiausia tai, kad jiedu – jau vyras ir žmona.

„Išsipildė mano svajonė. Kai tikrai myli vyrą, nori už jo ištekėti ir sukurti šeimą. Nėra taip, kad „padėjus“ parašą viskas pasikeičia. Bet ženkliai maloniau, kai vyras, pabučiavęs tave į lūpas, ištaria: „Tu mano Žmona“. Tam pritartų kiekviena moteris – juk negali būti visą gyvenimą pristatinėjama kaip draugė ar gyventi amžinai turėdama sužadėtinės statusą“, – džiaugėsi Viktorija.

Ji neslėpė, kad jaudulio prieš vestuves ir net prieš pat žengiant į cerkvę buvo beprotiškai daug.

„Kartu ir ašarų, kartu ir nerimo. Džiugu tai, kad šios ašaros – tyriausio džiaugsmo, laimės ir pilnatvės išraiška“, – emocijų neslėpė žmona tapusi Viktorija. „Emocijos tikrai labai pakilios, nes laukėme šios dienos ilgai. Mes vienas kitam padovanojome laimę, o mudviejų meilė – svarbiau už viską“, – antrino L. Suodaitis.

Viktorija Siegel iš ankstesnių santykių su verslininku Danieliumi Bunkumi turi dukrelę Nicolę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (108)