Alytaus apylinkės teismo Alytaus rūmuose L. Pinkevičiui iškelta bankroto byla. Praėjusiais metais verslininkas pats kreipėsi į teismą su pareiškimu dėl fizinio asmens bankroto bylos iškėlimo, prašydamas jam iškelti bankroto bylą, o bankroto administratoriumi skirti UAB „Ritava“.

Teismas pareiškimą dėl fizinio asmens bankroto bylos, kurioje tarp suinteresuotų asmenų minimi AB SEB bankas, UAB „Ranga group“, UAB „Deifakta“ ir antstoliai, iškėlimo priėmė.

Laimutis Pinkevičius

Teismo procese buvo paliestas ir verslininko gyvenamosios vietos klausimas. L. Pinkevičius įrodinėjo, kad jo gyvenamoji vieta yra ne Vilnius, o Alytus, kur gyvena jo motina.

Verslininkas, turintis ne vieną nekilnojamo turto objektą, teigė, kad nė vienas iš jų neturi gyvenamosios paskirties, taip pagrįsdamas, kad faktiškai gyvena Alytaus mieste. Jokių kitų sąsajų su Alytumi, išskyrus gyvenamosios vietos deklaravimą, jis nenurodė.

Teismas pažymėjo, kad pareiškėjas nuo 2000-ųjų spalio 16-osios dienos, t. y. ilgą laiką dirba UAB „Ranga Group“, kurios buveinė yra Vilniuje, kas taip pat rodo jo faktinės gyvenamosios vietos sąsajas su Vilniumi.

Teismas konstatavo, kad L. Pinkevičiui, deklaravusio kitą gyvenamąją vietą, nepasikeitė kitų jo asmeninių, socialinių, sveikatos priežiūros ir ekonominių interesų centras, kuris yra Vilniaus mieste.

DELFI susisiekus su verslininku, šis patikino negalintis ilgai kalbėti, o išgirdęs klausimą apie bankroto bylą prabilo angliškai: „No comments“ (liet. jokių komentarų).

Nepaisant to, Alytaus apylinkės teismo Alytaus rūmai DELFI patvirtino, kad tokia byla iš tiesų yra pradėta nagrinėti.

„Taip, tokia byla pas mus yra, ji dar nėra išnagrinėta. Tai fizinio bankroto byla. Įprastai tokios bylos ilgai tęsiasi, kadangi jose liečiami kreditų ir kiti klausimai. Byla teisme gauta dar 2019-ųjų metų rugpjūčio 29-ąją“, – teigė teismo atstovė.

Specialistė taip pat patvirtino, kad fizinio asmens bankroto byla iškelta paties pareiškėjo prašymu.

Pažymima, kad fizinio bankroto byla reiškia, kad bankrutuoja pats pareiškėjas, o ne, pavyzdžiui, konkretus jo UAB. Tai tiesiogiai lies asmens verslus, pajamas ir visa kita – bankrutuoja pats žmogus.

DELFI primena, kad L. Pinkevičius yra patekęs į pačių turtingiausiųjų Lietuvos žmonių sąrašą. 432-oje sąrašo vietoje esančio verslininko turtas, pasak žurnalo „Top“, 2018-aisiais metais įvertintas 4 mln. eurų.

Tame pačiame leidinyje nurodoma, kad L. Pinkevičius stipriai nukentėjo per 2009-ųjų nekilnojamojo turto krizę, kai žlugo jo daug metų puoselėtas verslas.

Jo Lentvario dvarą iš varžytynių 2016-aisiais nusipirko verslininkas Ugnius Kiguolis. Daugiau kaip 1,9 tūkst. kv. m rūmų pastatas su didesniu kaip 2,55 ha sklypu vaizdingoje vietoje parduotas už 540 tūkst. eurų.

Lentvario dvaras
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (120)