Skaitytojos pyktį sukėlė V. Skaisgirės nuotrauka „Instagram“ tinkle, kurioje ji pozuoja su „A.P. Line“ kurta suknele. „Man visada patiko A.P. Line, nu bet šita nauja kolekcija“, – besidalydama asmenuke rašė žinoma moteris. Pasirodo, kad tokią pat suknelę galima pamatyti ir „Jacquemus“ kolekcijoje.

DELFI susisiekus su „A.P. Line“ atstove Rasa, ji teigė, kad tiesiog įvyko nesusipratimas, iš kurio bus pasimokyta.

„Kadangi mes kuriame ir pagal individualius klientų užsakymus, tai buvo analogiška situacija ir su šia kliente. Ji atsinešė nuotrauką telefone ir klausė, ar mes galėtume jai pasiūti tokią pačią suknelę. Kadangi rezultatas labai patiko tiek mums, tiek pačiai klientei, tai mes jos klausėme, ar darant fotosesiją galėsime nufotografuoti ir šią jos suknelę. Ji sutiko ir viskas tvarkoje, o iš kur ji ją gavo – ar nufotografavo žurnale, ar internete gavo – tai mes šito net nepaklausėme. Mes nepasisavinome jos, kaip savo kūrinio. Mes net nesame dizaineriai, esame rūbų siuvėjai. Labai nesmagu, kad gavosi toks burbulas“, – sakė ji.

Pasidomėjus, ar kolekcijoje nėra daugiau tokių pagal užsakymą siūtų drabužių, moteris patikino, kad tikrai ne, o ir šios – sukėlusios skandalą – kolekcijoje nebematysime.

„Iš kitos pusės, kai pažiūri, tai ir „mūsų“ klosčių yra, ir tų pačių bangelių... Kiekvienas dizaineris taip pat kuria: vieni pasisemia idėjų iš garsiausių dizainerių, kur, tarkime, siuviniai, nėriniai, aplikacijos ir panašiai, bet čia gavosi nesusipratimas.

Ta pati klientė turi ne vieną mūsų drabužį, esame įgyvendinę ne vieną jos užsakymą, tai čia buvo lygiai tokia pati situacija. Jeigu taip žiūrėti visų suknelių, kurias mes fotografavome pavasario kolekcijai, kontekste, tai ji išsiskiria absoliučiai. Matosi, kad yra kitoks braižas, ne tokio tipo suknelė tiek spalviškai, tiek formomis, bet tiesiog pats gaminys ir mums, ir klientei pasirodė labai gražus, tai mes tą suknelę į nufotografavome. Aišku, dabar mes jos jau nebedėsime po tokios bangos ir nepristatinėsime kolekcijoje, bet gavosi, kaip gavosi. Pasimokėme iš klaidos, tikrai daugiau šios savo klaidos nedarysime, bet protingi mokosi iš klaidų ir daro išvadas. Daugiau tokių suknelių nėra, galiu drąsiai sakyti. “

„A. P. Line“ gynė ir V. Skaisgirė

Suknelės nuotrauka pasidalijusi V. Skaisgirė šioje situacijoje skandalo taip pat nemato: „Kai yra kuriamos įvaizdinės fotosesijos, pavyzdžiui, ką aš pati dažnai darau su savo projektais, tai pasitelkiu visas priemones, kad padaryčiau geriausią vaizdą.

Čia padaryta įvaizdinė fotosesija iš maždaug 40-ies suknelių ir konkrečiai ši suknelė yra individualus klientės užsakymas ir ji labai konkrečiai nurodė, ko nori ir kaip nori. Ta suknelė buvo sukurta ir klientė liko labai patenkinta, gavosi labai graži suknelė, kuri jau dabar sulaukė didžiulio populiarumo.

Kaltinti kopijavimu tokiu atveju galima kiekvieną, bet manau, kad tai nėra teisinga. Kai aš filmuoju kokio projekto įvaizdinį klipą ar fotosesiją darau, tai aš irgi pasitelkiu visus savo resursus ir geriausius dalykus papildomus, tai šita suknelė yra papildomas dalykas fotosesijai.“

Žinoma moteris teigė, kad šiuolaikiniame pasaulyje jau apskritai nėra ko kalbėti apie kopijavimą, nes dviratį išrasti – labai sunku: „Aš ir pati kurdama kokią nors laidą ar projektą visada įsijungiu nuo Amerikos iki Ispanijos televizijų ir peržiūriu, ką jie panašaus daro, kad pasižiūrėčiau, kas vyksta rinkoje ir pasaulyje, o ne tik apsiriboti kažkokiais mažesniais pavyzdžiais. Nemanau, kad yra teisinga apie tai kalbėti, juolab, kad sutapimų šiame pasaulyje gali būti labai daug.“

V. Skaisgirė taip pat neslėpė nusivylimo dėl tokių skundų ir žmonių, kurie taip elgiasi „Nesuvokiamas mentalitetas... Vietoj to, kad nueitų paskaityti knygą ar praleistų daugiau laiko su savo vaiku, ar mylimu žmogumi, tai jie kažko ieško, o kai ieškai, tai ir randi“, – kalbėjo moteris.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)