Tam, kad toks įstatymas būtų priimtas, Seime užtektų vos vieno balsavimo. Tikėtina, kad balsų tokiam projektui priimti būtų surenkama pakankamai, ypač žinant, kokia didelė dalis šios kadencijos parlamentarų nebuvo perrinkti naujai kadencijai.

Priėmus siūlomas pataisas, 75 proc. Seimo nario atlyginimo dydžio renta siektų 2196 eurus per mėnesį.

Vėlinių dieną „Delfi“ susisiekus su pataisų iniciatoriais, Seimo nariai teisinosi, kad daro labai gerus darbus kolegoms.

Daugiau apie šias pataisas ir jos iniciatorius, kurie veikiausiai tikėjosi likti nepastebėti, galite skaityti paspaudę čia.

Neretai aktualiomis temomis pasisakantis Marijonas Mikutavičius negalėjo tylėti išvydęs, ko siekia kai kurie Seimo nariai. Garsus dainininkas neslėpė apmaudo, kad dalis politikų valstybėje jaučiasi tarsi savo namuose, kur gali daryti ką širdis geidžia.

„Gerbiami Seimo nariai, – kreipėsi M. Mikutavičius. – Jūsų priesaikos tekstas skamba taip:

„Aš, (vardas, pavardė), prisiekiu būti ištikimas (-a) Lietuvos Respublikai;

prisiekiu gerbti ir vykdyti jos Konstituciją ir įstatymus, saugoti jos žemių vientisumą;

prisiekiu visomis išgalėmis stiprinti Lietuvos nepriklausomybę, sąžiningai tarnauti Tėvynei, demokratijai, Lietuvos žmonių gerovei“.

Jūs ten niekur neprisiekėt, kad pasidarysit sau rentą. Tikrai. Tokio teksto nebuvo. Šiuo gana ramiu mūsų regione laikotarpiu jūs nedirbote karo, maro, bado sąlygomis. Mūsų nesiaubė potvyniai, nepurtė žemės drebėjimai ir nekankino tornadai. Jūs nerizikavote gyvybe ir jums nereikėjo priiminėti tautos išlikimą lemsiančių sprendimų. Tiesiog ėjote rytais į darbą, kaip ir dažnas mūsų, ir taip pat, o gal ir dažniau nei mes, kartais ten nenueidavot. Tame nėra nieko herojiško, kas būtų verta atskiros eilutės prie jau turimo užmokesčio ir lengvatų.

Tai, bliamba, baikit suktis valstybėje lyg savo UAB, o ir toliau kantriai tarnaukit ne savo, o visų Lietuvos žmonių gerovei, kas jums, žinau, taip baisiai patinka.“

Ilgais ir dažnai nuotaikingais tekstais socialiniuose tinkluose savo sekėjus lepinanti Jurga Baltrukonytė šįkart dalijosi nemalonų sapną primenančia realybe. Žurnalo „Happy 365“ vyr. redaktorė taip pat negalėjo patikėti, ko siekia kai kurie Seimo nariai.

„Iki gyvos galvos, – taip savo įrašą feisbuke pradėjo ji. – Balandžio pirmoji atėjo per anksti. Pasakykit man, kad aš nesapnuoju.

Vėlinių išvakarėse Seime tyliai įregistruotos pataisos: neperrinktiems parlamentarams – renta iki gyvos galvos. Toks įstatymas jau buvo sugalvotas, nes gi nėra durnų, juk visiems norisi pinigų ir nedirbti, bet buvo atmestas ir 13 metų gulėjo Seimo stalčiuose. Visgi šiemet, kai visiems striuka su pinigėliais ir darbeliais, tas įstatymas Visų Šventųjų dieną prisikėlė ir atsistojo visu grožiu, kad būtų patvirtintas.

Priėmus siūlomas pataisas Seimo nario renta iki kol jis bus gyvas siektų 2196 eurus per mėnesį.

Vienas iš pataisų iniciatorių, Seimo narys darbietis P. Čimbaras: „Būkim biedni, bet teisingi. Žmogus, išėjęs iš Seimo, tampa raupsuotu. Jo niekas nenori priimti į darbą“.

Kaip reikia dirbti, kad vėliau jaustumeisi atstumtasis? Ką tokio baisaus reikia nuveikti? Kažką nužudyti Seime?

Užjauskim, susimeskim, apmokėkim tą jų skriaudą. Čia tik savo vaikui galime pasakyti – „nepasisekė viename darbe, ieškokis kito, susiimk, rask savo sritį, dirbk paprastus darbus, kol rasi kitą veiklą, juk reikia pinigų, negyvensi iš mano kišenės.“ Bet su neperrinktais Seimo nariais reikia elgtis kur kas švelniau ir dosniau.

Atverkime jiems savo kišenes.

Tam pritaria ir Seimo vicepirmininkas J. Liesys: „Būtina pasirūpinti neįsidarbinančiais kolegomis“, nes esą „ne visi pakelia naujas sąlygas“.

Tai nuostabesnio dalyko nei būti neperrinktam tiesiog nėra. Ketverius metus padirbai, matyt, tą darei blogai, nes neperrinko, ir visą likusį gyvenimą turėsi pinigų batonui, sviesteliui, ikrams ir kelionėms. Meilužėms, alimentams, viskam.

Pažadinkit mane.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (298)