„Pagrobė mergaitę. Tūkstančiai durnių komentaruose rašinėja, ką reikia daryti: apklausti kartu buvusius berniukus, reikia įdėti vaiko nuotrauką, reikia atsukti kameras. Ir visi tokiais žinovų tonais – tipo, ar jūs nesuprantat, ką reikia daryti. Kyla natūralus, instinktyvus noras pliaukštelti per žandą, kad atsigautų, bet supranti, kad nemalonu tokioje situacijoje dėmesį pusglušiams skirti. Tačiau jiems, matyt, atrodo, kad policijoje dirba vos batraiščius užsirišantys debiliukai, kurie tikrai nesugalvojo tokių akivaizdžių dalykų. <...> Nu rimtai. Kiekvienąkart pribloškia savo kvailumu. O dėl mergaitės – laikom kumščius už ją ir ieškančius“, – feisbuke „klaviatūros riterių“ neišprusimu stebisi „Užkalnio žurnalo“ vyriausioji redaktorė, rašytoja Fausta Marija Leščiauskaitė.

Jai teigė negalintis nepritarti ir Andrius Užkalnis, drauge su mylimąja situaciją sekantis iš Jungtinių Amerikos Valstijų.

„Kiek jau kartų rašiau apie savamokslių ekspertų žinias apie viską: kaip aviaciją tvarkyti, kaip skiepus skirti, kaip namus projektuoti, kaip krepšininkus treniruoti, kaip mokesčius rinkti – patvoriniai evoliucijos nepaliesti pitekantropai turi samsungus ir gali komentuoti apie viską, ir bliauna, kaip kam ką geriau daryti, ypač valdžiai, nes jie žino. Jie patys nesugeba sau klyno užsisegti ir gyvena savo š**** blokinio gelžbetonio tvartuose, vos raides pažįsta, bet jie VISUS pamokys, o jau kaip vaiko ieškot, tai jie stopudovai žino. Kameras atsukti, b*. Jūsų mamoms reikia atsukti kameras, kad jus atgimdytų atgal“, – socialiniuose tinkluose rašo A. Užkalnis.

DELFI trečiadienį vakare skelbė, jog vyriškis pareigūnams pranešė, kad prie jo priėję du vienuolikos metų berniukai pasakė, jog kažkas pagrobė mergaitę. Nepažįstamasis 11–12 metų mergaitę įgrūdo į sidabrinės ar auksinės spalvos automobilio bagažinę ir nuvažiavo. Pasak vaikų, automobilis buvo su geltonais numeriais (neaišku, ar tai taksi, ar užsienietiški numeriai).

Ant kojų sukelta sostinės policija, apie pagrobimą pranešta gretimų rajonų pareigūnams. Pagrobėjų automobilio ieško daugybė policininkų. Mieste ir apylinkėse kai kuriose sankryžose išstatyti ženklai, nurodantys mažinti greitį, pareigūnai stabdo ir tikrina automobilius.

Beje, vaikų nurodytoje vietoje, iš kur automobiliu su geltonais numeriais buvo išvežta mergaitė, pareigūnai rado angliškų cigarečių pakelį. O britiški automobilių numeriai yra geltoni.

Kiek po 21 val. Vilniaus policija išplatino pranešimą, kuriame rašoma, kad žmonės, pastebėję įtartiną sidabrinės ar auksinės spalvos automobilį su geltonais numeriais ar įtartinus asmenis, nedelsdami apie tai praneštų tel. 112. Pranešime taip pat rašoma: „Tėvų, kurie neturi duomenų, kur yra jų vaikai, prašome kuo skubiau paskambinti 112. Socialiniuose tinkluose pastebėję bet kokią galimai su įvykiu susijusią informaciją pasidalykite su mumis“.

Vis tik vėliau pareigūnai socialiniuose tinkluose parašė, jog kai kurie žmonės trukdo paieškoms.

„Labai prašome visų, kurie siunčiate mums privačias žinutes, neklausinėti, kaip sekasi, ar yra naujienų, ar atlikome tam tikrus veiksmus, ar peržiūrėjome visas kameras, ar apklausėme visus liudytojus.
Ačiū už aktyvumą, bet tokiame dideliame pranešimų sraute gali pasimesti tikrai naudinga ir svarbi informacija. Todėl praneškite, tik jei kažką pastebėjote ar pamatėte. Kai tik turėsime naujienų, būtinai informuosime. Ačiū už supratingumą ir informaciją.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (494)