Žemiau esančiame tekste vartojama nenorminė leksika, autoriaus kalba netaisyta.

„Ar atėjo galas britų karališkajai šeimai po to karališkojo anūko ir jo čyrvos interviu Oprai?

Dar kitas klausimas – ar yra dugnas žemiau, negu nedėkinga amerikietė kiaunė, nusikabinusi princą ir dabar už pinigus stumianti ant karalienės – ir dar sensacingos žurnalistikos laidoje pas milijardierę TV ikoną?

Meghan Markle ir princo Harry interviu sukėlė skandalą

Tai teisėti klausimai. Net jei aš galvoju visai kitaip. O aš galvoju visai kitaip.

Kaip žinome, Kalifornijon persikėlę princas Harry (karalienės anūkas ir velionės princesės Dianos ir princo Čarlzo, kaip manoma, sūnus – nors šiaip daug kas mano, kad ryžą beibį širdžių princesei užstatė golfo treneris, kas nebūtų nuostabu) ir jo žmona amerikiečių aktorė Meghan Markle davė TV intervą didžiausiai pasaulio pokalbininkei Oprai Winfrey.

Tame interviu Meghan nevaikiškai užstūmė ant karališkosios šeimos. Tiesą sakant, ji nepasakė nieko naujo, palyginti su bet kuo iš aplinkinio pasaulio, kas susiduria su karališkąja šeima. Iš esmės jai nepatiko, kaip ją priėmė ir ką jai ir apie ją šnekėjo (nuo Žemaitės „Marčios“ laikų, o gal ir anksčiau, gyvenime pasitaikydavo, kai atėjusi į naują šeimą moteris lieka ne visai patenkinta). Princas tame interve nieko neprieštaravo ir todėl buvo daugelio stebėtojų išvadintas skuduru, kuris nemoka pastatyt į vietą savo išnaglėjusios nedėkingos bobos iš Amerikos, kuri sugebėjo gauti bilietą į auksinę karališką karmuškę Londone ir su savo naglumu išėjo iš krantų. Daugelio vertinimu, amerikietė varšavkė turėjo tyliai vaškuoti karališkąją morką ir būti tyliai, nes gi priėmė ubagę į rūmus ir net titulą davė.

Harry ir Meghan Markle interviu

Pavyduoliams (o Anglija, jeigu ką, yra neblogų pavyduolių šalis, gal ne visai, kaip lietuviai, bet panašiai) gerai surezonavo paslėpsniuose tas faktas, kad Meghan su Harry už tą intervą nusiskynė kelis limonus iš Opros televizijos – kaip šlykštu, sakė daugelis, už pinigus apšiko vyro šeimą. Paėjo kaltinimai, kad gudri amerikietiška barakuda išvis viską čia suplanavo kaip piarinę monetizavimo schemutę, suvystė bevalį Harry ir dabar ant vieno daikto nujojo pirmyn į sėkmę.

Kiti dar pridėjo, kad Meghan girdi yra šiaip sterva: pykosi su broliene Kate Middleton, su jos pačios tėvu santykiai kažkokie ten ne tokie, ir apskritai, yra šūdino charakterio nagla čiolė iš Amerikos, fu. Nes tipo gi žinojo, sabaka, į kokią šeimą eina, ką čia dabar laužia iš savęs tipo nuskriaustą.

Princas Harry, Meghan Markle, karalienė Elžbieta II

Apie Meghan galiu pasakyti tiek, kad jos vienintelė klaida galėjo būti neteisingi lūkesčiai apie karališkąją šeimą, kuri nėra šeima. Bet iš kur jai žinoti? Vadovėliuose nerašo apie tai, kokia ten yra sociopatų šutvė, o Meghan nėra, kaip suprantu, apskritai daug knygų skaičiusi. Čia jums atrodo, kad jūs viską žinote, o vat patektumėt ten į rūmus, aš jums pažadu, jums maža nepasirodytų.

Karališkoji šeima yra darbas, biznis ir sistema, kuri tik panaši į žmonių šeimą. Ten tu gauni vaidmenį ir pareigas, o ne mylintį priėmimą ir gerą valią. Karališkosios šeimos nariai dauginasi lygiai taip pat, kaip žmonės, kvėpuoja oru ir geria vandenį, ir tuo panašumai į normalius žmones baigiasi (mano laidoje „Kalba Užkalnis“ šia tema užsiminiau apie tai, ko karališkos šeimos nariai nedaro, nevalgo ir negalvoja). Meghan pastumti ant vyro šeimos nebuvo nei amoralu, nei negražu, nes tai ne šeima, kartoju. Tai yra funkcinis darinys su šeimos narių pavadinimais („mama“, „tėvas“, „močiutė“), bet iš esmės Meghan nieko neskolinga tai firmai, iš kurios nusprendė išeiti kartu su vyru, kuris tą firmą irgi paliko. Čia tiesiog darbo santykių nutraukimas, o kad sutiko už televizijos pinigus pastumti, tai (a) būtų ir dykai užstūmus, ir tai jautėsi, ir (b) čia iš esmės tas pats, kaip kurį laiką dirbti labai nefainam darbe, paskui trenkti durimis ir parašyti tell-all knygą, bestselerį, kur personažams maža nepasirodo.

Spaudoje mirgančios antraštės apie Harry ir Meghan Markle interviu

Tas interviu yra kaip memuarai, tik geriau, nes greičiau pasidaro.

Memuarai būna arba įdomūs ir geri, arba tokie, po kurių niekas neįsižeidžia ir visi lieka laimingi. Po geros prisiminimų knygos žmogus turi netekti labai daug draugų ir dar daugelis su juo turi nustoti sveikintis (man yra panašiai buvę, kai prieš keliolika metų pasisakiau apie tai, kad man patinka prie Neries daugelis pastatų Vilniuje, ir kad „Lietuvos“ kinoteatrą reikėjo griauti, geriausiai jo gynėjų akivaizdoje, ir su manim nustojo bendrauti net kai kurie kursiokai ir kursiokės, kas yra gal nedidelis nuostolis, bent jau man, manau, ir jiems irgi). Taip pat turi būti ir po gero interviu.

O princas Harry yra ne skuduras. Du broliai, Harry ir Williamas, yra labai skirtingi. Vienas yra drąsus, su charakteriu ir labai panašus į žmogų, palaikantis savo moterį, o ne cinišką monarchijos firmą, o kitas, Williamas, yra savo tėvo ir vėlionės motinos blogiausių savybių lydinys: iš tėvo perėmė bobišką neryžtingumą, inertiškumą, nuolatines abejones, o iš mamytės – jos vienaženklį intelektą ir tingumą. Ne aš sugalvojau posakį, kad jei Dianos IQ būtų dar keliais punktais mažesnis, tai ją reikėtų kasdien laistyti vandeniu, kaip kambarinį augalą“, – savo socialiniame tinkle skelbė publicistas.

Karalienė Elžbieta II, princas Čarlzas

A. Užkalnis pabrėžė, kad šis jo įrašas yra dalis turinio, kurį gali remti jo gerbėjai, tad tiems, kurie šia tema domisi plačiau, kartu su žinute jis pasidalino ir laidos, esančios „Patreon“ platformoje, nuoroda. Ją galite rasti A. Užkalnio įrašo komentare.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (193)