Žinomi žmonės su DELFI skaitytojais pasidalino nuotraukomis, kuriose jie prieš daug metų pozavo kalėdiniame mokyklos ar darželio žiburėlyje ir įsiamžino su Kalėdų seneliu bei dovanų maišais.
Vitalijus Cololo vaikystėje per Kalėdas

Humoristas bei laidų vedėjas Vitalijus Cololo pasakoja, kad jam iš vaikystės yra įstrigęs eglutės ir mandarinų kvapas, saldainiai „Nomeda“ ir vienoduose maišeliuose supakuotos dovanos. „Aišku, atmintyje taip pat įstrigusi ir ta maloni rutina, kai mama prieš žiemos šventes gamindavo kalėdinius kostiumus. Dabar jų galima įsigyti parduotuvėse, o tais laikais juos gamindavo mamos. Pamenu, kaip jos kankindavosi siūdamos ir klijuodamos mums kalėdinius kostiumus“, - pasakoja V. Cololo.

Vitalijus pasakoja, kad per kalėdinius vaidinimus darželyje ar mokykloje jam visada tekdavo būti vilku arba meška. „Kažkodėl manęs zuikiu niekada nerinkdavo, - juokiasi jis. - Vieną kartą, pamenu, man reikėjo pasipuošti karūna su mėnuliu, nes buvau iš „S“ grupės. O ant mėnulio buvo „L“ raidė, reiškianti „luna“ (mėnulis, - rus.). Mėnulis man labai nepatiko“.
Vitalijus Cololo vaikystėje per Kalėdas

Kalėdų būsimoji televizijos žvaigždė labiausiai laukdavo dėl dovanų bei mandarinų. Mat šiuos vaisius jis gaudavo tik per Kalėdas. „Man labai pasisekė, nes Kalėdas pirmiausiai švęsdavau mamos darbe rengiamame kalėdiniame žiburėlyje, po to tėtės darbe, darželyje, o tada ateidavo ir tikros Kalėdos, per kurias taip pat gaudavome dovanas“, - vardija Vitalijus.

Ar tiek kalėdinių žiburėlių aplankęs V. Cololo nepritrūkdavo eilėraščių? „Aš ne tik eilėraščius deklamuodavau, bet ir šokdavau, dainuodavau. Šokdavome liaudiškus šokius, koncertuodavome ligoninėse, poliklinikose, kur taip pat duodavo saldainių“, - apie savo vaikystės šventes pasakoja vyras.
Vitalijus Cololo vaikystėje per Kalėdas

Beje, tai, kad nėra Kalėdų senelio, Vitalijus sužinojo tada, kai atsisėdo Kalėdų seneliu persirengusiam tėčiui ant kelių. „Daugelis Kalėdų senelių kvepėdavo alkoholiu, o tas - kvepalais „Saša“, kokius naudodavo mano tėtis. Jis, beje ir matosi šioje nuotraukoje. Tada su broliu ir supratome, kad to senelio ne tik kvapas, bet ir balsas panašus į mūsų tėčio“, - prisimena jis.

Beje, dabar V. Cololo per žiemos šventes taip pat persirenginėja Kalėdų seneliu, kaip ir jo tėtis. „Būdavo daug dovanų, o dabar - maratonas darbų. Matyt atidirbinėju už tas dovanėles“, - juokėsi Vitalijus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (104)