„Į Kanadą, Vankuverį išvykau gyventi dėl savo svajonės. Turėjau tik kelis šimtus eurų. Iškart ten nuvykęs pradėjau dirbti treneriu ir po pusės metų ten jau pasidariau vardą. Netrukus pradėjau savo verslą, ėmiau kurti drabužių liniją bei ėmiausi organizuoti treniruotes internetu. Šią pasaulio kryptį pasirinkau, nes Vankuveris yra arčiau JAV, o ten kultūrizmas yra labiau paplitęs, kitaip tariant, atsiranda galimybė greičiau surasti verslo partnerius“, – pasakoja pašnekovas.

„Užaugau Vilniuje, įprastoje, mylinčioje šeimoje. Nebuvome turtingi, tačiau mylima mama man suteikė viską, ko man reikėjo. Žinojau jau nuo pat mažens, ką reiškia sunkus darbas. Dėl kiekvieno dalyko, kurio norėjau, turėjau dirbti, taupyti, nes mama negalėjo tam leisti pinigų. Tam, kad turėčiau sportui pinigų, pjaudavau žolę ar padėdavau statybose – ėmiausi visko, jog tik gaučiau pinigų ir už juos galėčiau nusipirkti vištienos krūtinėlės ar sporto salės abonimentą. Džiaugiuosi, kad man visa tai reikėjo praeiti, nes tokiu būdu išsiugdžiau discipliną ir išmokau, jog šiame gyvenime tik savo veiksmais ir sunkiu darbu gali kažką pasiekti. Niekas tau už „ačiū“ nieko neduos. Žinojau tik vieną dalyką, turiu dvi rankas ir jeigu kažko noriu, reikia dirbti ir tai turėsiu“, – ryžtingai taria Lukas.

Vaikinas vasaras leisdavo kaime, kur padėdavo savo seneliams ūkyje, prižiūrėdavo gyvulius: karves, žąsis, avis, vištas. Lukas neslepia, kad jau vaikystėje jis susidūrė su sunkiu darbu, pavyzdžiui, prakaito liejimu laukuose.

„Kaime praleisdavau 3-4 mėnesius. Močiutė liepdavo gerti natūralų, šviežią, šiltą karvės pieną ir kaip visos kitos močiutės sakydavo, kad reikia daug valgyti. Daug dirbdamas kiekvieną dieną ūkyje turėjau atletišką kūną, tuomet man buvo vos 12-ika metų.

Mokykloje buvau žinomas kaip greičiausiai bėgantis ir stipriausias. Iš pat pradžių sportas prasidėjo nuo krepšinio. Lankiau krepšinio mokyklą iki 15-ikos metų ir tada atsirado galimybė išbandyti sporto salę. Visada jaučiau, kad pats galiu geriau padaryti, nei kiti, todėl komandinis sportas buvo ne man. Sporto salėje žinojau, kad visiškai viskas priklausys nuo manęs. Visas įdėtas sunkus darbas kalbės pats už save ir visi rezultatai bus pasiekti tik mano“, – kalba pašnekovas.

Po kelių mėnesių sporto salėje Lukas ėmė jausti turintis potencialą augti ir tobulėti toliau.

„Būdamas 15-os metų per kūno kultūros pamoką su štanga išstūmiau 70 kilogramų. Ne tik jėga pradėjo kilti greitai, tačiau ir kūnas pradėjo keistis dar greičiau“, – prisimena jis.

„Baigęs gimnaziją įstojau į universitetą Londone, tačiau mano svajonė buvo išvykti į Ameriką arba Kanadą, nes ten kultūrizmas buvo dar populiaresnis, nei Lietuvoje, todėl jaučiau, kad ten yra daugiau galimybių. Nusprendžiau niekur nestoti, palaukti truputį ir bandyti iškart tiesiai siekti savo svajonės. Per kelerius metus baigiau trenerio kursus, kad galėčiau dirbti treneriu bet kurioje pasaulio šalyje.

Buvau labai aktyvus socialiniuose tinkluose, nes norėjau suteikti motyvacijos kitiems ir parodyti, kad amžius yra tik skaičius ir per sunkų darbą galima pasiekti bet ką. Dėl savo kūno pokyčių susilaukiau gana nemažai dėmesio ir sekėju skaičius ėmė greitai augti“, – džiaugiasi pašnekovas.

Netrukus Lukas sulaukė darbo pasiūlymų sporto klubuose Vankuveryje ir Los Andžele. Vaikinas per daug negalvojo ir nutarė palikti Lietuvą bei skristi į Kanadą.

„Būdamas 20-ies metų, turėdamas kelis šimtus eurų kišenėje, pagalvojau, kad skristi tiesiai į Los Andželą būtų per daug sunku, nes ten yra didelė konkurencija, todėl pasirinkau Vankuverį.

Tikslas buvo vienas, norėjau visiškai išlipti iš savo komforto zonos, nes tokiu būdu žinojau, kad patobulėsiu kaip žmogus. Norėjau susirinkti kuo daugiau pažinčių ir, aišku, uždirbti daugiau pinigų, kad galėčiau padėti savo mamai su mažąja sesute“, – prisipažįsta jis.

Nuvykęs į Kanadą Lukas ėmė dirbti didžiausiame sporto klubų tinkle. Vaikinas tikina, kad jam sekėsi visai neblogai, tačiau susitaupytų pinigų jis pramogoms nešvaistė. Galiausiai jis visas santaupas investavo į savo drabužių liniją „Insane Aesthetics“.

„Tie metai praėjo tikrai greitai. Mano dienos tvarkaraštis tikrai buvo nuobodus. Atsikeldavau, ryte iškart padarydavau cardio pratimus, kurių metu klausydavau audioknygas – tikiu, kad jų dėka galima nemažai išmokti ir tobulėti, tuomet pavalgydavau pusryčius bei pasiruošdavau kitus šešis valgymus į priekį. Valgydavau septynis kartus per dieną, kiekvienas valgymas būdavo pasvertas, pamatuotas, sudėtas į mažus indelius. Viską nešdavausi į darbą. Pravesdavau 6-8 treniruotes per dieną ir tada iškart sportuoti, o grįžęs namo sėsdavau prie kompiuterio ir dirbdavau su savo klientais“, – pasakoja Lukas.

Be visos šios veiklos pašnekovas save išbando ir kultūrizmo varžybose, pavyzdžiui, neseniai dalyvavo „IFBB Toronto PRO“, kur susirungė su kitais kūno rengybos profesionalais iš viso pasaulio.

„Ruošdamasis varžyboms žinojau, kad būsiu jauniausias dalyvis, jog reikės dalyvauti prieš 5-eriais ar 12-ika metų vyresnius atletus, tačiau žinojau, kad tik tokiu būdu galėsiu dar labiau patobulėti ir išmokti iš savo klaidų.

Nepaisant to, pavyko iškovoti 2-ąją vietą, kaunantis dėl pirmos vietos pralaimėjau tik dėl vieno taško. Esu pirmas lietuvis, dalyvavęs šiose varžybose ir iškovojęs antrą vietą „Classic Physique“ kategorijoje“, – džiaugiasi pašnekovas ir prisipažino, kad kitą kartą varžybose jis dalyvaus 2020 metais JAV.

Nors užsienyje Lukas sako jau pasiekęs nemažai, Lietuva jį vis tik traukia, todėl jis nusprendė grįžti namo.

„Po pusantrų metų gyvenimo Vankuveryje, nusprendžiau grįžti į Lietuvą. Sutaupiau pakankamai pinigų, gavau rėmėjų pasiūlymų bei noriu investuoti į savo veiklą dar labiau. Tai tik pradžia ir tikrai tikiu, kad svajonės pildosi per sunkų darbą. Jei nesustosi siekti tikslo, viskas įmanoma!“ – tikina jis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (224)