Policijos vadovybė aiškinasi, kaip vaizdo įrašas atsirado internete. Pirmadienį sostinės policija išplatino pranešimą, kuriame rašoma: „Kadangi pristatymo į policijos įstaigą metu pilietė elgėsi neadekvačiai, naudojo necenzūrinius žodžius, nusirengė drabužius ir atsisakė juos apsivilkti, pareigūnai šiuos veiksmus filmavo, kad tyrimo metu būtų tinkamai įvertintos įvykio aplinkybės. Dėl į viešą erdvę patekusios filmuotos medžiagos ir pareigūnų veiksmų Vilniaus apskrities VPK pradėtas tarnybinis patikrinimas.“

Nepaisant to, socialiniuose tinkluose netyla kalbos apie pažeistas moters teises, kadangi minėtas vaizdo įrašas tapo pasiekiamas viešai. Garsiai savo mintimis pasidalino ir verslininko Danieliaus Bunkaus sužadėtinė Viktorija Siegel. Socialinių tinklų garsenybė skelbė, kad po tokių istorijų ji yra šokiruota Lietuvos teisėsauga, kuri savo piliečius turėtų ginti, saugoti ir jiems padėti.

„Aš šiandien esu visiškai pakraupusi nuo to, kas vyksta Lietuvoje... Apie ką galvoja pareigūnai? Apie ką galvoja ir tie, kurie juokiasi iš visos šitos situacijos, siuntinėdami vieni kitiems orumą ir žmogaus garbę žeminantį vaizdo įrašą?“ – viešai savo socialiniame tinkle klausė Viktorija.

„Ką gi Lietuvos policija atsakys po tokio vaizdo įrašo išplatinimo apie asmens privatumą ir duomenų apsaugą? Kaip gali šitaip besielgiantis žmogus dirbti pareigūnu? Jis gina pilietį, apsaugo jį? Deja, ne. Pagalvoju, jeigu net tie, kurie turėtų mus ginti ir saugoti šitaip dergiasi, tai taip išeina, kad Lietuvoje jaustis apsaugotu – neįmanoma.

Taip, sutinku, moteris padaugino, galbūt kažko daugiau pavartojo, todėl jos veiksmai buvo, kaip matome, neadekvatūs, bet ar tai reiškia, jog pareigūnams leidžiama filmuoti ir kelti į viešą erdvę visą šitą cirką, taip skatinant patyčias?“ – stebėjosi moteris.

„Įdomu, koks bus finalas visos šios situacijos? Pareigūnas bus nušalintas nuo pareigų ir viskas? O ką daryti šiai moteriai? Manote, po tokio išplatinto vaizdo įrašo ji ramiai ir saugiai galės toliau tęsti savo gyvenimą? Abejoju. Didžiulė gėda Lietuvos policijai!“ – rėžė V. Siegel.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (468)