Naujam gyvenimui atgimusi ypatinga sostinės vieta - „Baltas tiltas food hall“ - po vienu stogu sujungė dešimtis skirtingų restoranų bei net kelis barus, rašoma pranešime spaudai. Susirinkę garsenybės neslėpė, kad naujoji maisto halė džiugina patiekalų įvairove: jūros gėrybės, „wok“ patiekalai, picos, lietiniai, mėsainiai, ryžių dubenėliai, chinkaliai, tikrieji turkiški kebabai, žaliasis maistas ir, žinoma, desertai.

Baltasis tiltas sujungė Vilniaus kultūros, sporto, laisvalaikio ir kulinarijos zonas. Šventinis vakaras vyko erdvioje lauko terasoje, pro kurią atsiveria įspūdingi vaizdai į dangoraižius, sporto aikštyną bei Nerį.

Nuomonės formuotoja bei aktyvaus gyvenimo būdo propaguotoja Indrė Burlinskaitė-Vaisieta renginyje apsilankė su vyru Liudu. Žinoma pora gyvena Druskininkuose, tačiau Vilniuje yra dažni svečiai. Į sostinę Indrė atvyksta kartą per savaitę dėl darbų – laukia fotosesijos, filmavimai bei draugės. Moteris pasakojo, kad susipažinusi su Liudu pradėjo gaminti, o dabar dalijasi sveikų patiekalų receptais. Indrė taip pat dažna restoranų viešnia, su malonumu apsilankanti ir naujose, dar nebandytose vietose.

„Prie Baltojo tilto paskutinį kartą lankiausi prieš dešimt metų. Pamenu veikiantį vieną restoraną... Kaip čia viskas pasikeitę! Labai gera atmosfera, daug veiklų, sužavėjo ir skirtingas pasaulio virtuves sujungianti restoranėlių erdvė“, – kalbėjo sporto trenerė. Indrei pritarė ir jos sutuoktinis bei patikino, kad mielai grįš dar ne kartą pasimėgauti maisto halės patiekalais. „Meilė Vilniui auga, kai gyveni kitur. Pradedu jausti lengvas užuominas, kad galbūt persikraustysime čia gyventi“, – kalbėjo L. Vaisieta.

Grupės „69 danguje“ narė Ingrida Martinkėnaitė užaugo Vilniuje. Moteris pasakojo studijų metais būdavusi prie Balto tilto, prisimena veikusią kavinę. Dabar prie Baltojo tilto atvažiuoja 15-metė Ingridos dukra, kur kartu su draugais aktyviai leidžia laiką bei pramogauja. „Labai smagu, kad Vilnius turi tokį traukos centrą. Čia renkasi labai daug jaunimo, juos vienija aktyvus laisvalaikis. Džiaugiuosi, kad Baltas tiltas taip atgijo“, – pasakojo I. Martinkėnaitė.

Žinoma dainininkė teigė labai mylinti Vilnių ir norėtų kur kas dažniau atvykti su šeima pasivaikščioti po senamiestį, pasigrožėti, atrodytų, mums įprastais vaizdais. „Mano kolegės iškeitė Vilnių į kitus miestus. Aš to padaryti negalėčiau, čia kiekvienas kampas savas“, – kalbėjo moteris.

I. Martinkėnaitė kartu su šeima labai mėgsta lankytis maisto halėse. Čia sau patinkančių patiekalų randa visa šeima, pavalgoma greitai, o maži vaikai visada laukiami. „Negalime sau leisti dvi valandas sėdėti restorane ir laukti patiekalų. Prioritetą teikiu salotoms ar jūrų gėrybėms, o vyras mieliau renkasi mėsainius. Apsilankius sveiko maisto restorane, jis grįžta namo alkanas“, – šypsojosi atlikėja.

Buvusi TV laidų vedėja Eglė Skrolytė juokėsi, kad negalėjo praleisti renginio. Moteris gyvena visai netoli, todėl bene kiekvieną dieną ateina ant Baltojo tilto. Renginio viešnia negailėjo pagyrų šiai laisvalaikio erdvei, kur veiklos sau randa ir vaikai, ir suaugę. Skaityti knygą ir stebėti tekančią upę viduryje miesto – didžiulis malonumas.

„Prie Balto tilto labai trūko vietos, kur galėtų pavalgyti visa šeima. Šis „food hall'as“ dvelkia romantika, pro panoraminius langus matoma upė ir pieva. Esame maisto halių mylėtojai, džiugu, kad čia galima rasti ne tik greitojo maisto patiekalo, bet ir gurmaniškų dalykų, pavyzdžiui, austrių. Man patinka, kad ir vaikai ragauja tokius dalykus, o ne tik picas“, – kalbėjo I. Skrolytė.

Šventės taip pat nepraleido visas būrys garsenybių. Maisto halėje apsilankė Agnė Grigaliūnienė su vyru Simonu, bei globojama gausia ukrainiečių šeima, Jurga Baltrukonytė, Vaidas Baumila, Gediminas Malaškevičius su žmona, Liutauras Galinis, Liucina ir Tadas Rimgailos, Tadas Pocius, Diana Dargienė, Simona Starkutė, Ramūnas Vyšniauskas, Jevgenijus Trafimovas, Robertas Kalinkinas, Elena Puidokaitė-Bruzgulienė su vyru Tadu ir mažylėmis, Eglė Skrolytė su šeima, Joringis Šatas ir Viktorija Šaulytė, Saugirdas Vaitulionis, Rūta Mackevičiūtė ir Eduardas Fedotovas, Tomas Legenzovas, Žygimantas Stakėnas su šeima, Justina Ieva Steponavičiūtė, Aušra Delval su bičiuliais iš Čikagos, Karolina Liukaitytė bei kiti svečiai.

Renginio akimirkos:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)