Vos atvykus į savo prabangų viešbutį ant jūros kranto porą kiek nustebino turistų kiekis – Bodrume jų išties mažai.

„Mėgaujamės ramybe, nes žmonių tikrai nėra daug. Kai atvažiavome buvome labai nustebę, nes turistų nesimatė nei paplūdimyje, nei kitose viešbučio vietose. Tikrai nėra taip, kaip įprastuose „viskas įskaičiuota“ viešbučiuose, kuomet žmogus lipa ant žmogaus. Tokių dalykų šiuo metu visai nėra. Kartais net atrodo, kad mes išvis esame tik dviese“, – pasakoja pora.

Pasiteiravus, ar jau spėjo sutikti lietuvių, pašnekovai išdavė, kad šią atostogų kryptį mūsų tautiečiai renkasi gana retai.

„Lietuvių nesutikome. Juos sutikti čia yra maža tikimybė, kadangi visi, su kuriais tenka pabendrauti, nuolat klausia, iš kur mes, o pasakius, kad esame lietuviai, nustemba. Gali būti, kad jiems nėra įprastas mūsų akcentas. Be to, ir padavėjai sako, kad mūsiškių čia praktiškai nebūna, dažnai būname pirmieji jų sutikti lietuviai. Tiesa, kaip mums pasakojo gidė, tautiečiai čia tikrai atvyksta, tačiau tik vienetai. Labiausiai į šitą kraštą, į Bodrumą, keliauja patys turkai. Tai yra vietinių pamėgta vieta poilsiui“, – įspūdžiais dalijosi keliautojai.

Tiesa, visi turistai, su kuriais teko susidurti, lietuviams paliko puikų įspūdį.

„Viešbutis yra gana prabangus, tad ir turistų čia mažiau. Visi atrodo pasitempę, į vakarienes ateina pasipuošę. Neteko matyti jokių konfliktų ar reiškiamo nepasitenkinimo, skundų personalui. Visi čia poilsiaujantys yra santūrūs ir laimingi. Matyt, tokiai nuotaikai įkvepia ir pati aplinka. Čia labai ramu ir gera“, – džiaugiasi pora.

Turkijos kurorte Monika Marija ir Dovydas leidžia jau ne pirmą dieną. Pora jau spėjo pasilepinti saulės voniomis, skirtingų šalių virtuve, gyvo garso koncertais ir romantiškais pasivaikščiojimais leidžiantis saulei. Beje, kadangi viešbučio teritorija – išties didelė, klientams siūloma nevarginti savo kojų, o įšokti į specialų automobilį.

„Tiesiog paprašai ir tave gali nuvežti kur tik nori. Gali su visa teritorija susipažinti ne tik vaikštant, o ir ją apvažiuoti“, – linksmai pasakojo turistai.

Įspūdį Monikai Marijai bei Dovydui paliko ir vakarinė programa. Viešbutyje kasdien poilsiautojus džiugina gyva muzika.

„Pamatėme, kad vyksta renginiai ir nuėjome pasižiūrėti. Neatpažinome muzikantų vardų, tačiau kiek pasidomėjus paaiškėjo, kad vieną vakarą savo pasirodymą surengė Whitney Houston ir Michaelo Jacksono pritariančioji vokalistė Della Miles. 50-metė atlikėja turi labai galingą balsą. Ji – amerikietė, bet teko skaityti, kad prieš kurį laiką ji persivertė į islamą ir dabar gyvena šalia Bodrumo“, – įdomiais faktais dalijosi sutuoktiniai.

Dar viena pradžiuginusi detalė – aptarnaujančio personalo paslaugumas. Pora neslepia, kad į šias atostogas vyko be jokio konkretaus plano, tad susidaryti kelionės grafiką jiems padėjo geranoriški darbuotojai, su kuriais lietuviai bendrauja ne tik akis į akį, bet ir žinutėmis.

„Yra dvi merginos, kurios su mumis kuo puikiausiai bendrauja per „WhatsApp“. Jos atsako į bet kokį mūsų klausimą ir yra pasiekiamos beveik visada. Jos atsiunčia visas programas, įvairius pasiūlymus, ką dar galime pamatyti ir nuveikti, paslaugų kainoraščius. Į jas galime kreiptis net norėdami rezervuoti vietą vakarienei. Tai labai patogu, o svarbiausia, kad tai nėra autoatsakiklis – už telefono ekrano yra gyvi žmonės, kurie su emocija reaguoja į tavo prašymus ar klausimus. Kiek teko pasidomėti, toks aptarnavimas viešbučiuose yra gana retas atvejis, tad džiaugiamės, kad mums taip pasisekė“, – šypsenos neslėpė Monika Marija ir Dovydas.

Bodrume pora vieši pirmą kartą. Kelionės akimirkomis jiedu dalijasi ne tik savo socialiniuose tinkluose, bet ir išskirtinai Delfi portale. Turas po kurortą nušviečiamas Monikos Marijos ir Dovydo akimis. Pora dalijasi nuotaikingais dienoraščiais, kuriuose – pasakojimai, nuotraukos ir vaizdo įrašai tiesiai iš šiltojo Bodrumo.

Spalvingus Monikos Marijos ir Dovydo nuotykius Turkijoje kviečiame sekti Delfi portale!

Pirmosios dienos įspūdžius galite žiūrėti čia:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (94)