Antradienį kavinėje „Coffee Inn" Agnė Grigaliūnienė pristatė socialinę akciją „Užteks bijoti". Jos metu žmonės bus skatinami atlikti ŽIV testą nemokamai vos per vieną minutę. Kaip akcentavo A. Grigaliūnienė, šis testas nebus skausmingas - tiesiog bus paimama kraujo iš piršto. A. Grigaliūnienė prisipažino, kad testą pati jau atliko ir išsiaiškino savo ŽIV statusą. Nemokami testai bus atliekami per Manto koncertus „Queen Show" įvairiuose miestuose, specialiai akcijai pastatytuose paviljonuose. Akcijos organizatoriai informuoja, kad išsitirti nemokamai galima ir kai kuriose gydymo įstaigose.

Prie akcijos jungiasi ir dainininkas Mantas Jankavičius. Jis pažadėjo, kad savo testą atliks viešai, taip norėdamas ir kitus paskatinti nebijoti. Dainininko nuomone, ŽIV testas neturėtų būti gėdingas, o įprasta sveikatos patikrinimo dalis.

„Apie ŽIV sužinojau tik dėl savo jaunystės Dievo Freddie Mercury. Jei medicina būtų tiek išsivysčiusi tuo metu, kai gyveno Freddie Mercury, galbūt jis dainuotų iki šiol", - per spaudos konferenciją apgailestavo Lietuvos šou pasaulio dievukas ir susirinkusiems žurnalistams pažadėjo, kad pats atliks testą viešai, nesislapstydamas. Tačiau akcijos dalyviams testas bus atliekamas anonimiškai.

Manto įkūnijamas Freddie Mercury mirė nuo AIDS, kurį sukelia ŽIV.

Akcija „Užteks bijoti" pradžia - socialinė kampanija „Užteks tylėt", įgyvendinta per Europos krepšinio čempionatą.

Nuotraukų galerijoje - spaudos konferencija.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)