Atlanto vandenyno skalaujamoje saloje banglenčių, burlenčių ir jėgos aitvarų sporto aistruoliai suvažiuoja čia iš viso pasaulio. Sala yra toje pačioje geografinėje platumoje kaip ir Florida ar Meksika, todėl temperatūra čia netgi žiemą retai nukrenta žemiau 18-20 laipsnių.

Todėl vieną dieną prie pramogaujančių vandens sporto mėgėjų prisijungė ir M. Šalčiūtė. Juo labiau, kad burlente ji mokėsi plaukti ne vandenyne, bet per potvynį paplūdimyje susiformuojančioje kelių kilometrų ilgio lagūnoje.

„Vieną dieną buvau nuėjusi į paplūdimį pasideginti. Atsiguliau netoli vandens. Netikėtai užmigau, o pabudusi nesupratau, kur dingo vanduo – vandenynas buvo nutolęs per kelis šimtus metrų“, - stebėjosi Monika.

Per pilnatį saloje vanduo patvinsta du kartus per parą – naktį ir dieną. Po kelių valandų vanduo nuslūgsta. Tačiau pietinėje salos dalyje vandens sporto aistruoliai sudaro būdą, kaip patogiai galima išnaudoti vandenyno potvynius. Kelioms valandoms susiformuojančioje lagūnoje jėgos aitvarus ir burlentes išbandyti ypač patogu pradedantiesiems.

Tiesa, net ir be aukštakulnių bei makiažo mergina išliko stilinga. „Noriu rožinės burlentės“, - trenerio paprašė ji.

Nepaisant to, kad lietuvaitė nemėgsta vandens ir juo labiau – vandens pramogų, bet buriuoti jai sekėsi puikiai.

„Nesitikėjau, kad man patiks. Dėl vandens sporto nesu pametusi galvos. Man labiau patinka pasideginti. Netgi nesu labai gera plaukikė, - prisipažįsta projekte „Šuolis“ dalyvavusi mergina. - Tačiau su burlente man plaukti labai patiko. Labai geros sąlygos. Lietuvoje tikrai tokių nėra. Kaip pirmam kartui, man sekėsi labai gerai.“

M. Šalčiūtės vandens pramogos Fuerteventuroje - DELFI galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (229)