Nufilmuotuose įrašuose matyti, kaip minia, nesilaikydama atstumų bei kitų reikalavimų, linksminasi. Lauke esančioje terasoje skamba muzika, dauguma lankytojų nedėvi apsauginių veido kaukių. Žmonės, pamatę išplitusius vaizdus, neslėpė nusivylimo ir pasipiktinimo.

Vaizdo įrašą nufilmavęs vyras teigia tik ėjęs pro Kaune įsikūrusį „Movido“ barą su bičiuliu ir užsukęs pažiūrėti, kas jame vyksta – sklidę garsai nepriminė karantino metu leidžiamų linksmybių.

„Užtrukom tik dvi minutes ten. Išvadinom visus durniais ir išėjom. O realiai ten vyko vaikų vakarėlis – pažiūrėkite, vaizduose viskas labai puikiai matosi“, – „Delfi“ sakė vyras.

„Delfi“ susisiekė su kavinės „Movida“ vadove Dominyka, kuri sakė, jog apie internete pasklidusį vaizdo įrašą sužinojo iš žiniasklaidos.

„Žmonės, gal gyvenkime draugiškai ir be pavydo scenų? Čia senas video kažkoks vaikšto. Nežinau, kas čia – gal konkurentai skelbia... Taip, vakar buvo daug žmonių. Kažkuriuo momentu gal visi išeidinėjo... Na, žinote, kaip būna. Buvo ir daug „Erasmus“ programos studentų. Mes tikrai laikėmės visų karantino reikalavimų. Matote, aš nelabai žinau, koks čia tas video vaikšto internete, man čia visi skambina dabar...“ – kalbėjo pašnekovė.

Trumpai nupasakojus, kad įraše garsiai skamba populiari daina „Medžiai melagiai“ ir čia linksminasi didžiulė kompanija, kavinės vadovė vis tiek laikėsi įsitikinimo, kad tai – senas vaizdo įrašas.

„Aš manau, kad čia bus kažkoks senas video. Mes turime labai piktą kaimyną, kuris tąkart kvietė pareigūnus. Jie buvo atvykę, bet tuo metu jokių pažeidimų neužfiksavo. Dabar irgi pareigūnai buvo atvažiavę, eisiu rašyti pasiaiškinimo dėl šito vaizdo įrašo. Kaip suprantu, teks eiti į teismą.

Vakar buvo atvykę nemažai „Erasmus“ programos studentų, kurie pateikė įrodymus, kad bendrabučio kambariuose gyvena po penkis, tad leidau jiems sėdėti kartu. Sakė net atsiųs šiandien dokumentus patvirtinimui“, – kalbėjo moteris.

Dar kartą paklausta, ar vakar neužfiksavo didelio vakarėlio, pašnekovė komentavo: „Mes labai ribojome žmonių skaičių viduje, bet, kadangi pas mus yra labai mažai vietos, ir kai žmonės eina į tualetą ar prie baro, gali susidaryti klaidingas įspūdis. Tad visus stengėmės varyti į lauką“.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė spaudai Odeta Vaitkevičienė patvirtino, jog policija gavo pranešimą apie galimą karantino taisyklių nesulaikymą ir bare vykstančias masines linksmybes.

Pasak policijos atstovės, asmuo į pareigūnus per elektroninę sistemą epolicija.lt kreipėsi vakar apie 21 val. 4 min. bei pridėjo vaizdo įrašus, kuriuose užfiksuoti galimi pažeidimai.

„Ši informacija perduota Nemuno policijos komisariatui, vyksta aplinkybių patikrinimas“, – portalui „Delfi“ sakė O. Vaitkevičienė.

Penktadienį po pietų policija informavo, kad surinkus papildomus duomenis, buvo pradėta administracinė teisena juridinio asmens atžvilgiu dėl karantino reikalavimų pažeidimų.

Pareigūnai patikslino, kad tiriant šį incidentą aktyviai bendradarbiavo visuomenė ir pateikė šiam tyrimui svarbių duomenų.

Pasak policijos atstovės, už minėtus pažeidimus, įrodžius kaltę fiziniam asmeniui gresia bauda iki 1,5 tūkst. eurų, o įmonei – iki 6 tūkst. eurų.

Vakarykščiai vaizdai Vilniaus centre:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (352)