Šią savaitę buvo baigtas ikiteisminis tyrimas ir jo medžiaga perduota Vilniaus miesto apylinkės teismui, portalui LRT.lt patvirtino Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Julija Samorokovskaja.

Iškart po įvykio skelbta, kad LRT „įvertins ir priims sprendimą dėl projekto“ ateities, tačiau nuo įvykio praėjus trims savaitėms atstovai vis dar vertina situaciją.

Pirmasis apie tai, kad LRT neskuba priimti sprendimų šia tema, paskelbė naujienų portalas alfa.lt.

Šiuo klausimu kiek anksčiau domėjosi ir Delfi.

„LRT susidariusią situaciją vertina rimtai, todėl nesiima skubotų sprendimų. Kai turėsime daugiau informacijos – pranešime“, – tuomet sakė LRT atstovė ryšiams su visuomene Miglė Savickaitė.

Apie patį įvykį rugsėjo mėnesį atstovė Delfi suteikė kiek išsamesnį komentarą.

„Labai apgailestaujame dėl neatsakingo Editos Mildažytės elgesio. Visuomeninis transliuotojas LRT savo darbuotojams, autoriams, bendradarbiams, prodiuseriams, laidų vedėjams kelia aukštus darbo etikos reikalavimus, todėl tokį neatsakingą elgesį LRT vertina neigiamai. Spalį portale LRT.lt turėjo prasidėti nauja E. Mildažytės laida, tačiau paaiškėjus šioms aplinkybėms LRT jas įvertins ir priims sprendimą dėl projekto ateities“, – teigė M. Savickaitė.

Primename, kad garsi televizijos laidų vedėja bei prodiuserė E. Mildažytė policijai įkliuvo rugsėjo 19 d. Moteris vairavo neblaivi. Bausmė eterio žvaigždės dar laukia.

Alkotesteris parodė 2,36 prom. – tai vidutinis girtumas, dėl kurio 55-erių eterio žvaigždei pradėtas ikiteisminis tyrimas. E. Mildažytei teko nakvoti ir areštinėje, iš kurios ji buvo paleista po paros.

Apie įvykusį skandalą ji pirmąsyk prabilo tos pačios dienos pavakarę ir viešai dėl visko atsiprašė.

Žinoma moteris išsiuntė laišką savo darbovietei – LRT. Jame televizijos laidų vedėja atsiprašė visų, kuriuos nuvylė ir užgavo šiuo savo nederamu poelgiu bei neslėpė jaučianti didžiulę gėdą.

„Suprantu ir pripažįstu, kad pati sudaviau baisų smūgį visam savo gyvenimui. Labai prašau man atleisti“, – atsiųstame laiške rašė E. Mildažytė.

Eterio veidas taip pat pridūrė, kad labai išgyvena dėl to, jog sukėlė pavojingą situaciją.

Edita Mildažytė puikiai žinoma ne tik televizijos žiūrovams. Ji – žurnalistė, publicistė, TV laidų prodiuserė, visuomenės veikėja. Šiemet Delfi skelbtuose Įtakingiausių šalies popkultūros atstovų sąrašuose garsiai moteriai elitas skyrė 7-ą, o tauta – 9-ą vietą.

Žiniasklaidoje Edita dirba nuo 1987 m. Per tą laiką ji kūrė ar prisidėjo kuriant ne vieną didžiulio populiarumo sulaukusį projektą. Ilgą laiką vedė laidą „Bėdų turgus“, pastaruoju metu turėjo savo autorinę pokalbių laidą „Vakaras su Edita“. Taip pat E. Mildažytė garsėja kaip sėkmingų ir daugeliui pagalbos ranką ištiesusių labdaringų projektų autorė, renginių vedėja. 2014 m. režisavo Lietuvos dainų šventę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (144)