Priėmimas Prezidentūroje, esančioje Daukanto a. 3, prasidėjo 19 valandą, tačiau kviestiniai svečiai į tradicinį Valstybės dienos priėmimą pradėjo rinktis gerokai anksčiau. Nors oras nedžiugino, čia buvo galima pastebėti ir žinomus, išskirtinei progai pasipuošusius svečius.

Etiketo žinovas Arminas Lydeka Delfi anksčiau sakė, kad atsisakymas dalyvauti tokio pobūdžio renginyje gali įžeisti jį organizavusį asmenį.

„Žmogus, patekęs į tą protokolinį kviestinių asmenų sąrašą, pasako: na ne, aš nedalyvausiu. Be abejo, tai yra tam tikra forma pasakymas, kad šioje draugijoje man nėra smagu būti“, – komentavo A. Lydeka.

Anksčiau Prezidentūros atstovas spaudai Ridas Jasiulionis Delfi pasakojo, kad Prezidentas G. Nausėda tęsia kurį laiką nutrūkusią tradiciją Valstybės dienos proga rengti priėmimus Prezidentūroje. O ši sena tradicija skirta suburti ir pagerbti valstybei nusipelniusius žmones iš skirtingų valstybės gyvenimo sričių ir skirtingų Lietuvos regionų.

„Į priėmimą Valstybės dienos proga Prezidentas kviečia Lietuvos valstybingumui ir šalies reputacijos stiprinimui nusipelniusius kultūros, meno, mokslo pasaulio, akademinės bendruomenės, verslo, valdžios ir valstybės institucijų, diplomatinio korpuso, žiniasklaidos, religinių bendruomenių, nevyriausybinių organizacijų, pvz. vienijančių žmones su negalia, švietimo ir ugdymo bendruomenių atstovus“, – atsakė Prezidentūros atstovas spaudai Ridas Jasiulionis.

Jis taip pat pridūrė, kad visi Seimo nariai pagal tradiciją yra kviečiami į svarbiausią Valstybės dienos iškilmių dalį – Vėliavų pakėlimo ceremoniją. Šiemet Lietuvos žmones sveikino čia dalyvavusi Moldovos Prezidentė Maia Sandu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)