Pirmadienį Vilniaus miesto apylinkės teismas nusprendė atmesti ieškovės Vitos Jakutienės ieškinį. V. Jakutienė taip pat turės padengti AB „Lietuvos draudimas“ patirtas išlaidas dėl bylinėjimosi, kurios sudaro 310 eurų.

Prieš tai buvusiuose posėdžiuose buvo apklausiami liudininkai, buvo nuspręsta atlikti automobiliams padarytos žalos pakartotinę ekspertizę, tačiau teismo posėdyje, kuriame turėjo būti paskelbti ekspertizės rezultatai, viskas pasisuko netikėta linkme – „Lietuvos draudimo“ atstovai pateikė nuotraukas, kuriose matyti, kad ji ir kiti asmenys, susiję su autoįvykiu, yra pažįstami. Tai prieštarauja iki tol teismo posėdžiuose girdėtiems pareiškimams, esą įvykio kaltininkas ir nukentėjusioji (V. Jakutienė) yra visiškai nepažįstami.

Teismas nusprendė, kad su įvykiu susijusių asmenų liudijimai yra netikslūs ir prieštaraujantys. Ekspertizės metu buvo nustatyta, kad žala V. Jakutienės įvykio metu vairuotam automobiliui buvo padaryta ne vieno įvykio metu.

Paini istorija, į kurią įsivėlė V. Jakutienė, prasidėjo dar 2014-ųjų gruodį. Moteris, išvažiuodama iš savo kiemo, pateko į autoįvykį: į jos vairuojamą „Opel Astra“ įsirėžė vyro vairuojamas automobilis. Teisme V. Jakutienė ketina išsireikalauti 7999,62 eurų žalos atlyginimo, 120 eurų transporto priemonės vertinimo išlaidų ir 6 proc. metinių palūkanų už priteistą sumą nuo bylos iškėlimo teisme iki teismo sprendimo visiško įvykdymo bei bylinėjimosi išlaidas.

Draudimo bendrovė apskaičiavo, kad V. Jakutienės patirta žala siekia 2 tūkstančius eurų, tačiau ši suma Vitos netenkino, tad ji pasitelkė nepriklausomo eksperto paslaugas. Šis dvejų metų senumo automobiliui „Opel Astra“ padarytus apgadinimus įvertino 8 tūkst. eurų. Būtent dėl šio nesutarimo visas draudimo bendrovės ir Vitos konfliktas pasiekė teismo salę.

Vilniaus miesto apylinkės teisme, svarstant bylą, buvo ne tik apklausti su įvykiu susiję asmenys bei pakartota ekspertizė, nors nė vienas eismo įvykio dalyvis tų automobilių jau nebeturi. Netrukus po įvykio tiek Vita, tiek į jį atsitrenkusio automobilio turėtojas savo transporto priemones pardavė.

Autoįvykio metu buvo apgadinti du automobiliai

Teismo posėdžių metu buvo apklausti keli su įvykiu susiję asmenys: Vitos vyras Justas Jakutis, kito eismo įvykyje dalyvavusio automobilio savininkas Zigmundas Braselis, autoįvykio metu prie vairo sėdėjęs Artūras Miežis ir automobilį iš Z. Braselio pasiskolinęs, tačiau įvykio rytą jį draugui A. Miežiui perleidęs Alvydas Jasiukevičius. Apklausus visus suinteresuotus asmenis teismas priėmė sprendimą atlikti pakartotinę ekspertizę, nors nė viena įvykio pusė jau nebeturi įvykio metu vairuotų automobilių.

2014-ųjų gruodį įvykusio autoįvykio metu nukentėjo du automobiliai: dvejų metų senumo „Opel“, kurį vairavo į mokymo įstaigas vaikus vežusi V. Jakutienė, bei „Toyota“, už kurios vairo sėdėjo A. Miežis. Vyras įvykio metu išvažinėjo iš stovėjimo vietos ir dėl prasto matomumo nepastebėjo gatve važiuojančios Vitos. 500 eurų vertės „Toyota“ priklausė Zigmundui Braseliui.

Vyras automobilį buvo paskolinęs buvusiam savo dukros vyrui Alvydui Jasiukevičiui, tačiau šis, be savininko žinios, automobilį paskolino draugui A. Miežiui. Po įvykio savininkas Z. Braselis automobilio nebematė, tačiau žala, 500 eurų, jam buvo atlyginta. A. Jaziukevičius, pardavęs automobilį, gavo 300 eurų, dar 200 pridėjo automobilį sudaužęs A. Miežis.

V. Jakutienės netenkino draudimo apskaičiuota žalos suma

Vitos teigimu, ji, sužinojusi, jog draudimo įmonė automobilio žalą įvertino 2 tūkstančiais eurų, ši iš karto pranešė tai vyrui, kuris sureavago neigiamai. „Jis tik pasakė, kad už tiek nė oro pagalvių nepakeisime“, – apie 2 metų senumo automobilį „Opel“ kalbėjo V. Jakutienė.

Šiuo automobiliu Vita teigė naudodavosi tik prireikus ar tuomet, kai asmeninis jos automobilis buvo remontuojamas, tai nebuvo jos kasdienė transporto priemonė. Draudimo įmonės atstovui pasidomėjus daugiau detalių apie automobilį, Vita šyptelėjo ir prisipažino, kad jai apskritai „Opel“ markės automobilis nelabai patiko, nes kasdien ji sėda prie kur kas galingesnio „BMW“ vairo. Negana to, ji prasitarė vairuojanti penkis automobilius: savo, vyro, mamos, draugo ir pan.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)