„1985 m. pradėjau šou karjerą, nes universitete reikėdavo paruošti programas ir tai buvo privaloma studijų dalis. Pasivadinome „Dviračiu“ ir nuo tada pradėjome koncertuoti. Koncertuodavom savaitgaliais, grįždavom naktį ir pirmadieniais negalėjome dalyvauti karinėje katedroje, kur skaitydavo paskaitas. Taip septynias savaites iš eilės“, – pasakoja šoumenas.

Jis aiškina ir kas vykdavo pirmadienio rytais. Studentai išsirikiuodavo katedroje ir karinio parengimo dėstytojas skaitydavo pavardes. Pasislėpti ir nenueiti buvo praktiškai neįmanoma, nors dalis studentų norėjo šios procedūros išvengti.

A. Valinskas savaitgaliais koncertuodavo ir sekmadienį baigus koncertą traukiniu ar autobusu, ant pečių nešant visą inventorių, iš provincijos reikėdavo grįžti namo. Namus pasiekdavo paryčiais ir eiti į pirmadieninę rikiuotę tiesiog fiziškai nebelikdavo laiko.

„Sukosi kaip kas išmanė. Kolegos medikai nešdavo pažymas, kad serga. Mano draugė parašė pažymą, kad septynis pirmadienius iš eilės buvau liudininku civilinėje byloje. Tačiau atėjo naujas karinės katedros vadovas, kuris norėjo išsitarnauti. Jis patikrino ar mano pažyma reali ir buvau pašalintas iš teisės katedros su formuluote „už elgesį, nesuderinamą su tarybinio studento vardu ir dokumentų klastojimą“, – prisimena A. Valinskas.

Kaip rašoma oficialiuose šaltiniuose, 1987 m. išbrauktas iš studentų sąrašo. Vėliau grąžintas (1988, 1991 m.) ir vėl pakartotinai pašalintas (1990, 1992 ir 1994 m.), kadangi aktyvi koncertinė veikla buvo sunkiai suderinama su studijomis.

Šou žvaigždė sako, kad vėliau, po 18 metų, visgi baigė teisės studijas, buvo žurnalo „Justicija“ redaktoriumi.

Nuo 2000 iki 2002 m. vėl studijavo Vilniaus universitete, baigė neakivaizdines teisės studijas, sėkmingai apgynė magistro darbą „Bausmių teorijos“ (darbo vadovas – bendrakursis doc. Gintaras Švedas), teisės magistras (baudžiamosios teisės specializacija).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (88)