Sportas man yra aktyvaus, teisingo, prasmingo, sveikatai svarbaus laisvalaikio leidimo būdas. Aš nesu sportininkė fanatikė ar profesionalė, nė vienos sporto šakos nesu išlavinusi taip, kad galėčiau pasakyti, jog, pavyzdžiui, esu tenisininkė“, – apie ryšį su sportu kalbėjo V. Genytė.

Tačiau moteriai artimų sporto šakų daug: dviračiai, riedučiai, bėgimas, stalo tenisas, krepšinis, futbolas ir, žinoma, dailusis čiuožimas. Solidu, tiesa?

Geriausiai, pasak V. Genytės, sekasi dailusis čiuožimas. Vaikystėje raižiusi gimtųjų Molėtų ledo aikšteles ir užšalusius ežerus, ant pačiūžų ji vėl atsistojo po 20 ar 30 m. pertraukos, kai buvo pakviesta dalyvauti viename televizijos ledo šokių projekte. Ten V. Genytė ir mokėsi dailiojo čiuožimo paslapčių, o pasibaigus projektui dovanų gavo pačiūžas, kurias dabar kiekvieną žiemą bent porą kartų per mėnesį būtinai apsiauna.

„Žiemą visada čiuožinėju ant užšalusių ežerų ar mieste išlietose aikštelėse, kelis kartus buvau ir čiuožykloje. Ežero ledas prastesnės kokybės nei arenoje, bet man labiau patinka čiuožti gryname ore, – apie svarbiausią žiemos pramogą pasakojo V. Genytė. – Taip pat mėgstu rogutėmis nuo kalno važinėti“, – šypsosi.

Saugo futbolo vartus

Atšilus orams, sporto šakų pasirinkimas išauga. „Sportas suburia šeimą kartu praleisti laisvalaikio, labai gerai nuteikia. Juk šeimoje būna visko: kartais pasipyksti, bet kai stoji prie teniso stalo ar imi žaisti futbolą, krepšinį, viskas išgaruoja. Sportas – tai gera nuotaika ir harmonija, kai gali gražiai ir be rūpesčių leisti laiką. Juk sportuodamas išblaškai visas blogas mintis“, – patirtimi dalijasi moteris.

Pavasaris ir ruduo V.Genytei – riedučių metas. Tiesa, šiemet riedučių sezonas jai dar neprasidėjo: „Laukiame, kol sušils, bet tada jau važinėsime iki vėlyvo rudens. Vasarą gal mažiau, nes per karšta“, – šiai pramogai moteris su šeima renkasi Vingio parką, kuriame apstu takų.

Visa dainininkės šeima turi dviračius, ant kurių sėda sušilus orams. „Važinėjame visur – ir Vilniuje, ir prie jūros, ir sodyboje.“ Na, o sodyboje gimtajame Molėtų rajone dainininkė atsiduoda ir kitiems sporto malonumams. Čia ji su dvylikamečio sūnaus Ainiaus draugais mėto krepšinio ar gainioja futbolo kamuolį. „Labai mėgstu žaisti „minusą“ – kai meti į krepšį iš tos pačios vietos, iš kurios pataikė prieš tai metęs žmogus. O žaidžiant futbolą dažniausiai vaikas mane pastato į vartus“, – apie vaidmenis sporto aikštelėse pasakojo moteris.

Dar vienas jos pomėgis – stalo tenisas. Jo pažaisti V. Genytė išsirengia ir į teniso klubą. Stalo tenisas populiarus ir tarp moters draugų: „Lauko teniso nežaidžiu, o stalo tenisą dažnai. Tai šeimos žaidimas. Gal jis nėra populiarus kaip profesionalus sportas Lietuvoje, bet kaip laisvalaikio leidimo būdas – jėga.“

Buvo sprinterė

Nors dainavimas ir sportas iš pirmo žvilgsnio labai skirtingos veiklos sritys, sportas svarbus ir dainininkui: „Dainuojant reikia labai daug fizinių jėgų. Dirbdamas scenoje jų daug išeikvoji, o sportas padeda išsiugdyti ištvermę. Dainuojančiam, kaip ir apskritai dirbančiam žmogui, jis labai reikalingas.“

Norėdama palaikyti sportinę formą V. Genytė bent kartą per savaitę bėgioja ar intensyviai vaikšto. „Tai nėra kasdienis įprotis. Bėgioju, kai turiu laiko, nes mano gyvenimo tempas greitas. Stengiuosi pabėgioti 2–3 kartus per savaitę, bet vieną kartą – būtinai.“ Beje, vaikystėje V. Genytei visai neblogai sekėsi bėgti sprinto distancijas. „Esu dalyvavusi keliose varžybose ir net užėmusi prizines vietas. Prisimenu, kartą Molėtų rajone užėmiau trečiąją vietą. Bet ilgų distancijų nemėgau – jos mane vargindavo. Dabar mielai bėgioju ristele – bėgu ilgus nuotolius, bet neįtemptai, bėgimą pakeičiu greitu ėjimu ir pan.“

Šeimoje – plaukikas

Prieš 15 m. 23 kg numetusios moters nevargina antsvoris: „Turi būti sporto ir dietos harmonija. Norint numesti svorio, reikia stengtis ir sveikai maitinantis, ir sportuojant. Kai tam pasiryžau, valgiau viską, bet per dieną vartojau labai mažai kalorijų – 600–800, tris kartus per savaitę plaukiojau baseine. Tai buvo mano sugalvota trijų mėnesių programa.“

Nuo to karto per didelis svoris moteriai nebekelia rūpesčių, bet plaukioti baseine ji taip pat nebenori: „Prisiplaukiojau. Labai daug intensyviai plaukiojau ir tai man nebeteikia didelio malonumo. O vasarą visada maudausi ežeruose“, – pasakojo iš ežerų krašto kilusi moteris.

Baseiną lanko jos sūnus. Šeštus metus plaukimo treniruotes lankantis Ainius dalyvauja ir varžybose: „Neseniai sūnus laimėjo pirmąją vietą Moksleivių rūmuose rengtose varžybose. Jis vandenį be proto mėgsta. Ainius – didžiausias mūsų profesionalas, šeimos profesionalaus sporto pradininkas“, – pasakojo mama. Tačiau apie profesionalaus sporto aukštumas dainininkės sūnus nesvajoja. Ainiaus svajonė tapti lakūnu. „Jis baseiną lanko savo malonumui. Sūnus labai daug mokosi ir sportas jam – atsipalaidavimas“, – pasakojo mama.

Liepos 10–12 d. Dubingiuose pirmąkart rengiamas sporto ir pramogų festivalis „Strops“, kuriame žmonėms bus suteikta galimybė susipažinti su garsiais sportininkais ir 40 sporto šakų. Čia ketina pasirodyti ir garsi dainininkė Vaida Genytė. Ji dalyvaus ir birželio 13 d. Molėtų aerodrome rengiamam šou „Auto Jazz 2015.“