– Smalsu, kuo ši kelionė yra ypatinga, kodėl tokias kryptis pasirinkote?

– Troškau pažinti Azijos kultūrą, žmones, tradicijas skirtingose šalyse. Nei viename iš per šią kelionę aplankytų kraštų nesu prieš tai buvusi.

Mūsų kelionė prasidėjo nuo Singapūro, ten praleidome kelias dienas. Iš Singapūro skridome į Filipinus – Panglao salą. Tai nuostabi sala su šiltu klimatu, baltais paplūdimiais ir ypatingai skaidriu vandeniu. Gyvenome labai mielame namelyje ant jūros kranto. Praėjus maždaug dviems savaitėms plaukėme į Cebu salą. Šioje saloje pirmą kartą gyvenime nardžiau tarp bangininių ryklių. Cebu taip pat išsiskiria laukinėmis džiunglėmis, kuriose teko išvysti nepaprasto grožio krioklių. Po savaitės išskridome į kitą nuostabią Filipinų salą El Nido. Čia mažyčiu laiveliu plaukėme į žydrąsias lagūnas, aplankėme daugybę pasakiško grožio negyvenamų salų.

Praėjus mėnesiui Filipinuose, skridome į Balį. Balyje gyvenome du mėnesius. Susipažinau su Balio kultūra, vietiniais gyventojais, gamta. Balyje gausu nuostabių šventyklų, milžiniškų ryžių terasų, nuostabių krioklių, esančių laukinėse džiunglėse. Taip pat aplankėme ir šalia Balio esančią Nusa Penida salą. Joje slepiasi išskirtinio grožio paplūdimiai, tokie kaip „Klingking Beach“ ar „Diamond Beach“. Kaip ir pačiame Balyje, taip ir šioje saloje, visur važinėjome su motoroleriais. Pakeliui vis sustodavome apžiūrėti kerinčio kraštovaizdžio – egzotinių prie kelio augančių vaisių, medžiais besikarstančių beždžionių. Balis užkariavo mano širdį pasakiško grožio gamta, puikiais viešbučiais, labai skaniu maistu ir nuostabiais žmonėmis. Baigiantis vizų galiojimo laikui, svarstėme, kur būtų galima dar nuvykti. Nusprendėme, kad būtų įdomu pakeliauti po Indiją. Iš Balio išvykome su mintimi, kad į jį tikrai dar sugrįšime.


Pakeliui į Indiją užsukome į Malaiziją. Pradžioje apsistojome sostinėje Kuala Lampure, bet nusprendėme, kad dar norime išvysti gražiausią Malaizijos kurortą – Langkawi salą, todėl išskridome į ją. Pabuvoję toje saloje, išskridome į Indiją. Aplankėme Delį, Agrą, Jaipurą. Išvydome daug istorinių objektų, tarp kurių ir vieną iš pasaulio stebuklų – Tadž Mahalą. Tai – labai įspūdinga vieta, kurią tikrai rekomenduoju aplankyti. Įdomiausia man buvo išvysti Indijos vietinių žmonių gyvenimą, atsidavimą savam tikėjimui. Neįprasta buvo matyti ir gatvėmis vaikštančias karves bei kitus gyvūnus.

Po kelionės Indijoje svarstėme, kur vykti toliau. Taip nusprendėme skristi į Maldyvus. Tą patį vakarą nusipirkome bilietus, o ryte jau sėdėjome lėktuve. Šiuo metu čia mėgaujamės Maldyvų saule, baltais paplūdimiais, kerinčiu Indijos vandenynu. Šiame rojaus kampelyje teko panardyti su rykliais, paplaukioti su rajomis ir stebėti koralus.

– Kas besilankant šiuose pasaulio kampeliuose nustebino ar paliko didžiausią įspūdį?

– Man viskas labai įdomu, vertinu kiekvieną akimirką. Buvo labai neįprasta gyventi Filipinuose, Cebu saloje, laukiniame atvirame džiunglių namelyje iš bambuko, kuriame knibždėjo driežiukai, šikšnosparniai, nematyti vabzdžiai, o ant stogo šokinėjo beždžionės. Taip pat buvo labai įdomu nardyti šalia milžiniškų ryklių.

– Esi aktyvi socialiniuose tinkluose, panašu, kad nesiilsi net ir atostogaudama, daliniesi nuotraukomis ir pan. Ar pavyksta suderinti poilsį, ramybę ir dalinimąsi akimirkomis su kitais?

– Veikla socialinėje erdvėje man yra hobis. Mėgstu fotografuotis, filmuotis, o patalpinti turinį instagrame trunka vos kelias minutes.

– Kokia įprastai esi turistė: pasyvesnė, kuri mėgsta ramų poilsį prie vandens ar ta, kuri mėgsta aktyvias pramogas, išvykas, pažinti kitą kraštą?

– Mėgstu viską. Dievinu naujus įspūdžius, pažinti lankomų šalių kultūrą, tradicijas, žmones. Taip pat laikas nuo laiko norisi ir poilsio, tuomet keliaujame į paplūdimius. Labai mėgstu vandens pramogas, viena iš jų – vandens motociklai. Pradėti važiuoti buvo nedrąsu, bet kai pabandžiau, supratau, kad nebuvo ko bijoti – tai labai paprasta ir smagu. Dabar kai tik matome, kad paplūdimyje yra vandens motociklų – skubame pasivažinėti.

– Atrodo, kad ši ne vieną mėnesį trunkanti išvyka yra tarsi gyvenimo kelionė. Kiek ji dar truks? Kaip per šį laiką pasikeitė tavo požiūris?

– Keliaujame penktą mėnesį. Grįžimo datos į Lietuvą dar nesame numatę. Labai vertinu šią kelionę, nes ji labai praplėtė mano pasaulėžiūrą. Kai ilgiau pabūni šalyse, pabendrauji su vietiniais gyventojais, suvoki, kokie visi žmonės yra skirtingi ir koks pasaulis nuo to yra gražus bei spalvingas. Kiekviena apkeliauta šalis yra savaip egzotiška ir įdomi.

– Ne paslaptis, kad į šią kelionę išsiruošei ne viena. Ar tai tavo antroji pusė?

– Taip, keliaujame su vaikinu. Marius daugelį šių šalių jau yra aplankęs, todėl keliauti dar įdomiau. Jis man aprodo gražiausias ir įdomiausias vietas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)