„Kadangi tenka nemažai važinėti darbo reikalais, nepraleidžiame progos pabūti kartu namuose. Buvo ir tėvai atvykę pasveikinti, atvežė gėlių ir dovanų“, – pasidžiaugė žinoma moteris.

Galimybę ilgiau pabūti kartu padovanojęs karantinas, anot Dianos, jųdviejų santykius dar labiau sutvirtino.

„Kai prasidėjo karantinas, labai analizavome šitą situaciją. Buvome priversti būti dviese namuose. Vyras dirbo nuotoliniu būdu iš namų, o mes irgi solidarūs su visuomene – šiuo metu pasirodymų nerengiame.

Nors karantinas porai gali virsti išbandymu, mes darkart įsitikinome, kad mums kartu tiesiog gera. Ir mes tikrai nesijautėme izoliuoti, mums netrūko bendravimo su kitais žmonėmis“, – kalbėjo su broliu Arvydu Gaičiūnu magijos šou „DiArchy“ ilgus metus rengianti magė.

Kadangi Virginijus dirba Vilniuje, o Dianai nemažai laiko tenka praleisti gastrolėse, poreikio pailsėti vienas nuo kito išsiskirstant po kambarius pora nejaučia.

„Mums natūraliai gaunasi kartais pabūti atskirai. Būna toks laikas, kai mes kaip tik labai retai matomės. O karantinas buvo tas metas, kuomet galėjome pabūti dviese ir tai buvo nuostabu. Atskirai būti tikrai nesinorėjo. Buvome labai patenkinti leisdami laiką savo namuose“, – patikino Diana.

13 metų santuokos ir dar 10-metis romantiškos draugystės prieš susituokiant – kartu Virginijus ir Diana jau 23 metus. Ir jie vis dar taip pat vienas kitą įsimylėję. Paslaptis – pastangos kuo mažiau vienas kitam vadovauti.

„Jausmas su metais nesikeičia – tu arba myli žmogų, arba ne. Na, o santykiai, aišku, keičiasi. Keičiasi požiūris ir mes patys. Su metais žmogus tampa išmintingesniu. Ir mudviejų santykiai keičiasi... sakyčiau, į gerąją pusę. Tas jaunatviškas optimizmas jau liko praeityje. Dabar mūsų gyvenime įsigalėjo sąmoningas optimizmas, padedantis priimti racionalius sprendimus. Mes suprantame, kad turime priimti vienas kito norus. Nesvarbu, ar vienas iš mūsų nori kažką veikti, o kitas tiesiog pamiegoti ar atvirkščiai.

Atėjo tarpusavio supratimas. Manau, kuo ilgiau žmonės būna kartu, tuo gražesnis tas gyvenimas dviese tampa. Dėl to, kad kiekvienas iš jų tampa sąmoningesniu, į kai kuriuos dalykus ima žiūrėti ramiau. Santykių sėkmė priklauso ne tik nuo to, kaip žmonės gyvena kartu, o nuo to, kaip kiekvienas individas gyvena su savimi. Kaip jis priima save, sutaria su savimi, myli save.

O ta meilė sau yra įsigilinimas į save, savirealizacija, pasitikėjimas savimi. Tai reikia ugdyti. Reikia medituoti, atrasti laiko sau, atsakyti į klausimus, mokėti save nuraminti, atsiriboti nuo streso, problemų. Tuomet gali surasti vidinę pusiausvyrą ir pradėti gražiai elgtis su savimi pačiu, priimti savo trūkumus, o tuo pačiu kito žmogaus pliusus bei minusus“, – sakė moteris.

Diana taip pat stengiasi palaikyti reguliarios meditacijos ir sporto rėžimą.

„Kadangi atsirado daugiau laisvo laiko, išnaudoju jį užsiimdama joga, sportu. Taip pat pastaruoju metu žiūriu vebinarus, užsiimu saviugda. O kartais niekuo neužsiimu – skiriu laiko poilsiui. Ir tai irgi man yra didžiulė dovana“, – pasakojo Diana.

Svajoja turėti vaikų

Žinoma moteris anksčiau buvo kalbėjusi apie svajonę su vyru susilaukti atžalų ir neslėpė, kad šis troškimas virto skaudžia problema. Šiandien sako, kad praėjus nemažam laiko tarpui šis klausimas jau tiek širdgėlos nebekelia.

„Dabar tai tiek skausmo nebekelia. Buvo laikas, kai apie tai kalbėti buvo sudėtinga. Ir kalbėjau tik todėl, kad viešas kalbėjimas gali pagelbėti su tuo pačiu susiduriančioms šeimoms. Su nevaisingumu susiduria daugybė porų... Mes laikomės filosofijos – eiti tik į priekį. Planavome, norėjome, stengėmės, tačiau šis planas nepavyko. Ką gi, einame toliau. Pasistengėme tą skausmą numalšinti ir gyventi taip, kaip mums duota dabar ir išnaudoti tai, ką turime. O turime mes labai daug. Džiaugiamės gyvenimu, ačiū Dievui, turime gyvus tėvus, namą, gyvūnų, draugų, ryšių, daug bendravimo. Mes nejaučiame, kad mūsų gyvenimas kažkuo blogesnis. Ne, gyvename tikrai kokybiškai“, – atviravo moteris.

Vis dėlto pora neapleidžia svajonės savo namuose girdėti mažų kojyčių straksėjimą. Virginijus ir Diana buvo svarstę ir apie įsivaikinimo galimybę. Tačiau dar tikisi atžalų sulaukti ir patys.

„Mano moteriškas biologinis laikrodis tiksi. Galbūt nėštumas dabar organizmui nebūtų naudingas. Tačiau mudu vadovaujamės posakiu – daryk, kaip išeina, o gausis, kaip gausis. Buvo ir minčių įsivaikinti, tačiau kol kas mes vis dar šiek tiek tikimės susilaukti savų... Jeigu pavyktų natūraliai, tą laiką išnaudosime ir dar palauksime. Įvaikinimas irgi yra labai rimtas sprendimas, kurį reikia priimti atsakingai“, – įsitikinusi pašnekovė.

Virgilijus Dirma ir Diana Gaičiūnaitė-Dirmė

Augintiniai – šeimos nariai

Viename jaukiausių šalies kampelių, Druskininkuose, nuosavame name pora gyvena su dviem Juodaisiais rusų terjerais, smaugliu Princu ir kate – naujausia šeimos nare, prisistačiusia iš čia pat ošiančio miško.

„Ji pati atėjo į mūsų namus ir mes nusprendėme ją įsivaikinti. Labai įdomu, kad katė visiškai nesibaimino mūsų šunų, tačiau iš šių įtampą iš karto pajutome. Kreipėmės pagalbos į pažįstamą kinologą ir stengėmės, kad visi trys susidraugautų. Prireikė vos poros savaičių ir jie jau vienas į kitą žiūrėjo draugiškai. Atskleisiu paslaptį, kad trejetuką suartino... dešra. Taip, paprasčiausia daktariška dešrytė. Jie valgo, jaučia kvapą ir įtampa prapuola.

Aš labai bijojau, kad, jei namuose bus ir katė, neišvengsime konfliktų. Tačiau, kadangi visiems pavyko susibendrauti, tapome viena didele šeima. Gyvename jaukiai, harmoningai, tad ar karantinas, ar ne – mums namuose gera visada“, – kalbėjo pašnekovė.

Pastaruoju metu, kai šeimai ir namams laiko į valias, Virginijus ir Diana džiaugiasi nauju ritualu – ketvertukas kasdien po du kartus pereina ilgą trasą miške. „Gyvūnai labai patenkinti“, – pasidžiaugė šeimininkė.

Kadangi magijos šou rengianti Diana neseniai atrado dar vieną hobį – kinologiją, du didžiuliai šeimos šunys jau yra tapę čempionais.

„Parodose mums sekasi gerai, tačiau iš esmės tai yra mūsų šeimos nariai, kurie reikalauja daug priežiūros ir laiko“, – kalbėjo Diana.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (62)