Šis projektas buvo gvildenamas maždaug 6-7 mėnesius. Dar vasario mėnesį sulaukiau pasiūlymo iš vieno žinomo Australijos komercinio dailininko, turinčio didelę galeriją Sidnėjuje. Jį sudomino lietuviškas menas – jis norėjo jį išvysti, kažkaip prie jo prisiliesti. Man buvo pasiūlyta sukurti internetinę platformą, kurios dėka galėčiau pasauliui pristatyti virtualią meno galeriją.

Grįžęs į Lietuvą brandinau tą mintį, konsultavausi su keliomis meno galerijomis. Ilgainiui su galerijos „Arka“ direktore Dovile Tomkute išgvildenome bendrą projektą. Tad šiandien pristatau virtualią meno galeriją, kurioje – net 20 lietuvių menininkų darbų“, – DELFI pasakojo Ž. Grigaitis.

Anot Ž. Grigaičio, menininkų darbai bus prieinami jo internetiniame puslapyje „Zag Expert“. Virtuali galerija bus atvira kiekvienam, norinčiam pasigrožėti darbais, sužinoti daugiau informacijos apie menininkus.

Žilvinas teigia, kad tai – pirmas žingsnis į lietuvių menininkų populiarinimą už Lietuvos ribų.

„Visi šie menininkų darbai bus įvertinti, kai grįšiu į Australiją. Žiūrėsime, kurie jų gali būti įdomūs Australijos rinkai“, – pasakojo verslo konsultantas.

Ž. Grigaitis neslepia ambicijų – jis tikisi, kad ateityje virtualioje meno galerijoje bus galima išvysti ir kitų menininkų darbus. Tai esą priklauso nuo to, ar pavyks bendradarbiauti su kitomis galerijomis.

„Neapsiribosiu galimybe dirbti tik su vienos galerijos menininkais. Man aktualu parodyti lietuviško meno įvairialypiškumą, įvairias jo kryptis“, – sakė Ž. Grigaitis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (88)